CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 5. toukokuuta 2009

Onnistujan asenne..?

TänäKIN aamuna luin Positiivareiden Ajatusten Aamiaisen. Joidenkin mielestä aamiaiset ovat täynnä kliseitä. Tottahan se ehkä onkin. Samoja asioita pyöritellään eri sanoin ja katsotaan eri kantilta päivästä toiseen. Joukkoon heitellään lainauksia runoilijoilta, kirjailijoilta ja milloin keneltäkin. Pidän kuitenkin Ajatusten Aamiaista lukemisen arvoisena enkä aloita arkipäiviäni ilman sitä. On aamuja jolloin en saa siitä mitään irti, mutta kuinka monet kerrat olenkaan saanut ajatuksiani oikeille raiteille sen avulla! Lukemattomat!

Tänä aamuna Ajatusten Aamiaisessa oli mm. tämä:

ONKO SINULLA ONNISTUJAN ASENNE?

1. Opitko virheistäsi?
2. Asetatko itsellesi tavoitteita?
3. Onko sinulla tapana tarkastella ongelmia eri näkökulmista?
4. Nautitko elämän tarjoamista haasteista?
5. Osaatko olla ylpeä saavutuksistasi?
6. Kyseletkö neuvoja kokeneilta?
7. Luuletko, että toisten on helppo kysellä sinulta?
8. Nautitko etsiessäsi ratkaisuja ongelmiin?
9. Onko sinulla positiivinen asenne itseäsi, kumppaneitasi ja huomista kohtaan?

7-9 Kyllä -vastausta: Jatka samaan tahtiin
0-6 Kyllä -vastausta: Ota tukeva ote niskastasi ja tarkastele huolella omaa asennettasiJonakin aamuna olisin ehkä lukenut tuon ihan vaan vauhdilla läpi sen kummemmin ajattelematta, mutta nyt jostain syystä jäin pohtimaan sitä.

Opinko virheistäni? Hhhmm.. Kyllä, ihan varmasti opin. Otan nimittäin virheet liiankin raskaasti ja teen kaikkeni etten toistaisi niitä.

Asetanko itselleni tavoitteita? Kyllä. Meni monia vuosia ettei minulla ollut mitään tavoitteita elämässäni. Nyt on. Tavoitteeni liittyvät oman terveyteni parantamiseen ja työhöni.

Onko minulla tapana tarkastella ongelmia eri näkökulmista? On. Jokunen vuosi sitten totesin vain, että minulla oli ongelmia - paljon ja isoja. Tein nopeita ratkaisuja siitä mistä ne johtuivat. Terapiassa ymmärsin, että olin syyttänyt aivan vääriä asioita ympärilläni. Syyt löytyivät ihan eri paikasta! Terapian jälkeenkin olen osannut tarkastella ongelmia eri näkökulmista.

4. Nautitko elämän tarjoamista haasteista?
Vaikea kysymys. Sanoisinko, että pidän nyt pienistä haasteista. Isommat haasteet kierrän - ainakin toistaiseksi.

Osaanko olla ylpeä saavutuksistani? Kyllä. Ensimmäistä kertaa elämässäni taidan sanoa, että olen ylpeä saavutuksistani. Ne ovat pieniä, mutta mitä siitä! =)

Kyselenkö neuvoja kokeneilta? No aivan varmasti kyselen. Aina ja kaikkialla. Olen huomannut, että ihmiset jakavat mielellään tietoa. Suurin osa ihmisistä on otettuja siitä, että heidän tietojaan ja taitojaan arvostetaan. Otan tiedot vastaan kiitollisena. Molemmat ovat iloisia!

Luulenko, että toisten on helppoa kysellä minulta?
Uskoisin niin. Toivottavasti olen oikeassa!

Nautitko etsiessäsi ratkaisuja ongelmiin?
Nyt täytyy sanoa etten nauti. Olisin paljon onnellisempi mikäli minulla ei olisi ongelmia. Ongelmien syiden etsiminen tuntuu turhalta ja raskaaltakin. Toisaalta se hetki, kun ratkaisun keksii on todella hieno.

Onko sinulla positiivinen asenne itseäsi, kumppaneitasi ja huomista kohtaan? No jaa... On se jo moninverroin parempi kuin muutama vuosi sitten, mutta aina on parantamisen varaa. Teen yhä töitä sen eteen, että näkisin itseni positiivisemmassa valossa.

Tällaisten pohdintojen jälkeen onkin hyvä lähteä kohti uutta työpäivää. Työni on hyvin mielenkiintoista ja opin joka ikinen päivä jotain uutta. Asiakkaat kyselevät kaikenlaista minulta ja minä siinä sivussa heiltä. Me jaamme tietomme ja innostuksemme.
Voi jumpe miten ihanaa työtä saankaan tehdä!!! Onnellinen minä! =)

POSITIIVISTA PÄIVÄÄ
teille muillekin!

3 kommenttia:

tia kirjoitti...

Hyvää työpäivää pohdintojen jälkeen ;-)

minde kirjoitti...

Onhan sulla ongelmanratkaisukykyä...sille kadonneelle luullekin löysit heti selityksen:D

ja tyhmiä kysymyksiä ei täällä ole...

Anu kirjoitti...

Tia - Työpäivä oli oikein hyvä. =)

Minde - Juu, enkös keksinytkin hyvän selityksen. =D

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen