CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Ah arkea!

Viime päivinä olen ollut poissa koneelta enemmän kuin pitkiin aikoihin. Olen kuluttanut aikaani paitsi työntekoon niin myös lueskeluun. En ole lukenut kirjoja vaan lehtiä.

Selailin ensin seinätelineissäni olevia lehtiä ja laitoin sitten niistä osan kaappiin.
Ihmettelen sitä miten telineet ylipäätään pysyvät seinällä, sillä ne on todella surkeasti kiinnitetty ja lehdet painavat melkoisesti. Seinä on gyproc-levyä enkä ole käyttänyt ankkuriruuveja tms. Tavalliset ruuvit vaan tökkäsin läpi. Jos telineitä nykäisisi vähänkin niin alas tulisivat rytinällä. No, ei pidä nykäistä. =)


Innostuinpa eilen ostamaan Glorian Koti -lehdenkin, koska sain vanhemman numeron samaan hintaan. Luen harvemmin sitä lehteä. Tyylikäs ja laadukas lehtihän se on, mutta siinä esiteltävät asunnot eivät ole useinkaan minun makuuni. Luen enemmän noita telineessä näkyviä.

Glorian Koti -lehtien lisäksi tein melkoisen heräteostoksen eli Sara -lehden. Senkin kylkiäisenä sain vanhemman lehden. En lue yleensä lainkaan mitään naistenlehtiä. Annat, Me Naiset yms. eivät kiinnosta minua pätkääkään. Vielä vähemmän voisin kuvitella lukevani Apua, Seuraa ja mitä niitä onkaan. En ole koskaan välittäny moisista. Jos jotain lehtiä luen niin sitten sisustus- ja käsityöaiheisia.
Niin, nyt sitten ostin ihan kokeeksi tällaisille kypsemmille naisille suunnatun Sara-lehden. Ostin sen lähinnä siksi, että toivoin löytäväni jotain neuvoja iho-ongelmieni taltuttamiseksi. Enpä löytänyt. En löytänyt tosin mitään muutakaan kummoista. Tulipahan taas todettua ettei minun kannata laittaa rahojani moisiin lehtiin.


Kun olin lukenut tai paremminkin selannut kaikki nuo edellä mainitut niin siirryin kalenterieni kimppuun. Viime vuoden kalenteri oli aika vaihtaa uuteen. Minulla on ollut monen monta vuotta Book Avenuen kalenteri, jossa on Kaj Stenvallin ankkakuvia. Nyt en voinut sitä hankkia, koska en ole enää sen kirjakerhon jäsen. Snif! Jonkun kivan kalenterin kuitenkin halusin ja mikäs sen kivempi kuin Viivi & Wanger -sarjiksia sisältävä kalenteri. Aivan hervottoman hauska!
Selasin viime vuoden kalenterin läpi ja kirjoittelin siellä muistissa olleita tärkeitä merkkipäiviä uuteen kalenteriin. Samalla tuli käytyä läpi viime vuoden tapahtumia. Tammikuussa sormeni olivat hyvin hyvin kipeät enkä meinannut pystyä olemaan töissä. Kävin lääkärissä monen monta kertaa. Tammikuun lopussa jouduin sitten sairaslomalle. Siitä syystä sain sitten lopputilin mieleisestäni työpaikasta. VOI PAS**!!! Kevään ramppasinkin sitten lääkäreillä, työkkärissä ja terapiassa. Rahat oli loppu, sormia särki ja vi**tuskäyrä oli korkealla!
Kesän alussa sormet alkoivat olemaan kunnossa. Olin jo luullut etteivät ne paranisi koskaan. Säryn loppuminen piristi mieltä. Elokuussa päätin myydä Vespani pois. Vuodatin kyyneliäkin luopuessani siitä kaunottaresta. Samassa rytäkässä myin myös molemmat akvaarionikin. Syitä oli kaksi - rahapula ja materian vähentäminen siltä varalta, että joutuisin muuttamaan töiden perässä toiselle paikkakunnalle.

Eipä tarvinnut muuttaa minnekkään täältä rakkaasta kotikaupungista. Täällä sitä vaan ollaan. Perskutarallaa! Meikä sai terveen paperit terpalta parin vuoden jälkeen ja sitten nappasi vielä työpaikankin!

Täytyy sanoa, että toivon todella ettei tästä vuodesta tule ihan niin vaikea kuin viime vuodesta tai sitä edellisestä vuodesta, eikä sitä edellisestä,.... Olisi niin pirskatin mukavaa saada elää tasaista elämää edes vuoden ajan - tai edes puolen vuoden. Paljon en pyydä - enhän.

9 kommenttia:

tia kirjoitti...

En minäkään noita lehtiä paljon lue, sisutusjuttuja joskus.

Sinullakin nyt kiva kalenteri jos sinne tulisi mukavia juttuja tälle vuodelle kirjoitetuksi.

Eikös ole suunta ollut parempaan päin, eli niinhän se jatkuu nytkin.

minde kirjoitti...

Eipä oo mullekaan noi lehdet kolahtanu. Kotivinkki on tullu useita vuosia. Siinä on jotain hyviä juttuja, kuten Roope Lipastin kolumnit:)
Parempaa tätä vuotta toivon minäkin, itse kullekin...

Tilda kirjoitti...

Minä pidän täällä peukalovarpaatkin pystyssä että toiveesi toteutuu!

Anu kirjoitti...

Tia - Kotona pöydillä lojuva kalenteri saa mielestäni olla tuollainen piristävä. Kassissani mukana kulkeva kalenteri on sellainen virallisemman näköinen.
Kyllähän tämä suunta näyttäisi olevan hyvä, mutta elämästä ei koskaan tiedä. Se järjestää aina uusia yllätyksiä. Siinähän tämä elämän viehätys onkin....

Minde - Kotivinkki tuli minullekin vuosia silloin "entisessä elämässäni". Silloin poimin siitä ruoka- ja leivontaohjeita. Hyvä lehti!
(No onko tämä nyt kivaa, kun meikä kirjoittelee joutavia..?)

-A- - Älähän nyt. Vaikeatahan niin on kävelläkin! Elämä antaa mitä antaa. Avosylin otan vastaan kaiken. Jos tulee ongelmia niin niitä taas raivataan tieltä.

MarjutJ kirjoitti...

Yhteiset on meillä toiveet. Tasaista menoa saisi olla edes vähän aikaa:)

Ritva kirjoitti...

Minä selaan mummolassa noita seuroja yms....Minulle tuli Kotivinkki vähän aikaa mutta kun kaikki paikat on roinaa täynnä, niin ajattelin että tarviinko sitäkään....

Minä toivon sinulle myös tasaisempaa vuotta ja onnea iloa ...
- niinkuin itsellenikin - minulla(kin) oli viime vuosi niin rankka henkisesti, että tuntui, ettei selviä millään....

Anu kirjoitti...

MarjutJ ja Ritva - Toivon sydämestäni teille molemmille helppoa ja tasaista jaksoa!!!

Marika kirjoitti...

sulla on juuri tuo kalenteri jonka itsekin haluaisin! :) Itselläni on ollut tuo Viivi & Wagner kalenteri vuosina 2007 ja 2008, kun sain sen joululahjaksi mieheltä kumpaakin edeltävänä jouluna. Nyt ei pukki tuonut kalenteria :)

Anu kirjoitti...

Marika - No jopas pukki teki tempun. No, pukki yllätti muilla kivoilla jutuilla.
Odotapas, jos/kun esittelen seinäkalenterini. Olen satavarma, että tykkäät siitä!

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen