CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Jouluinen fiilis

Niin siinä taas kävi, että eilen tuli suojakeli ja tiet ovat loskaisia. Alkuviikosta säätiedotus lupasi pakkasia ainakin viikonlopun yli ja varovaisesti lupailtiin lumista jouluakin. Luulenpa, että Kummeli-mies on taas kerran tehnyt säätiedotukset..Vaan eipä tuo sää minua masenna. Joulumieleni ei ole ollut ennenkään riippuvainen lumen määrästä. Viime joulunakaan lunta ei ollut lainkaan, mutta minun suustani ei narinaa kuulunut. Voin nurista joskus hiekoittamattomista teistä, sateessa lässähtäneistä hiuksistani, kastuneista kengistäni tms mutten siitä ettei ole lunta ja pakkasta. Minun ja muidenkin pitäisi vaan elää kelin mukaan. Narina lumettomuudesta saa kaikki huonolle mielelle.

Viime vuoden lumettomassa joulussa oli mielestäni jotain jännää fiilistä. Jouluaattoiltana hautausmaa oli tavallistakin vaikuttavampi näky. Se kynttilöiden loiste pimeyden keskellä... Ooooohhh..!

Tuo vuodatukseni ei tarkoittanut sitä ettenkö haluaisin lunta ja pakkasta. Todellakin haluan! Pointti oli vaan siinä, että turha sen puutteesta on ruikuttaa. Nautitaan niistä päivistä jolloin lunta on ja toivotaan lumisia päiviä lisää.

Joulufiilistäni nostavat aika pienet asiat. Niitä ovat saapuneet joulukortit, kaapeista kaivetut kynttilät ja tontut, joulutortut, jouluvalot ja tietenkin joululaulut.

Sitten on vielä yksi joulufiilistäni nostava juttu eli joulumyyjäiset! Eilen kävin työpäivän jälkeen Suomen käsityön museossa, jossa oli Käsityöläisten Joulutori. Siellä oli todella upeita ja laadukkaita töitä. Suuri osa tuotteista oli minulle tuttuja, mutta nyt oli kiva nähdä niiden tekijöitäkin ihan livenä. Kauppa näytti käyvän ihan kiitettävästi ainakin joissakin pöydissä. Hieno juttu, että kotimaiset käsityöt tekevät kauppansa.
Kävin eilen myös Jouluisessa Taidebasaarissa, joka pidettiin Jyväskylän taidemuseo Holvissa. Siellä oli myynnissä kortteja, kirjoja, maalauksia, tekstiileja yms. Tunnelma oli rento. Sieltä ostin yhden kirjan.
Noissa molemmissa paikoissa oli kaikenlaista oheistapahtumaakin kuten musiikkia, työpajoja yms. Tuollaisissa kannattaa kyllä käydä. Niistä saa paljon virikkeitä ja hyvää mieltä!

Nytpä lähdenkin hakemaan virikkeitä television puolelta. Ahmin taas sunnuntaiaamun sisustusohjelmat. Niitä en jätä kovinkaan usein väliin.

Moro Moro! Tai pitäisikö kirjoittaa kuten hyvä ystäväni eli Poro Poro! ;)

4 kommenttia:

Tilda kirjoitti...

niinhän se on, että pitäisi tyytyä siihen mitä saa, mutta minut tämä kurakeli joulukuussa saa aina välillä ruikuttamaankin =)

Anu kirjoitti...

-A- - Saat anteeksi. =D
Sään huonouden voi todeta vaikkapa kirosanan säestyksellä. Sen teen minäkin. Sellainen JATKUVA narina ja ruikutus vaan ottaa pannuun ja pa-has-ti! =(

Marjukka kirjoitti...

Nuo joulumyyjäiset ovat todella ihania, niistä löytyy aina niin ihania käsitöitä. Arvostan suuresta kaikkea itsetehtyjä.

Anu kirjoitti...

Marjukka - Joulumyyjäiset vetävät kyllä mukavasti väkeä. Hyvä niin. Käsityöt kunniaan! =)

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen