CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Paljastuksia kodistani

Muutaman päivän hiljaiselon jälkeen palaan linjoille - vieläpä aika yllättävällä tavalla. Teen nimittäin yhden meemin. En nykyään ota niitä vastaan kovinkaan mielelläni. Syynä on se, että useimmissa on sellaisia kysymyksiä joihin en halua vastata. Olen päättänyt poimia blogeista itse mieleisiäni meemejä silloin tällöin ja nyt sellainen löytyi minulle melko uudesta Pamin puminat -blogista. Elikkäs antaa palaa...

Paljastuksia kodistani...

1. Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?
Valkoisen seinän, jossa on rumennuksena sulakekaappi. Olen yrittänyt peittää ja koristella kaappia monilla eri tavoilla muttten ole keksinyt fiksua tapaa. Siellä se vaan möllöttää typerän näköisenä. =(


2. Minkä värinen matto on olohuoneessasi?

Harmaa. Matto on pyöreä, helppohoitoinen, kestävä ja kaikinpuolin ihana VM-Carpetin Tessa-matto. Pyöreät Tessa-matot minulla on myös keittiön pyöreän pöydän alla ja kylppärissä. Ne ovat olleet minulla jo vuosikausia, mutta näyttävät yhä lähestulkoon uusilta.



3. Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet?
Lähinnä puiden latvoja. Hieman kauempana näkyy myös muutama kerrostalo, kauppa ja omakotitaloja.



4. Mitä tavaroita löytyy lavuaarisi reunalta?

Nestesaippuapullo ja tämä Pikku-Myy kynsiharjan kanssa:


Tuon Pikku-Myyn ostin joskus aikoinaan kirpparilta. Eräs pikkupoika osasi kertoa, että tuossa kuppiosassa on ollut alunperin jonkinlainen muki.


5. Mikä on kotisi viihtyisin huone?

Tämä olohuoneen ja keittiön yhdistelmä

6. Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta?
Ihastuttavin..? Tuo on kovin outo sana, kun puhutaan minun kodistani.. Hei, nyt keksin! Sehän on tuo eilen ostamani gerbera! Se jos mikä on ihastuttava.

7. Mikä on sinulle mieluisin asumismuoto? (rivitalo, kerrostalo jne.)
Kerrostalo. Rivitalo voisi olla myös mieleinen.
Omakotitalo? Ei kiitos! Kokeiltu on.

8. Missä säilytät imuriasi?
Outo kysymys. Eikös se kaikilla nökötä siivouskomerossa..?

9. Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen?
En koskaan täysin. Aina tekisi mieli jotakin uutta.


10. Mikä kotisi yksityiskohta kaipaisi pientä remonttia?

Ai yksityiskohta? Helpompi kai sanoa, että koko asunto!!! Kaikista tärkeintä olisi saada kylppäriin edes jonkinlainen lämmitys!


11. Onko seinilläsi enemmän tauluja vai julisteita?

Hhhhmmm... Jos taidejulisteet on kehystetty niin kumpiako ne ovat..? No, oli mitä oli niin sellaisia kodistani löytyy. Ei muuta.


12. Petaatko sänkysi joka aamu?

Kyllä vaan.

13.Mitä löydät kylpyhuoneesi kaapista?
Peilikaapissa on paljon apteekin voiteita ja kasvojen puhdistustuotteita, hiusten muotoilutuotteita (kiinne, vaahto, vaha), tuoksuja yms. ihan tavallista

14. Mitä löytyy kylpyhuoneesi alakaapista, mikäli sellainen on?
Sellaista ei ole. Tyhmää!

15. Jos katsot keittiösi ruokakomeroon, mitä sieltä löytyy?
Kaappi on tosi tosi pieni. Kipaisin ihan mittaamassa oven ja se on 30x95cm.
Siellä on kahvia, teetä, hunajaa, hienoa sokeria, palasokeria, kaurahiutaleita, korppujauhoja, riisiä, mausteita,.. Äh! Mitä ihmettä tuollaisia luettelemaan. Ihan tavallista peruskamaa.

-------------------------------------------

HUH HUH! Ihan hirveesti näitä kysymyksiä! Periksi en anna vaan jatkan vaikka menisi koko yö!

-------------------------------------------


16. Mitä jääkaapistasi löytyy aina?

Becel, ruokaöljy, Oivariini ja ihovoiteita. Oho, aika rasvapitoinen sisältö. =D On siellä myös maitoa kahvia varten, Felix-ketsuppi, mieto Turun sinappi ja limsaa lapsivieraita varten. Nuo sieltä löytyy aina. Muuten sisältö vaihtelee.

17. Millainen sänky?
120cm leveä tylsä koivusänky. Se on siis oikea sänky joustinpatjalla eikä mikään runkosänky. Haaveilen uudesta sängystä. Umpipuinen koivusänky vaan on sellainen kapistus ettei se mene rikki millään! Se kestää lukemattomat muutot - purkamiset ja kasaamiset. Eihän ehjää sänkyä tohdi hävittää.

Tiedättekös muuten miksi 120 cm leveää sänkyä sanotaan? Sinkkusängyksi. Tuota ilmaisua on käytetty mainoksissakin.
Entä tiedättekös miksi huonekalumyyjät sanovat runkosänkyä puhuessaan toisilleen? Runkuksi. Siellä sitä huudellaan: "Onks runkkuja tullu?, "Missä runkkujen jalat on?",.. Se on sitä ammattislangia se. =)

18.Millaiset verhot kotonasi on?
Kaikissa ikkunoissa on ns. pinnassa olevat harmaat sälekaihtimet. Hirveet pölypesät joista haluaisin eroon!
Niiden lisäksi makkarissa on koko huoneen levyinen lehtikuvioinen kappa. Olkkarin ja keittiön yhdistelmässä on pari kokopitkää verhoa. Ne on vilahtaneet kuvissa aiemmin.

19. Mitä jääkaappisi ovessa on?
A4-kokoinen Kiroileva siili -kuva. Siinä lukee "elämä on ihanaa!!". Sen lisäksi ovessa on muutama magneetti. Niissä on silloin tällöin saamiani postikortteja.


20. Millaisia koriste-esineitä kotonasi on?

Koriste-esineeni ovat monen mielestä omituisia. Kun katselen ympärilleni niin näen Timo Sarpanevan ihastuttavan vanhan punaisen valurautapadan, vanhoja Viri-kaakaopurkkeja ja niissä vanhoja Sorsakosken aterimia. Muutama erikoisempi kotimainen vaasi näyttää olevan selkäni takana ikkunoiden välissä. Jättiläismäinen maakellarin avainkin koreilee seinällä. Sellaisia ovat minun koriste-esineeni.

21. Onko kotonasi valokuvia esillä? Mitä?
Minulla ei ole ollut koskaan valokuvia esillä. Outo tapaus olen. Tiedetään, tiedetään,.. ;)

22. Mikä asunnossasi luultavasti kiinnittää ensimmäiseksi vieraiden huomion?
Jokunen vuosi sitten se oli eteisessäni ollut jättimäinen peili, jonka kehykset olin päällystänyt harmaalla karvalla. Minusta se oli todella hurmaava ja hauska yhtä aikaa. Vieraat olivat eri mieltä ja meinasivat pyörtyä sen nähdessään. =D
Nykyisin saan kuulla ihmettelyjä vain melkoisen isosta sohvasta. Olen oikeastaan kasannut kulmasohvan kahdesta 90x210cm kokoisesta runkosängystä joissa on selkänojat. Siskoni kutsui tätä aina kilometrisohvaksi. =D


(Kuvan värit ovat kyllä aivan pielessä - musta ei ole mustaa eikä punainen punaista.)

23. Mitä haluaisit joskus hankkia asuntoosi?
Lepotuolin. Suurin haaveeni olisi saada Eero Aarnion pallotuoli tai sitten Arne Jacobsenin Egg-tuoli. Olen aivan himona molempien huonekalusuunnittelijoiden töihin. Ne on ihania, ihania, ihania!!!

24. Onko sinulla huonekasveja?
On ja hienoja onkin! Minulta löytyy kultaköynnös, palmuvehka, lohikäärmepuu, viirivehka, liuska-aralia, kirjovehka, anopinkieli ja bambuja. Olen aina tykännyt viherkasveista. Tässä asunnossa ne viihtyvät paremmin kuin missään aiemmissa asunnoissani.

25. Mikä on asuntosi häpeäpilkku?
Ehkä se on likainen uuni. Vaan enpä sitä vierailleni esittelekään. ;)


JEE JEE! Sainpas tämän urakan valmiiksi. Kuvia olisin voinut laittaa enemmänkin, mutta nuo riittäkööt.

Ottakaahan meemi mukaanne mikäli haluatte!

6 kommenttia:

marjukka kirjoitti...

Tuollaiseksi juuri kotisi osasin kuvitellakin! Kaikinpuolin viihtyisältä tuntuu! Minulla myös Tessa-mattoja (ei pyöreitä), ovat sitten mainioita "hoidettavia"!
Mukava haaste, mutta en taida just nyt ehtiä vastaamaan!

Anu kirjoitti...

Marjukka - Kappas, joku on jaksanut lukea tämän pitkän jutunkin. Onneksi olkoon siitä! ;)
Minä päädyin ostamaan Tessa matot siihen aikaan, kun pyöreät matot olivat harvinaisia. Etsin sellaista joka paikasta, koska halusin sellaisen ehdottomasti pyöreän pöytäni alle. Nythän pyöreitä on joka kaupassa. Tessa on kyllä uskomattoman helppohoitoinen pitkänukkaiseksi matoksi. Kannatti maksaa kova hinta.

Kodikkuus ja viihtyisyys muodostuvat ihmisillä eri asioista. Minusta kotini on molempaa. Vieraat saattavat olla eri mieltä, mutta mitäpä minä sitä miettisin...

Papu kirjoitti...

Olipas mielenkiintoista käydä kodissasi. Mattoa kuolasin ja kävin jo tuolla linkin takana, pittääpä kirjottaa kalenteriin ihan ylös tuo. Meillä ei nimittäin ole olkkaris mattoa ja tuommoista haluttaisiin, mutta ei ole viel budjetti kestäny, ku sanoin, etten tahdo semmosta halppista joka on heti littana ja karmeen näkönen muutenkin.
Ja ah Pikku Myy!!!!!! *hipsii ja koppaa kainaloonsa moisen kaunistuksen* No ei tosi, mutta miul on pieni Pikku Myy syndrooma sen tutuksi tulleen ruususyndrooman lisäksi :)

Anu kirjoitti...

Papu - Kiva, kun poikkesit kylässä. Aika köyhää oli tuo tarjoilupuoli valitettavasti - sinappia, korppujauhoja,.. =D
Tessa-matot on loistavia, mutta ainakin minun mittapuuni mukaan hirvittävän kalliita. Minä pistin mattoihin yhden vuoden veronpalautukset. Jos vaihtelisin mattoja joka vuosi niin ostaisin halvempia.
Lähestulkoon Tessan veroista Saxon-mattoa saa muuten Kodin Ykkösistä. Saman valmistajan ja aikalailla halvempi.
Minäkin fanitan Pikku Myytä. Rakkain Myy-juttuni on Arabian patsas jonka sain veljeltäni joskus kymmenisen vuotta sitten.

Papu kirjoitti...

Ei se tarjoilujen määrä vaan se seura. Saxon-mattoa jahans pitääpä pistää korvan taakse. Oikeestaan kalenteriin. Miula nuo veronpalautukset menee sujuvasti opintolainan korkoihin, että sillai. Joskus kyl ois matto tarpeen. Meikä ei paljoo mattoja vaihtele, siksipä katon tarkkaan mitä hankin. Sen pitää olla toimiva pitkään.
Laitas patsaasta joskus kuva!

Anu kirjoitti...

Papu - Minä satsaan huonekaluissa ja matoissa laatuun, koska haluan niiden kestävän vuosia. Kaikella muulla pienellä tilpehöörillä sitten muutan kodin ilmettä silloin tällöin.
Patsaasta löytyy yksi huonohko kuva täältä: http://anunarkisia.blogspot.com/2008/10/kaikki-hyvin-taas.html

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen