CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maanantai 29. kesäkuuta 2009

L O M A

Raskaan työviikon jälkeen tuntuu äärettömän hyvältä aloittaa loma. En tee mitään suunnitelmia lomani varalle, koska se on vain viikon mittainen. Annan loman mennä omalla painollaan. Katsotaan sitten sunnuntaina mitä viikko on tuonut tullessaan.

Siitä olen kuitenkin varma, että tulen pyöräilemään paljon lähitienoilla. Ajattelin pörrätä kirpputoreilla, koska niiden kiertely on jäänyt minulta todella vähiin tänä vuonna. Työ haittaa kovasti sitä harrastusta. Vai voiko kirppareilla kiertelyä sanoa harrastukseksi..?

Viime viikolla kävin pitkästä aikaa pyörähtämässä kirpparilla. Paikka oli menossa kiinni ja minulla oli aikaa vain 10 minuuttia. Saaliini oli siihen nähden loistava.

Löysin ihanan värisen ruukunsuojan, jossa on minua miellyttävä kohokuvio. Se on ihan kuin uusi. Todennäköisesti en tule käyttämään sitä ruukunsuojana vaan laitan siihen töröttämään jotakin keittiövälineitä - teräksisiä kauhoja sun muita sellaisia.
Oranssi aluslautanen löytyi eri pöydästä ja oli myös mieleiseni. Sille on todella helppoa keksiä käyttöä.Tämä seuraava seinälle ripustettava kehysjuttu on mielestäni tosi ihana! Kehyksiin käy 10x15cm kokoiset kuvat. Kehysten välissä olevat ketjut ovat eri mittaiset, mutta se asia korjaantuu hetkessä yhden lenkin poistamisella.Samaisella reissulla löysin myös ne räpylät. Ne olivat kuin tilauksesta odottamassa minua yhdessä pöydässä ja maksoivat vain euron. Jotkut blogini lukijat ovat ehkä ihmetelleet mitä uimataidoton tekeee räpylöillä, jotka eivät mahdu edes jalkaan. Minäpä kerron..

Viime viikolla työpaikallani suoritettiin viemäriverkoston painepuhdistus. Puhdistuksen tehnyt firma kehotti valmistautumaan työhön huolellisesti. Ohjeissa luki, että lavuaareihin piti laittaa tulpat, märät rievut estämään roiskeita ja sen lisäksi vettä painoksi estämään tulpan irtoaminen. Lattiakaivojen päälle piti laittaa myös märkä riepu ja vedellä täytetty astia painoksi. WC:n kannet tuli laittaa kiinni ja kannen päälle vielä paino.
Luin ohjeita silmät pyöreinä. Ajattelin, että paine mahtaa olla melkoinen mikäli pytyn kansikin voi lentää auki ilman päällä olevaa painoa. No, minä tein työtä käskettyä ja pistin tulpat, rätit ja painot paikoilleen illalla, kun lähdin töistä.
Painehuuhtelupäivänä vietin vapaapäivää ja työkaverini kertoi nauraneensa katketakseen tekemilleni varotoimenpiteille. Näytti kuulemma siltä, että olin varautunut tsunamiin. Työpäivän jälkeen hän laittoi hauskan viestin, jossa kehotti minua ottamaan pelastusliivit mukaan seuraavana päivänä. Olin nimittäin pelännyt, että vettä nousisi kellariin. Vastasin viestiin. Kiitin siinä häntä varoituksesta ja kerroin ostavani samalla snorkkelin. Työkaverini on todella huumorintajuinen tyyppi - kuten huomaatte. Menin juuri sinä iltana kirpparille ja juuri silloin näin ne räpylät. Tietysti ostin ne!

Sain lauantaina puhdistuksen tehneeltä firmalta uuden "tsunamivaroituksen". Puhdistus tehdään uudestaan tällä viikolla. Laitoin sen varoituksen työpaikkani takaovelle ja oven taakse räpylät. Tänään työkaverini on löytänyt ne. Onkohan yhtään naurattanut...?!

3 kommenttia:

tia kirjoitti...

Hienoja löytöjä olet tehnyt ja ne räpylät vallan mainio idea, uskon jonkun hiukan naureskelevan ehkä voi tulla hohotustakin löytäessään ne. Hyvää lomaa ja mikä sen kivempaa kuin pyöräillä ja kirppiksillä piipahtaa.

Papu kirjoitti...

Kyllä kirpparit on harrastus siinä ku muutkin ja hienoja löytöjä oot 10 minuuttiin tehny.
Räpylätarina sai kyl hymyn huulille ku luin tuon. :D
Hyviä pyöräreissuja!

Anu kirjoitti...

Tia - En juurikaan tapaa työkaveriani joten kirjoittelemme toisillemme pieniä kirjeitä ja teemme välillä pieniä kepposiakin. Piristämme niin toistemme työpäiviä.
Tänään oli oikein mukava pyöräilysää.

Papu - Se on ihan sattuman kauppaa löytääkö kirppareilta mitään mieleistä. Joskus saa kiertää vaikka pari tuntia kirppareita ilman saalista. Minulla oli hyvä tuuri tällä kertaa.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen