CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 5. elokuuta 2009

Keskiviikon kelailua

Eilinen vapaapäiväni oli todella onnistunut. Hienointa päivässä oli se, että sain lohjenneen hampaani kuntoon. JES! Olin jo ehtinyt varata ajan yksityiselle, mutta päätin eilen soittaa vielä kerran päivystykseen. Ei minun onneksi tarvinnut lähteä valehtelemaan mitään kipuja vaan riitti, että kerroin kahden hampaan välissä olevasta terävästä irtopiikistä. Sanoin etten halua elellä puolta vuotta liemiruualla ihan vain siksi ettei pureminen onnistu. Minulle näytettiin vihdoinkin vihreätä valoa.

Puoli yhdentoista aikaan rötkähdin pelokkaana hammaslääkärin tuoliin. Sanoin, että ilman puudutusta on turha yrittääkään porata tai muutenkaan ronkkia kovakouraisesti. Kerroin saaneeni melkoisen kammon viime vuonna tehdyistä juurihoidoista. Lääkäri oli ymmärtäväinen ja taisikin iskeä minuun jonkun hevosannoksen puudutusainetta sillä puudutus lakkasi vasta kolmen tunnin kuluttua. Veikkaanpa, että se hevosannos nousi minulla päähänkin. Aloin nimittäin nauramaan ihan hillittömästi kesken hampaan paikkauksen! Juu juu, ihan tosi. Hekotin suu auki kaikenmaailman vehkeet suussani. Oli se varmasti outo tilanne hammaslääkärillekin. =D

Hammaslääkärin jälkeen oloni oli todella helpottunut ja menin siksi vähän shoppailemaan. Oli kiva katsella ihan rauhassa tulevan syksyn vaatemuotia. Tarttuipa sieltä mukaani pari Espritin paitaakin. Minulla on omat omituiset kriteerini vaatteiden suhteen enkä löydä kovinkaan helpolla ostettavaa. Olin tosi yllättynyt, että sain nyt peräti kaksi uutta paitaa.

Kävin myös kirpparilla ja sieltä löysin pari halpaa juttua. Eikä siinä vielä kaikki. Ekolosta ostin pesupähkinöitä. Taitaapa olla niin, että joudun ostamaan niitä vielä aika monta pakettia ennen kuin oma pensaani alkaa tuottamaan satoa. Kasvuvauhti ei nimittäin päätä huimaa.Tuon pensaanhan istutin pesupähkinän sisältä löytämästäni siemenestä.
Aloitin pesupähkinöiden käytön reilu vuosi sitten. Silloin ostin niitä ihan vain uteliaisuuttani enkä todellakaan uskonut niiden pesutehoon. Päätinkin silloin todistaa pähkinöiden olevan täyttä hölynpölyä ja tein testin, jonka tulokset ovat näkyvissä ensimmäisessä blogissani. Olen käyttänyt pähkinöitä siitä asti joten ei liene vaikeata arvata millainen testin tulos oli.

Noiden shoppailuiden lisäksi tein myös jättiannoksen lasagnea (jauhelihaa 800g ja sitä rataa silleen), ahmin mansikoita ja kävin saunassa. Tosi rentouttava päivä oli.

Tänne oli luvattu aurinkoista ja jopa helteistä säätä eiliseksi, mutta taivas näytti viiteen asti tältä:Tänään on aurinkoista ja lähes helteistä. Ei tässä auta muu kuin läähättää ja läkähtyä.

--------------------------

Lisäys myöhemmin:

En todellakaan kuvittele, että tulisin saamaan "pähkinöitä" omasta pensaasta! Ihan vaan huvikseni pistin siemenen itämään ja nyt katson millainen kasvi siitä tulee. Se on kovin heiveröinen ja lehdet ovat hieman kellastuneet. Luulen ettei se ole kovin pitkäikäinen. No, katsotaan, katsotaan,..

7 kommenttia:

minde kirjoitti...

Hyvä että pääsit hammastohtorille kuitenkin. Eihän siellä mukavaa ole, mutta...
Mielenkiintoinen tuo pähkinä, pitäiskö vihdoinkin kokeilla?

Tiina kirjoitti...

Olen miettinyt jo pidempään noiden pesupähkinöiden kokeilemista ja kiitos vinkkisi (tuolta vanhemmasta postauksesta), päädyin nyt tilaamaan Maaemosta sen näytepakkauksen eurolla. :)
Vähänkö mäkin haluan kasvattaa oman pesupähkinä puun. ;D

Olispa mullakin hammaslääkärissä joskus noin hauskaa, hah. :D

Anu kirjoitti...

Minde - Ei todellakaan ole niitä mukavimpia paikkoja! Puudutuspiikin jälkeen saa onneksi vaikka ottaa unet, kun mikään ei satu minnekään. =D
Nyt kävi vaan niin hassusti, että alaleukani jotenkin jännittyi ja se alkoi väpättämään vimmatusti. En saanut sitä aloilleen ja niin alkoi nauru jolle ei meinannut tulla loppua. Ho ho hoo..
Mitäs jos lähettäisin parit pähkinät sulle kirjekuoressa..? =)

Tiina - Mainostelen ihan tarkoituksessa aina silloin tällöin noita pähkinöitä, koska ne on niiiiiin mahtava juttu!
Hieno juttu, että tilasit näytepakkauksen. Kun olet pessyt koneellisen pyykkiä niin otapas käytetyt pähkinät käteesi ja hiero niitä hetkinen. Niistä lähtee vaahtoa vielä sittenkin. Kaikkee se luonto keksiikin! ;)
No enpä ole minäkään ennen nauranut siinä penkissä! Hullun maine taisi tulla. Heh!

Tinka kirjoitti...

Nyt on aivan pakko mennä ens viikolla ostamaan nuita pesupähkinöitä! Kiitti vaan :D

Olen viime aikoina törmänny niitä kehuviin (ja vähemmän kehuviin) blogeihin sen verran monesti, että kai se on uskottava, että ne toimii. Ja viimistään sinun testauksen jälkeen uskon :D

Hauska hammaslääkärireissu, ja onneks et tarvinnu odotella sitä puolta vuotta.

BLOGitse kirjoitti...

Heti ostan pesupahkinoita kun paaseen Hkiin!
Kuinka monta koneellista about pesee yhdella ostospussillisella?

Luin, etta pahkinoita voi kayttaa parikin kertaa, enta useammin?

Kannattaa mainostaa silloin talloin jatkossakin - nyt sait taas yhden ostoksille!

Papu kirjoitti...

Kerrassaan hienoa, et siel o purukalusto taas kunnossa. Täytyy sanoa, että enpä ole kertaakaan hammaslääkärissä revennyt nauramaan :D :D
Piti käydä lukemassa tuo pesupähkinätesti ja aion kyllä koklata itekin, kuhan saadaan tää muutto pois jaloista. Oulusta luulis noita löytyvän kätevästi, tai taidanpa käydä tuolla Maaemon sivuilla kurkkimas. Tää on minuu kiinnostanu pitempään ja kieltämättä testis vakuutti!
Aikamoisen satsin oot lasagnee tehny, mie teen yleensä semmosen et jauhelihaa 400 g :) Mutta se on kyl hyvä ruoka lämmitettynä ja pakastettunakin ja ku sitä tekee ni kerralla tekee isommankin satsin näppärästi.
Hyvä, et ees pari paitaa tuli löydettyä! Ja tuo pähkinäpensas on kaunis kasvi, ehkäpä se siitä vaik alkaa vihertää paremmin!

Anu kirjoitti...

Tinka - Kokeile ihmeessä! Saattaa hyvinkin olla niin, että pian sinäkin kuulut "ei kehuviiin" -bloggaajiin. Aika näyttää ja blogisi kertoo. ;)
Epäilen, että pähkinöihin pettyneet ovat odottaneet niiltä liikoja. Ne eivät luonnollisestikaan valkaise pyykkiä eivätkä poista vaikeita tahroja. Niihin on hankittava omat aineet. Pähkinät puhdistavat ns. normaalilikaisen pyykin.

BLOGitse - Hyvä, kun kysyit riittoisuudesta!
Yhteen koneelliseen käytän viisi pähkinänpuolikasta. Pähkinät käytän kahteen kertaan. Eilen tein tutkielman ison laatikon sisällöstä ja totesin, että siinä on n.200 puolikasta. Minä pesen laatikollisella siis n. 80 koneellista. Laatikon hinta on 8euroa.
Pienten näytepussien sisällön määrää en tiedä.

Papu - Taidan olla sisimmältäni suurtalouskokki. =D
Aikoinaan, kun minulla oli mies ja iso koiralauma niin tein tosi paljon ruokia ja leivoin. Tein silloinkin aina jättisatseja ja pakastin suurimman osan. Silloin harvoin, kun tartun kauhaan tai vispilään niin silloin tehdään eikä meinata. =D
Veikkaanpa, että hammaslääkäri ja apulainen puhuvat vielä pitkään yhdestä hullusta, joka hekotti penkissä vaikka istuessaan siihen väitti pelkäävänsä kuoliaaksi Oli se kyllä koominen tilanne!!! Kaikkee sitä sattuukin..
Todella pitkään harkitsin viitsinkö linkittää vanhimman blogini testin tänne. Olen pitänyt blogit tarkoituksella erillään. No, nyt se on sitten paljastettu. =)

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen