CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Ruokaa roskiin?!

Suustani kuului äsken: "OHO!". Se oli kommmenttini Iltasanomien verkkosivuilla olevalle "Vanhaa ruokaa? - ei vaan syötävää" -jutulle, jossa kerrotaan tämä:

Nelihenkinen amerikkalaisperhe heittää ruokaa pois keskimäärin jopa reilut 50 kiloa kuukaudessa.

Siis 50 kiloa kuukaudessa..!?! Otin ihan laskimen esille ja laskin paljonko se on päivässä. Sehän on n. 1.6 kg. Kamala määrä! Onneksi meillä Suomessa ei ole niin huono ja sanoisinko suorastaan sairas tilanne! Meidän tilanteestamme juttu kertoo:

Suomessa määrä on arviolta 70 kiloa henkeä kohden vuodessa.

Vai onko tilanteemme sittenkin yhtä huono..? Amerikkalaisten kohdalla on puhe nelihenkisestä perheestä ja kuukaudesta. Suomalaisten kohdalla taas aikajakso on vuosi ja puhe on yhdestä henkilöstä.

Unenpöpperöisenä yritin saada lukemat päässäni vertailukelpoisiksi, mutta eihän siitä mitään tullut. Otin laskimen uudestaan esille ja muutin vuoden kuukausiksi, henkilön nelihenkiseksi perheeksi,.. *huokaus*

Lopulta uskoin, että tilanne on parempi meillä kuin jenkeissä. Onneksi on!

Tuo juttu sai minut pohtimaan omaa tilannettani ja sitä mitä ruokia olen heittänyt tällä viikolla pois. Muistinvirkistykseksi kävin kurkistamassa biojäteastiaanikin. Olen aivan varma siitä, että olen heittänyt pois vain kaksi porkkanaa. Sekin on liikaa!

Myönnän, että heitän joinakin viikkoina enemmän ruokaa pois. Parantamisen varaa minulla olisi leivän kohdalla. Tykkään tosi paljon leivästä, mutta vain tuoreesta leivästä. Lempparileipäni myydään isoissa pakkauksissa ja pakastan siitä osan heti, kun tuon sen kaupasta kotiin. Joskus harvoin pakastaminen unohtuu ja on aivan satavarmaa, että osa leivästä menee parin päivän päästä roskiin. Se on to-del-la tyhmää!!!

Täytyykin taas petrata tässä asiassa. Tavoitteena on se ettei ensi viikolla mene roskiin mitään! Saas nähdä onnistunko siinä...

7 kommenttia:

tia kirjoitti...

Varmaan monelle tekisi hyvää hiukan tarkemmin tarkastella mitä heittää pois. Siitä tuli mieleeni asia mitä olen monesti miettinyt, miksi ei voisi esim. 2 ok-taloa pitää yhteistä roskista. Meillä roskikseen ei paljon tule ja tyhjennysmaksut voisi puolittaa.

Anu kirjoitti...

Tia - Tuo yhteisroskis olisi varmasti järkevä juttu monellakin. Voisiko sellaisesta sopia ihan noin vaan naapureiden kesken vai vaatiiko laki, että jokaisessa talossa on oltava roskikset? En tiedä tuota, koska asun kerrostalossa.

tia kirjoitti...

Muistaakseni ei onnistunut ok-taloissa yhdistää, täytyypä tutkia uudestaan.

Nia kirjoitti...

HUh huh.. tajuton määrä mitä heitetään hukkaan!

Anu kirjoitti...

Tia - Arvelinkin, että on olemassa jokin järjetön lakipykälä joka kieltää yhdistämisen.

Nia - Eikö olekin järjetön määrä! Meikäläisellä ei olisi edes varaa moiseen ruuan haaskaukseen.

Nia kirjoitti...

No ei meilläkään... Aikamoista.

Anu kirjoitti...

Nia - Uusi kommenttisi muistutti minua taas asiasta ja kipitin heti kurkistamaan bioastiaani. Ei sinne ole nytkään mennyt muuta kuin kahvinporoja. Niitä ei varmastikaan lasketa tuohon poisheitettävään ruokaan..?! En minä ainakaan ala niitä syömään! =D

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen