CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Ei ihan putkeen

Säätiedotuksen mukaan tänään oli poutapäivä. Juuri eilen Mette Mannonen selitti televisiossa, että pouta tarkoittaa sitä ettei sada.

Aamulla oli melko pilvistä, mutta ajatteli ettei alkaisi satamaan - olihan luvattu poutaa. Lähdin pyörällä parturiin ihan vaan kepoisessa kesäasussa enkä tietenkään ottanut mukaan mitään sadevarusteita - olihan päivästä tulossa poutainen. Parturista tarkoitukseni oli ajella kaupungin toiselle laidalle ystäväni luokse.

Menin leikkauttamaan hiukseni minulle uuteen paikkaan ja jännityksellä odotin miten leikkaus onnistuisi. Kampaaja tutkiskeli pitkään jäykkää hiuslaatuani ja lukuisia pyörtyviä ennen kuin otti sakset käteen. Hän leikkasi tosi pitkään ja täytyy sanoa, että tulos on hyvä - suorastaan erittäin hyvä. Hyvä minun kohdallani tarkoittaa sitä ettei päässäni ole hiuksia enää kuin nimeksi. Tykkäsin kampaaajan rohkeasta tyylistä. Kun sanoin, että haluan reippaasti lyhyemmän niin hän teki työtä käskettyä. Hän myös ehdotti minulle hieman toispuoleista kampausta. JES! Sellaista olin suorastaan anellut entiseltä kampaajaltani lukemattomat kerrat. Toteutus oli ollut aina huomaamaton.
Olen käynyt entisellä kampaajallani noin 7 vuotta ja tuntuu siltä kuin olisin pettänyt häntä mennessäni jonkun muun käsittelyyn. Ihan kuin minun pitäisi selitellä tekoani ja pyytää jopa anteeksi. Tunsin jo tänään syyllisyyttä. Aion nyt jättää hänet. Petturi!

Kun astuin parturin ovesta ulos niin totesin taivaan olevan yhä pilvien peitossa. Mietin mielessäni, että sää oli mitä mainioin. Oli lämmintä muttei kuitenkaan liian kuuma. Iskin kypärän päähäni ja lähdin suunnistamaan ystäväni luo.

RÄTS!

Salama iski ihan yläpuolellani. Heti perään jyrähti. Hyvä ettei kurat tulleet housuun, kun säikähdin niin pahasti.

Pysähdyin.
Sydän hakkasi.

Mietin hetken mitä teen. Käänsin fillarin kohti kotia ja päästin menemään niin lujaa kuin jaloista lähti. Salamat välähtelivät ja minä melkein itkin peloissani. Hoin mielessäni "ELÄ ISKE, ELÄ ISKE, ELÄ ISKE,..". Olin aivan varma, että salama iskee juuri minuun. Onneksi matka oli lyhyt ja sadekin alkoi vasta ihan kotinurkillani. Kotona kävelin levottomana ympäri huoneita ja toivoin ukkosen loppuvan pian. En osannut tehdä yhtään mitään. Niin minulle käy aina ukkosenilmalla. Vettä tuli todella rankasti - vaikka olikin poutapäivä. No, kuten huomaatte niin salama ei löytänyt minua. HUH HUH!

Taivas näytti neljään asti tältä:Sitten pilvet hävisivät hetkessä ja lähdin pyöräilemään. Kauas en kuitenkaan kotoa mennyt vaan pörräsin lähinurkilla. Kävin ostamassa pari sämpylää ja menin syöttämään niitä lammella oleville sorsanpoikasille.

Lammella ei ollut yhtään ainoata poikasta.
Minne ne ovat voineet hävitä..?!

Lammella oli kyllä lokkeja ja puluja, mutta niille en anna koskaan mitään ruokaa. Rasisti! Tunnustan. Istuin apeana penkille ja söin sämpylät itse ihan vaan kiusatakseni minua tuijottavia väärää lajia olevia lintuja. Sämpylät olivat tosi kuivaa syötävää ilman mitään levitteitä ja kakistelin niitä niellessäni.

Palasin kotiin ja päätin tiskata.

Astianpesuainepullo tippui kädestäni:Siinä meni yksi "villeroi".

Tuon jälkeen en ole yrittänyt tehdä enää yhtään mitään.

Että sellainen vapaapäivä.

Öitä!

10 kommenttia:

tia kirjoitti...

On sinulla ollut vapaapäivä, onneksi ei salama lyönyt olet meille vielä juttuja kirjoittamassa. On se kumma tuo syyllisyyden tunne, nyt vaan pois se mielestä ja mennä viiletät uudella lyhyellä tukalla.
Harmi tuo rikki mennyt lautanen.
Hyvää torstaita toivotan.

Anu kirjoitti...

Tia - Ukkosenpelkoni huvittaa kovasti joitakin. Olen yrittänyt päästä siitä eroon, mutta ei se näköjään onnistu. Sen kanssa on vain elettävä.
Tuo lautanen on ihan mitätön juttu. Nuo ovat tuollaisia hienostelulautasia eli ihan vääränlaisia tällaiselle mämmikouralle. ;) Tarkoitan sitä, että Arabian lautaseni ovat tippuneet lattiallekin, mutta ehjiä ovat silti.

marjukka kirjoitti...

Onnea uudelle tukallesi, oletkohan nyt yhtä toispuoleinen kuin minäkin ;D Minulla ei ukkospelkoa ole, mutta ei varmaankaan ole mukava juttu.

Anu kirjoitti...

Marjukka - Minulla oli ennestäänkin aika vähän karvaa päässä joten toispuoleisuutta ei juurikaan erota. Näytän vaan tosi pulipäiseltä muijalta. =D
Tästä lähtien jätetään toisen puoli kasvamaan joten pikku hiljaa alkaa ero näkymään ja saan haaveilemiani "huitukoita" sinne tänne. =)

Abana kirjoitti...

Mitkään pelot ei kyllä huvita pätkääkään... harmi, että ukkonen tuli noin yllättäin. Surku lautasta, näytti mukavalta. Uudet hiukset ehkä korvaavat kaiken.

Anu kirjoitti...

Abana - Meinasin linkittää blogisi tähän juttuun, mutta en tiennyt mitä olisit tykännyt. Tuntuu ihan uskomattomalta, että jotkut suorastaan rakastavat ukkosenilmaa - kuten sinä.
Pelot on paha juttu - oli ne mitä tahansa. Monista pystyy pääsemään eroon. Minäkin olen päässyt eroon muutamasta vaikeasta pelosta ihan viime vuosina, mutta tämä ei hellitä. Tämän kanssa on kai vaan elettävä loppuelämä. =(

Mitäs yhdestä lautasesta. Kolme on vielä jäljellä joten nou hätä.

Papu kirjoitti...

Kuten laitoin cboxiin ku en kommenttia kunnolla oo kerenny kirjottamaan, ni onpas sattunu ja tapahtunu yhden päivän aikana. Mikä meitä naisia riivaa ku koetaan että petetään jos kampaajaa vaihdetaan! Elä tommosta murehi. Tosin meikä ei tahdo vaihtaa vaik matkaa on 550 km, ei ihan ussein tule käytyä kampaajal, mut nytpä kampaaja kävi meillä ja meil o hienot hiukset molemmil ny! Otentaan pienet hurraa-huudot uusille lookeille :D

Anu kirjoitti...

Papu - Jouduitkos maksamaan matkakustannukset kampaajalle..? ;)
Täytyy olla ainutlaatuinen kampaaja, kun kannattaa käydä niinkin pitkän matkan päässä!

Papu kirjoitti...

Kyl mie kuule muutaman kerran oon maksanu matkakustannukset :D Tällä kertaa sain ihan synttärilahjaks, et on miul aika hyvä kampaaja-ystävä-"pikkusisko". Toki onhan sitä käyty muuallakin sitte ku kampaajal, mut kyl se on ollu todella tärkee osa aina. Saatat lähipäivinä saada ennen ja jälkeen kuvat ;)

Anu kirjoitti...

Papu - Ennen ja jälkeen kuvat - mielenkiinnolla jään odottelemaan..

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen