CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

perjantai 18. joulukuuta 2009

Pieniä harmeja vaan

Juttuni ovat olleet todella negatiivisia viime aikoina. Niitä lukeneet saattavat luulla, että meikäläinen on vaipumassa murheen suohon tai peräti masentumassa.

Ehei, en todellakaan ole!

Minulla on ollut vaan harvinaisen paljon vastoinkäymisiä ja joistakin olen kertonut täälläkin. Olen paininut monenlaisten harmien kanssa. Yhden tieltä raivattuani on jostakin hypännyt uusi eteeni. Meikäläisen voimia ja hermoja koetellaan nyt, mutta ei se mitään. Selviän näistä kyllä.

Eilen mietin sitä kuinka masentuneena ollessani pienetkin vastoinkäymiset saivat ahdistumaan. Mikäli silloin pankkiautomaatti olisi nielaissut korttini niin olisin ollut aivan raivoissani. Olisin itkenyt ja mennyt sitten räyhäämään pankkiin. Kaikki pienetkin harmit tuntuivat silloin suurilta. Äksyilin kaikille kaikkialla. Koko maailma tuntui olevan mätä.

Niin.. Piti vaan tulla kertoilemaan, että kaikki on ihan hyvin.
Vietin juuri kaksi vapaapäivää putkeen. Ensimmäisen päivän otin rennosti ja eilen taas juoksin paikasta toiseen kaupungilla. Yksi kallis, mutta kannattava juttu oli käyntini yksityisellä ihotautilääkärillä. Olen kärsinyt vuosikausia iho-ongelmista kasvojen alueella. Yleislääkärit ja kunnalliset ihotautilääkäritkin ovat olleet voimattomia, koska allergiatesteissä ei ole näkynyt mitään. Nyt menin lääkärille, joka on alan rautainen ammattilainen. Tiesin ettei hän arvelisi, veikkaisi, luulisi mitään vaan hän osaisi tehdä diagnoosin. Tiesin myös ettei hän vähättelisi vaivaani. Lääkäri vilkaisi kasvojani ja alkoi sitten latelemaan kysymyksiä nopeaan tahtiin. Minä vastailin yhtä nopeaan tahtiin. Kymmenessä minuutissa selvisi, että kärsin homealtistuksesta. Minulla on myös atooppinen iho ja hiivatulehdus.

Voi ihanuutta!!! Vaivoilleni on annettu nimi! Lähes kymmenen vuoden oireilun jälkeen joku sanoo mikä minua vaivaa! JIIHAA!!!!! En toki nauti siitä, että olen sairas. Riemuitsen sitä, että ongelma on löytynyt ja sitä päästään hoitamaan. Ongelmaksi tosin tulee se, että miten pääsen eroon ongelman syystä eli homealtistuksesta. Se on vaikea juttu ja saattaa aiheuttaa isojakin muutoksia elämääni. Pahimmassa tapauksessa saatan joutua tekemään vaikeita valintoja.

Elämä on.....

9 kommenttia:

tia kirjoitti...

Hyvä ja ei hyvä, kestää paremmin vaivatkin kun tietää niille syyn eikä vain vähättelyä kuten monesti saa selitykseksi. Homejuttu onkin otettava nopeaan selvitykseen, asunto? Nyt sinulla onkin eri lailla voimia sitä selvitää, tsemppiä.

Abana kirjoitti...

Hienoa, että sait lopultakin vastauksia! En mielelläni mainostele tuotteita, mutta minulla on tyrnimarjakapselit (omega 7) auttaneet allergiaoireisiin.

Aloin syödä niitä ihan muista syistä, mutta muutaman kuukauden kuluttua rupesin ihmettelemään kun en enää tarvinnutkaan antihistamiinia joka päivä. Aloin sitten asiaa miettiä, ja ainoa muutos elämässäni oli ollut ne kapselit.

Kyseessä saattaa tietysti olla ihan yhteensattuma. Syön niitä tosin vieläkin, vaikka kalliita ovatkin.

Arjaanneli kirjoitti...

Entisenä ihotautihoitajana sanoisin, jotta hyvähyvähyvä kun menit oikealle lääkärille!
Harmi vaan tuo diagnoosi:(
Atopia jo yksinäänkin on rassaava saatika sitten se home...!
Pahus!

marjukka kirjoitti...

Ainakin on hyvä, jotta löytyi syy oireille ja sanotaanhan, että mikä ei tapa, se vahvistaa! Tsemppiä sinulle vastoinkäymisten voittamiseen!

Anu kirjoitti...

Tia - Helpotus oli suuri, kun minun ei tarvinnut edes selittää ja kysellä mitään. En edes maininnut aknestani tai näppylöistä käsivarsissani. Lääkäri otti ne puheeksi ja totesi, että ne molemmat ovat atoppisen ihon sivuoireita.
Suurin ongelmani on siis kuiva iho, jota minun on alettava hoitamaan oikeilla konsteilla ja siten pääsen ehkä(!) eroon muistakin oireista.

Abana - Kiitos tuosta tyrnivinkistä. Otan ilolla vastaan kaikenlaisia neuvoja. Kaikki konstit eivät toimi kaikilla. Ne on vain testattava.

Arjaanneli - Olen käynyt aiemmin laajoissa allergiatesteissä, jonne minut lähetettiin julkisen puolen lääkärin toimesta. Testeissä ei ollut mitään poikkeavaa joten tutkimukset jätettiin siihen. Mitään apua minulle ei osattu tarjota. Voivoteltiin vaan. =(
Tämä keikka minun olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten, mutta ei vain ole ollut varaa.
Mikäli saan ihoni pidettyä sellaisessa kunnossa ettei pinta ole rikki niin vähäiset homeitiöt tai muutkaan pöpöt eivät pääse iskemään. Toki pyrin pääsemään eroon homealtistuksesta!

Marjukka - Näistä selvitään. Tässä tapauksessa tieto ei lisää tuskaa vaan ehdottomasti päinvastoin.

BLOGitse kirjoitti...

Ihmista kummasti helpottaa kun saa taudille nimen. Hyva niin. Toivottavasti 'pienet harmit' haipyvat.
Tuu hakeen mun paablogista ILMAINEN piristysruiske! :)

Anu kirjoitti...

BLOGitse - On kurjaa olla epätietoisuudessa.
Tulenkin heti katsomaan mitä siellä on.....

M. Metrossa kirjoitti...

Saat kaiken sympatiani. Me ollaan asuttu hometalossa ja se oli kaiken kaikkiaan aika ikävä (mutta liian pitkä) juttu. Voimia sekä hyvää ja rentouttavaa joulua!

Anu kirjoitti...

Messi - Kiitos toivotuksista.
Teen työtä likaisten tuotteiden kanssa. Niissä on ajoittain myös hometta. Kestän epäpuhtauksia yleensä, mutta ihon ollessa kuivimmillaan tulee pahoja ongelmia. Rikkoutunut iho ei kestä bakteereja ja tulehdukset iskevät.
Kotonanikin SAATTAA OLLA hometta. Uutta asuntoa etsiskelen...

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen