CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 8. elokuuta 2009

Pikaposti pähkinöistä

Nettiyhteyteni on jumittanut pahemman kerran. Omituisinta on ollut se, että ruudulle on pläjähtänyt toinen toistaan hurjempia varoituksia. Eilen illalla yritin tulla omaan blogiini ja tämän osoitteen ilmoitettiin muistuttavan haittaohjelmaa ja tieni katkaistiin. Höh, sanon minä!
Sitten yritin kirjoittaa kommentin yhteen blogiin ja mitenkäs siellä kävikään..? Kommenttini ilmoitettiin vaikuttavan roskapostilta!!! No niin, johan minä tätä blogia nimetessäni myönsin loisivani muiden blogien kommenttikentissä. Nyt minut on sitten laitettu virallisesti jollekin roskapostilistalle. Heh!

Nyt yritän kirjoittaa nopeasti tämän jutun ennen kuin minut taas suljetaan netin ulkopuolelle. Asiaan...

Edellisessä jutussani olleet pesupähkinät kiinnostivat ainakin muutamaa lukijaa ja kommenttilaatikossa tuli juttua niiden riittoisuudesta. Sen vuoksi päätin eilen tehdä tutkimuksen siitä mitä niiden käyttö tulee maksamaan.

Tuon asian selvittääkseni päätin laskea montako puolikasta yhdessä 8 euroa maksavassa laatikossa on.Puoleenväliin (kirjoitetaanko tuo yhteen?) päästyäni puolikkaita oli 100 kappaletta joten eiköhän koko laatikossa ollut kutakuinkin 200 kappaletta. En malttanut laskea loppuun asti, koska innostuin niin kovasti yhden pähkinän sisältä löytyneestä siemenestä. Tuo kuvan etualalla oleva musta pilkku ei siis ole jäniksen papana tai pippuri vaan siemen. ;)

Tässä laatikossa oleva käyttöohje:Minä heitän koneeseen aina viisi puolikasta. Pähkinät käytän aina kahteen kertaan joten yhdellä laatikollisella pesen noin 80 koneellista pyykkiä. Osasinko laskea oikein..? Huuhteluainetta en ole käyttänyt lainkaan pähkinöiden kanssa. Ei kai pyykinpesuni kovin kalliiksi tule..? En osaa verrata hintaa normaaleihin pesuaineisiin, koska en ole tutkinut niiden hintoja aikoihin.

Täytyy vielä muistuttaa siitä ettei pähkinöiden pesuteho riitä vaikeisiin tahroihin eivätkä ne valkaise pyykkiä. Ne puhdistavat siis ns. normaalilikaisen pyykin.

Kyllä noita tosiaan kannattaa ainakin kokeilla. Eivät ne välttämättä ole kaikkien mieleen sillä jotkut kaipaavat valkaisutehoa ja jotkut ehkä jopa pesuaineen tuoksua. Toisilla taas pyykki on aina hyvinkin likaista - kuten minulla aikoinaan koirahuushollissa.

Voin kuitenkin vannoa etten kuljeskele haisevana ja suttuisena. =D

"Kahta en vaiha - toinen on tietenkin se Turun sinappi ja toinen taas perupähkinät!"

-----------------------------

Lisäys 9.8.

Ihan unohdin mainita tässä jutussani, että mikäli pyykkiä pestään pelkästään pesupähkinöillä niin silloin olisi hyvä puhdistaa kone silloin tällöin tavallisella pesuaineella.

Lueskelin äsken muiden kokemuksia pesupähkinöistä. Kävin monella keskustelupalstalla ja huomasin, että tyytymättömiä taitaa olla yhtä paljon kuin tyytyväisiäkin. Pesupähkinöiden huonoiksi puoliksi sanotaan pyykin haiseminen, koneen haiseminen sekä se ettei pyykki puhdistu. Kieltämättä huonoja puolia - puhutaanhan nyt juuri pyykinpesusta.

Pesin tunti sitten koneellisen pyykkiä ja nyt kävin nuuhkimassa sekä pestyä pyykkiä että konetta. Ei pahaa hajua. Nyt on jonkun nenässä vika - vaan kenen..?!?

14 kommenttia:

Tinka kirjoitti...

Kyllä se on tullu selväksi, että vaikeat tahrat on Vaikeita tahroja - ei niihin tehoa ees norminestemäisetkään, mitä käytän :)

Mutta koska on pääasiassa hikisiä mustia vaatteita :D niin mikä ettei nuo pähkinät riittäis.

Jemmata aina voi tavallista pesuainetta ja pestä välillä sillä.

Riittosia ne ainaki taitais olla ja mulla hotsittaa myös se mahollinen kukan kasvattaminen :D

Mulla oli sama "haitta"-ongelma eilen ja jätin netti-istunnon sikseen, ko mihinkään ei päässy (blogeihin siis). Huoh.

Mukavaa lauantaita!!

Anu kirjoitti...

Tinka - Jaa että alkaa olla selvä tuo tahrahomma. No, jospa en sitä sitten enää jankuttaisi. ;)
Joo, hikiset mustat kamppeet puhdistuu loistavasti pähkinöillä ja mikä parasta - värit ei häippäse pesuveden mukana!
Jauhemaista pesuainetta käytän vieläkin silloin tällöin - en tosin pyykinpesuun vaan teräksen kiillottamiseen. Keittelen pulverivedessä haarukoita sun muita vehkeitä.
Ahaa - en ollutkaan ainoa, jonka nenän edestä suljettiin portit. Huh! =D

Sinulle myös mukavaa lauantaita!!!

tia kirjoitti...

Täytyy tunnustaa että en vieläkään ole kokeillut pesupähkinöitä vaikka niin lupailin, taisi jäädä siihen kun hain niitä enkä mukamas löytänyt ;-) Vois vaikka ottaa uudestaan harkintaan.

Tinka kirjoitti...

Auuuuts, emmie sitä nuin tarkottanu, että sie olisit "liikaa" tuonu julki niistä vaikeista tahroista. Sori Anu :)

Se oli vaan semmonen ääneen ajattelu, minkä johtopäätöksen olen tehny, ko olen lukenu viime aikoina nuista pähkinöistä. Kun joku jossain valitti, ettei pahat liat lähe - ja joku toinen väänsi rautalankaa, että eihän semmosta ole edes luvattu ko. pähkinöiden tekevän. Kantsii lukea käyttöohjeet ;)

Ja selkeni nyt tuoki, että bioroskiin jämät. Hyvä.

Ugh. Jopa tuli hiki. ;)

Papu kirjoitti...

En nyt tähän hätään muista mitä se 20 koneellista lupaava pyykinpesuaine tarkalleen maksaa, mut suurinpiirtein pyöriteltynä nää on edullisempiakin. Aion kyl koklata kuha Ouluun päästään. Ouluun pääseminen alkaa vähän pelottaa, ku mie olen kanttuvei ja muru alkaa tulla kipeeks, tosi kiva pakkailla, ku pari lootaa jaksaa ja sitte taas pötkölleen. Huokaus. Eikun uutta kasvia vaan kasvamaan, saas nähä mikä rehu sieltä tulee :)
Kaunista lauantai-iltaa ja sunnuntaita siule!

Anu kirjoitti...

Tia - No eihän tässä mitään lupauksia ja tunnustuksia tarvita. =) Kokeilet mikäli siltä tuntuu.

Tinka - Elä nyt hyvä ihminen revi ressiä! =D
Ymmärsin ettet kyllästynyt meikäläisen jankutuksiin! Toisaalta mikäli olisit kyllästynyt niin olisit voinut täräyttää ihan suoraan, että NYT RIITTÄÄ!!! Saatan olla aika kovapäinen välillä eikä normaali sana niin sanotusti kuulu. ;)

Papu - No voi harmin paikka, kun just nyt sairastuitte. Voi voi. Toivottavasti saatte apua jostakin ettette ihan näänny sairaina rehkiessänne.
Aikalailla pihlajan näköinen puu näyttäisi tulevan. Hirvittävän heiveröinen on kyllä ainakin näin alussa. Luulen, että se on todella arka vedolle joten pidän sen kaukana ikkunoista syksyn tullen. No, katsotaan eleleekö se edes sinne saakka.

BLOGitse kirjoitti...

minulle tuli myos samainen spammi-ilmoitus...yritin muutaman kerran ja kaikki roorit oli tukossa.
laitoin koneen kiinni ja yritin uudelleen - no problem!

pesupahkinakokeilustani kerron kun olen ensin paassyt testaamaan!

kiitos vaivannaostasi!

ps. puoleen valiin mutta puoliaika :)

Anu kirjoitti...

BLOGitse - Ahaa, sellaisia ilmoituksia sanotaan siis spammeiksi. En ole tiennyt mitä en spammit oikeastaan ovat. Aina sitä oppii.
Pähkinöiden laskemisesta ei ollut mitään vaivaa. Minä onneton vaan innostuin siitä siemenestä niin, että jätin homman kesken.
Kiitos neuvoista. Puoliväliin olisi kai ollut ihan ok, mutta puoleenväliin ei. Plääääähhh....
On se kumma, kun on tullut elettyä jo yli 40 vuotta Suomessa eikä kieli ole vieläkään hallussa. =D

BLOGitse kirjoitti...

voi ei, mina en todellakaan ole mikaan kielioppi-ihminen! pilkut on missa tykkaa tai ei siella missa pitaisi jne.
paaasia, etta vuorovaikutus toimii! :)

Anu kirjoitti...

BLOGitse - On aivan totta että tärkeintä on, se että, vuoro vaikutus toimii. ei se tosiaankaan ole vakavaa onko väli merkit oikeissa paikoissa ja onko yhdys sanat oikein kirjoitettu. noita juttuja on vaan kiva miettiä ja tykkään kun joku pohtii niitä kanssani. =)

Nia kirjoitti...

Olen kuullut tosi paljon positiivista noista pähkinöistä, mutta en ole vielä kokeillut :)

Anu kirjoitti...

Nia - No eiköhän sitä ole itse kullakin vielä paljon näkemättä ja kokematta. =)

Tinka kirjoitti...

Pakko tulla vielä hihkumaan, että olipa onni, kun laitoit linkin sinne vanhaan blogiisi. En ollu sitä koskaan muistaakseni lukenukaan.

Sielähän on ollu vaikka mitä!! Ja on toki edelleen :)
Patakorvat, vespailut, tabletit kellon takana ---- vaikka mitä! Kaikenmaailman kivoja ideoita ja tekeleitä! Hiki tuli laavatessa ja lukiessa.
Joskus pitää palata vielä tähän uuempaan arkistoon.

Anu kirjoitti...

Tinka - No kiva, kun tykkäsit niistä jutuista. Ihan tarkoituksella olen pitänyt erillään vanhat blogini tästä. Nyt sitten lipsautin.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen