CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Osui ja upposi!

Jyväskylän Kesä lähestyy. Tämä on jo 55. kerta, kun sitä vietetään, mutta minä olen tutustunut sen tapahtumiin vasta viime vuosina. Nuorempana olin vahvasti sitä mieltä ettei siellä olisi mitään minua kiinnostavaa. Ajattelin, että se on liian hieno ja kultturelli tapahtuma minulle - tällaiselle tavalliselle pulliaiselle. Olen ollut aivan väärässä! Miten ihmeessä olen voinut olla niin hölmö, että olen nakannut kaikki esitteet roskikseen lukematta. Miksi ihmeessä en ole tutkinut mitä kaikkea mielenkiintoista siellä onkaan.

No, mitäpä menneitä menetyksiä suremaan. Hyvä, että nykyään rohkenen osallistua erilaisiin tapahtumiin. Onneksi rohkenen käymään taidenäyttelyissä ja astumaan gallerioiden ovista sisään vaikka tuulipuku päällä. Olen onnistunut karistamaan mielestäni "enhän minä voi" -ajattelutavan. Kiitos tästä edistymisestäni kuuluu terpalle eli entiselle psykoterapeutilleni. Pienen kiitoksen annan myös entiselle miesystävälleni.

Niin sitä piti vaan sanoa, että luin eilen Jyväskylän Kesän nettisivuja ja toivoin löytäväni sieltä flamencotanssia. Enpä löytänyt. Harmi. Vuosina 1997 ja 1998 siellä on ollut espanjalaiset tanssiryhmät. Molempia kävin katsomassa. Toista ryhmää en muista, mutta Paco Penan esitys oli niin huikea etten unohda sitä kai koskaan.

Flamencoa en siis pääse katsomaan, mutta löysin onneksi muutaman muun mielenkiintoisen esiintyjän. Eniten minua alkoi kiinnostamaan minulle uusi tuttavuus eli israelilainen Yasmin Levy. Päätin perehtyä hänen musiikkiinsa You Tuben avulla.

Ensireaktioni oli: "Flamencoa!!!".Mitä enemmän kuuntelin sitä enemmän ihastuin.Voisi kai sanoa, että Yasmin Levy osui ja upposi kertalaakista.

Konserttilippu on ostettu joten tiedän etten ole kesälomamatkalla ainakaan 16.7.

3 kommenttia:

Tinka kirjoitti...

Kappas, poukkoilin äsken just JKL Kesän sivuilla :D

Mutta hei, olisko tämä mitään sinua kiinnostavaa, kokonainen viikko.

http://www.tampereflamenco.com/

Anu kirjoitti...

Tinka - OOT OIKEA AARRE!!!

Nytpä tiedän milloin tulen Tampereelle. =)

Tinka kirjoitti...

Höpö höpö :D Pisty vaan just silmään, ko kattelin Meteli.netistä, mitä täällä kesällä tapahtuu. Ja ylipäänsä tietyillä paikkakunnilla.

Kiva, jos oli osuva linkki :) Joskus näitä sattuu.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen