CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 29. elokuuta 2009

Mikä on mikä?

Elloksen tunika:Elloksen mekko:Elloksen mekko/tunika:Mikä ero noilla on? Millä perusteella nuo vaatteet on nimetty? En ymmärrä.

Tässä taas on yhdet Elloksen trikoot:Elloksen legginsit:Mitäs eroa noilla sitten on?

80-luvulla tuollaisia kutsuttiin kalsareiksi. Ai niin, silloinhan niitä pitivät miehet ja niissä oli resorit lahkeissa ja tietenkin sepalus. No, Black Horsen valmistamat näyttivät joka tapauksessa ihan noilta. Miehet tosin pitivät niiden päällä toisia housuja - ainakin ihmisten ilmoilla.

90-luvulla noita käyttivät naisetkin, mutta silloin niitä kutsuttiin pitkiksiksi. Silloin niitä pidettiin toisten housujen alla lämmittämässä. Ne lukeutuivat siis alushousuiksi.

Viime vuosina kalsarit ovat muuttuneet yhtä äkkiä muodikkaiksi ja niillä kelpaa mennä vaikka hienoon ravintolaan. Merkillistä.

Jatketaanpas vielä Elloksen nettisivujen selaamista..

Saanko esitellä sandaalit:Tässä taas sandaletit:Elloksen sivuilla on omat kategoriat sandaaleille ja sandaleteille, mutta molemmissa on mielestäni ihan samannäköisiä jalkineita.

Sama juttu on saapikkaiden ja saappaiden kanssa.

No, onneksi pystyn tunnistamaan edes yhden vaatekappaleen vaivatta ja täydellä varmuudella. Se on hame. Lienen siis ihan kehityskelpoinen näissä muotiasioissa. ;)

Näistä mietteistäni saa varmasti kuvan ajatusmaailmani mutkikkuudesta. Takerrun joka päivä johonkin pieneen yksityiskohtaan työssänikin ja haluan sille selityksen. Vaikka epäselvä asia olisi kuinka pieni niin se vaivaa mieltäni niin kauan kunnes olen saanut sille selityksen. Työskentelen yksin joten joudun selvittämään asioita netistä ja usein joudun myös testaamaan tuotteita. Mikäli asia ei selviä minulle niin soitan työkavereilleni toiselle puolelle Suomea. Heistä jokainen on ollut alalla jo pitkään, mutta niin minä vaan onnistun kyselemään sellaisiakin asioita, joihin kukaan heistä ei löydä vastauksia.

Edellisessä työpaikassani minulle sanottiin lähes joka päivä:
"Anu, sää aattelet ihan liikaa asioita."
Tottahan tuo taitaa olla, mutta minkäs sitä luonteelleen mahtaa...

11 kommenttia:

BLOGitse kirjoitti...

hahhah! mainio huomiopostaus!
kalsarit - olet oikeassa!
ja tunikan ja mekon ero...

Leggingseja onkin tullut nahtya monenmoisia monenmoisten kantajien paalla.


Taitaa nuo tunikat ja mekot menna sellaiseen kategoriaan jossa tiedetaan nakemalla mista on kyse jolloin se mita jossain on tuotteesta kirjoitettu ei kiinnosta - paitsi hinta!

Mehan luemme sujuvasti tekstia vaikka siina olisi kuinka paljon kirjoitusvirheita. Tulkitsemme mita siina lukee (oman paan mielesta)...

Kirjoitin muuten tuosta suomeksi-blogillani...kuinka luemme miten haluamme, kuvittelemme tai ainakin tulkitsemme!

tia kirjoitti...

Olethan taas löytänyt paljon hauskoja mietittäviä. Minulle eräs pomo sanoi sinä Tia ajattelet liian monimutkaisesti ;-)

Anu kirjoitti...

Toivottavasti kukaan ei ole vetänyt hernettä nenään noista kalsarivertauksista. Totuushan on se, että minä olen pudonnut kärryiltä joissakin muotiasioissa.
Oleellista jutussa piti olla se, että minua ihmetyttää se miksi samanlaisia vaatekappaleita kutsutaan eri nimillä samoissa kuvastoissa/nettikaupoissa.

-----------------------

Tia - Meillä on siis aikalailla samanlainen ajattelutapa. No, kyllähän se on tässä kuukausien varrella huomattukin. =)

------------------------

BLOGitse - Pohdiskelen tällaisia vastaavia juttuja päivittäin. Suurimman osan ajatuksistani pidän ominani. Se lienee järkevää sillä minua pidetään muutenkin pikkutarkkana nipottajana monissa asioissa.
Mekon ja tunikan ero on ollut ennen varmastikin melko selkeä. Nykyään molempia pidetään legginsien/trikoiden kanssa sekä myös ilman niitä. Muitakin vaatekappaleita yhdistellään nykyään todella vapaasti toisiinsa ja siksi nimityksetkin muuttuvat. Näin sen täytyy olla..

Juttusi aihe vaikuttaa jälleen kerran mielenkiintoiselta. Luen heti, kun ehdin...

Mari kirjoitti...

Ei kamala mua alkoi naurattamaan.. ennen kutsuttiin kalsareiksi! :D Etenkin nuo alemmat legginsit tai mitkä lie kyllä näyttävät lähinnä vähän liian kireiltä kalsareilta! :D

Anu kirjoitti...

Marika - No perhana, melkein samalla kuosilla olevia Black Horseja ostettiin ukoille aina joululahjaksi silloin ennen vanhaan. Tuollaiset jalassa ne sitten istui telkkarin äärellä jalat pöydällä =D
Nyt samaa tekee sitten naiset.
Tää on kuule sitä tasa-arvoo!!! ;)

Papu kirjoitti...

Miusta tuntuu, että nykyisin on niin hälläväliä asennetta liikkeellä, että nimitetään vaatetta kuhan jotenkin. Olen itsekin miettinyt samaa asiaa juuri elloksen sivuilla, että no hohhoijaa. Ei voi luottaa siihen että otan nyt tunikat katsottavaksi, kun mekoistakin löytyy tunikoita. Miun mielestäin tunika on lähempänä paitaa eikä pärjää ilman muuta vaatetta, ellei sitten tahdo esitellä kriittisiä paikkoja. Mekko pärjäis yksinkin. Näin mie aattelen, mutta en ole varma mistään virallisesta. Tää kirjoitus sai kuule nyt kunnon kipinän, miepä menen varastoon lähipäivinä penkomaan, löydänkö näille mitään määritelmiä opintomateriaaleista. Housuista tiedän, että on miula olemassa ja ne melkein muistankin ulkoa, että minkä mittasilla lahkeilla on minkäkin nimiset, mutta jospas löydän muutakin :D

Anu kirjoitti...

Papu - Yritäpäs nyt kaivella niitä muuttolaatikoita ja aloittaa näiden asioiden selvittäminen. Se on se kassi/laukku -asiakin vielä ihan auki. Hih hih. Vitsi vitsi hei.. =D
On se muuten onni ettei minua ole palkattu tekemään mitään muotikatalookia. Meikä pohtisi puoli vuotta eri vaatekappaleiden virallisia nimityksiä ja kuvasto olisi valmis vasta kauden mentyä ohitse. =D

BLOGitse kirjoitti...

mutta voisit aloittaa muotisanastoblogin - saisit antaumuksella selvittaa mita mikakin luomus on nimeltaan! :)

Anu kirjoitti...

BLOGitse - Totta!!! =D

Papu kirjoitti...

Ku ne oiskii näis muuttolaatikois, mutta ku ne on tuolla tupaten täydes varastos :D :D Että tulehan tok auttammaan ni etitään yhdes ;) En mie mittään laukkuasiaa muista vaan paita/puseron...onko laukuistakin ollu puhe :D Ou nou :D

Anu kirjoitti...

Papu - Ai niin, unohdin ihan jo sen paita/pusero jutun. Sen jutun kommenttikentässähän minä mainitsin sitten laukut ja kassitkin. Mulla on nämä hommat "pikkasen" sekaisin. Taidan tulla sulle yksityisoppilaaksi sitten, kun kansiot on löytyneet. =D

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen