CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Vanha ihmettelee

Maaliskuu se vetelee viimeisiään. Ei voi olla totta!
Talvi tuntui livahtavan ohi ihan huomaamatta. Tai no tokihan minä ne kovat pakkaset ja lumisateet huomasin, mutta kyllä talvi on kuitenkin mennyt tosi nopeasti.

*** tauko ***

Pääni on täynnä juttuja joista haluaisin kirjoittaa, mutta joku omituinen jarru on päällä. Mikä avuksi...? Jospa otan avukseni yhden Tinkan jutun niin pääsen alkuun. Tinka nimittäin ihmetteli sitä miten eräässä vaateliikkeessä oli melkoinen sekamelska ja vaatteet omituisissa läjissä.

Minä olen käynyt samaisen ketjun liikkeessä muutaman kerran ja ihmetellyt samaa juttua. Mahtaakohan olla niin, että nuoriso tykkää etsiä vaatteita sellaisista läjistä. Ehkä se on jotenkin rentoa ja kotoisaa...? No, myyjien työtä se ainakin helpottaa, kun vaatteet saa kaataa suoraan laatikoista läjään. Ei tarvita henkareita tai muita ripustimia. ;D

Viimeisen puolen vuoden aikana olen ihmetellyt myös vaateliikkeisiin ilmestynyttä uutta farkkujen esillepanotyyliä. Ennen farkut olivat joko pinossa hyllyissä/pöydissä tai sitten vyöräröltä ripustimiin kiinnitettyinä.
Nyt niitä viritetään ripustimiin niin, että yksi "nipistin" on vyötäröllä ja toinen "nipistin" reidessä. Siinä ne sitten retkottavat omituisessa asennossa. No, tuon tyylin vielä sulatan vaikka tällainen vanhakantainen myyjä olenkin. Sen sijaan toista farkkujen ripustustapaa en sulata. Se on tällainen:Nuo tuossa ovat minun kulahtaneet farkkuni, mutta aivan samalla tavalla näin farkkuja täkäläisessä vaateliikkeessä. Siis mitä ihmeen järkeä on vetää farkkujen lahkeet solmuun ja pistää ne sitten ripustimiin?! Täh? Omituista erikoisuudentavoittelua, josta ei ole mitään muuta kuin harmia. En minä ainakaan viitsi mennä aukomaan solmuja, että näkisin millaista mallia farkut ovat. Ajattelen vaan, että "Piä tunkkis!" .

Joo... Tällainen vanha täti minä olen enkä ymmärrä mitään näistä nykyajan kotkotuksista. Esillepanotyylit ovat muuttuneet sitten 80-luvun jolloin minä aloittelin myyntitöitä. Ajat muuttuvat ja niin sen pitää mennäkin. Voisin ihan suosiolla pitää nokkani poissa nuorten putiikeista niin ei tarvitsi marista moisista asioista. Vai mitä! ;D

No, en minä kovin usein pörrää nuorten putiikeissa. Silloin tällöin piipahdan vain ostamassa jotakin pieniä asusteita ja alusvaatteita. Samalla siinä vilkaisen vaatteitakin. Tuntuu kyllä siltä kuin palaisi omaan nuoruuteensa, kun astuu vaikkapa Seppälään. Siellä on melkoiset määrät samantyylisiä vaatteita mitä minä pidin parikymppisenä. Kapeat keinonahkakravatit, flanellipaidat ja ns. ukkohousut eivät ole tainneet kuitenkaan tehdä paluuta..?Video on vuodelta 1984. Minä olin tuolloin 18-vuotias ja näytin juuri tuolta! Hiukseni ja vaatteeni olivat aivan samaa tyyliä kuin Anjalla. Oi niitä aikoja....

11 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Sulla on kyllä tainnu olla melkoinen haipakka tai vaihtoehtoisesti horros päällä, jos pystyt sanomaan, että talvi on mennyt nopeasti! Musta tää on kestänyt jo ikuisuuden. :D

Joo, kyllä farkuissa on aika olennaista nähdä minkä mallinen se lahje on. Tai en tiedä, jos on olemassa joukko ihmisiä, joilla on reidet solmussa ja nuo farkut on niille?

Tiina kirjoitti...

Siis sääret solmussa, yritin sanoa.

Anu kirjoitti...

Tiina - Kyllä, tämä talvi on ollut todellakin melkoista haipakkaa! Päivät menee lennossa ja tuntuu siltä kuin viikonlopusta viikonloppuun olisi vain kolme päivää. =D
Saunapäiväkin tuntuu olevan kolmen päivän välein vaikka todellisuudessa se on vain kerran viikossa. =D
Tykkään talvesta ja tuntuu jotenkin haikealta, että lumet pakkaset loppuvat pian. Snif! No, onneksi kevät on suosikkivuodenaikani ja kestän nämä jäähyväiset lumelle sen avulla.

Sääret solmussa oleville ihmisille farkkuja. Heh. ;D

Anu kirjoitti...

Äh, "lumet pakkaset loppuvat".
Oli siinä meikäläiselläkin taas kommentti. Nooo... asia tuli varmasti ymmärretyksi eli koko hela talvi loppuuuuu... =D

tia kirjoitti...

Vaikka tuo talvi on ollut lumikylläinen minustakin aika on mennä hurahtanut nopeaan, ehkä siksi kun meillä täällä etelämmässä ei ole sitä piiitkää loskakeliä saanut tuskailla.

marjukka kirjoitti...

Jospa nuo farkut on tarkoitettu jonkinlaisiksi ehkäisyvälineiksi ;D
Ei vais, olen itsekin ihmetellyt tuota nykyistä esillelaittoa, ei silloin kun minä olin nuori...
No, odotellaan mitä seuraavaksi keksitään!

Anu kirjoitti...

Tia - Lumikylläinen on hieno sana. Sitä tässä maistelen ja ihastelen..
Talvi on ollut helpompi kestää, kun lumi on tuonut valoa.

Marjukka - Heh heh heh.. Johan lohkaisit jutun. Ehkäisyfarkut. :D

Mari kirjoitti...

Minä fiksuna tyttönä keksin laskea, että minkä ikäinen olet tällä hetkellä. Sinä olet ollut 28-vuotias silloin, kun minä olen ollut 10 kg perunasäkkejä nosteleva 2-vuotias.. :)

Äitini jaksaa aina kertoa tarinaa jossa kaksivuotiaana nostin perunasäkin ilmaan kuin se olisi ollut höyhenkeveä. Kun äiti pääsi kieltämään, nostin sen uudelleen ihan piruuttani :)

Mari kirjoitti...

Olet ollut 18-vuotias, et 28-vuotias. Sormet hyppivät väärillä näppäimille..

Tinka kirjoitti...

Tuohan oli kans hyvä pointti, että jospa ko. liikkeessä ne vaatteet on ihan niitä nuoria varten niin järjettömissä kasoissa; tuo sitä kodikkuutta ja helppoutta löytää.
Ilmankos me vähän oudoksuttiin :D

Ja ai, kamala, mikä farkkujen esillepano! Kuka tahtoo valmiiks ryttysiä housuja, kysyn vaan?

Tämä talvi oli kyllä yks parhaita ja nopeita.

Anu kirjoitti...

Marika - Voi hyvänen aika mikä voimapesä olet ollut pienenä! Nouseeko nyt isona tyttönä heppa ilmaan niin kuin Pepillä? ;D

Tinka - Niin minä mielessäni mietin, että nuoret tuntevat olonsa kotoisaksi siellä.
Ne solmussa olevat farkut näyttivät aika erilaisilta, koska olivat niin kapeat reiden kohdalta. Olisin ottanut niistä valokuvan mutten uskaltanut. Olen kerran aiemmin saanut vartijan seurakseni koko ostoskierrokselle. En halunnut, että sama toistuisi valokuvaamisen vuoksi.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen