CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 1. toukokuuta 2010

Kiitosta ja kunniaa

Painoin töitä kuin pieni elukka viikon ajan. Päivät venyivät kymmenen tunnin mittaisiksi ja iltaisin tunsin itseni todella väsyneeksi. Onneksi unenlahjani ovat niin hyvät, että sain ladattua akkuni pullolleen öisin. Aamuisin puhkuin intoa lähtiessäni töihin.

Eilen tulin kotiin vähän ennen kahdeksaa ja läsähdin sohvalle. Olin väsynyt ja samalla onnellinen. Olin jännittänyt etukäteen sitä miten selviäisin suuresta työurakasta. Selvisin kuin selvisinkin kunnialla. Kaikki meni paremmin kuin hyvin. Olin tyytyväinen. Erityisen tyytyväinen olin työntekijään, joka palkattiin avukseni. Hän oli oikea aarre ja sen myös kerroin hänelle.

Yhdeksän jälkeen illalla sain tekstarin. Se oli työnantajaltani. Hän kysyi miten viikko oli mennyt. Lopuksi hän toivotti hyvää vappua. Vastasin viestiin ja kävin nukkumaan.

Tänä aamuna heräsin levänneenä ja helpottuneena. Kömmin sängystä, avasin radion ja aloin keittelemään kahvia. Silloin radiosta alkoi kuulumaan...

Sinä hienon työsi tehneenä käyt nukkumaan
Sinä hetken rauhoitut ja olet vaan
Kaikki varmaan tahtoisi,
et joku työstään kiittäisi
Vaan yksin jäät,
ja yksin unet näät

Sinä hienon työsi tehneenä käyt nukkumaan
Vaikka ehkä rauhoitut, et unta saa
Sillä mietit miten käy,
jos ei missään enää näy,
niitä jotka jaksaa sinua ymmärtää
En pidä mitenkään erityisen paljon Yön musiikista, mutta tuon kappaleen sanat osuivat ja upposivat juuri sillä hetkellä minuun. Silmäni kostuivat - onneksi onnesta. Tajusin jälleen kerran miten onnekas olen, kun saan olla nykyisessä työpaikassani. Ei työpaikkani ole mikään täydellinen, mutta yksi parhaista joissa olen ollut.

Hyväksi sen tekee se, että minua arvostetaan. Minua arvostetaan ja kiitetään vaikken aina aina edes tunne onnistuneeni työssäni.

Olen jälleen kerran miettinyt sitä miten monessa työpaikassa henkilökunnan arvostus on minimissä. Olen kokenut sen mitä olla pelinappulana isossa yrityksessä. On raskasta olla jossakin alimmalla oksalla ja pomppia ylempien oksien herrojen käskystä sinne tänne. On raskasta tehdä työtä aamusta iltaan ilman mitään positiivista palautetta. En tarkoita sitä, että joka käänteessä pitäisi sadella kiitoksia ja kunniamitaleja! On kuitenkin niin, että pienikin kiitos silloin tällöin tekisi hyvää ja auttaisi jaksamaan. Ehkä sitäkin tärkeämpää olisi se, että ylemmillä oksilla olevat ihmiset kysyisivät edes joskus miten siellä alemmilla oksilla hommat sujuvat ja mitä sinne kuuluu.

Mietin miksi ihmeessä niin monessa työpaikassa tilanne on tämä:

Kiitos ja kunnia,
aina jäävät saamatta
Kuka sankariksi nostaa,
raskaan työnsä raatajan

Kiitos ja kunnia,
aina jäävät saamatta
Kuka varjoista sut huomaa,
Missä sinua odottaa,
kiitos ja kunnia


Tuon Yön kappaleen sanat voi tulkita varmasti monellakin tavalla. Minulle niistä heräsi tuollaisia ajatuksia.

En ole mikään vappuihminen, mutta siitäkin huolimatta toivotan kaikille tänne kurkkiville

OIKEIN HAUSKAA VAPPUA!

12 kommenttia:

Tinka kirjoitti...

Hyviä ajatuksia hyvästä tekstistä. Sopii niin moneen ammattiin ja hommaan.

Ja tottahan se, kissaki kiitoksella elää :) Positiivinen palaute tehdystä työstä tuntuu aina kivalle ja ansaitulle, se pitää vaan osata ottaa vastaan ja tarvittaessa antaa, eikä vähätellä.

Sulla on mukava pomo, joka näkkee pitemmälleki, ko omiin kenkiin.

Mulla on "esimiehiä" useampi ko yks, mutta kiitos tehdyistä hommista ja avituksesta tuntuu aina hyvälle. Tiiän tekeväni "liikaa" hommia, mutta en kato kelloa, vaan määrän ja tärkeyden mukaan. Jos sen joku muuki näkee, niin hyvä juttu.

Hyvää tätä päivää, minen niin vapusta perusta. Huoh!

sea kirjoitti...

Se on kyllä jännä miten nykyään työpaikoilla yritetään tehdä kovempaa tulosta pelottelulla ja pakottamalla. Miten paljon paremmin firmat menestyisivät jos työntekijöitä kannustettaisiin, kehuttaisiin ja miksipä ei toisinaan myös nostettaisi palkkoja jos tulos on ollut hyvä.

Anu kirjoitti...

Sea - Pelottelua esiintyy paljon työpaikoilla. Työntekijöille maalaillaan kaikenlaisia uhkakuvia siitä kuinka firmalla menee huonosti ja miten leikkauksia joudutaan tekemään. Tokihan sellaiset asiat on hyvä kertoa työntekijöille, mutta niitä ei pitäisi käyttää aseena, jolla työntekijöistä revitään kaikki irti.
On aivan tutkittu juttu, että työntekijät olisivat tyytyväisempiä mikäli he saisivat positiivista palautetta silloin, kun siihen on aihetta. Työteho paranisi. Miksi ihmeessä vain moitteet kerrotaan..?!?!?!? Ei se kannusta tekemään työtä!!!

Tinka - Kappaleessa on hienot sanat ja se on muutenkin upea.
Minun oli aikoinaan vaikea ottaa positiivista palautetta vastaan. En tuntenut ansaitsevani sitä sillä koin, että minun olisi pitänyt pystyä vieläkin parempaan suoritukseen. Olen liian itsekriittinen.
On hyvä mikäli voi tehdä töitä liukuvasti eli sen mukaan minkä verran on töitä. Sinä mitä ilmeisimmin voit. Minä myös. Viikon tein töitä paljon, mutta nyt on sitten edessä helpompi jakso.

tia kirjoitti...

Hienosti olet oivaltanut tuon Yö yhtyeen sanoman, tulisi liian pitkä sepustus jos alkaisin tuntojani kirjoittamaan kuinka paljon olisi korjaamisen paikkaa työpaikoilla. Olen kysynyt tekeekö kipeää sanoa edes joskus, kiitos.
Hienosti selvisit suuresta urakasta ja nyt on hyvä mieli. Hyvää viikonloppua.

Anu kirjoitti...

Tia - Samat sanat eli minäkin voisin paasata puoli päivää kaikista työpaikoilla esiintyvistä epäkohdista. On suorastaan lottovoitto päästä työpaikkaan, jossa jokaisen työpanosta arvostetaan.
Tuntuu tosiaan siltä, että joillekin ottaa kipeätä sanoa: kiitos, hyvin toimittu, hienosti hoidettu, jatka samaan malliin, loistavaa työtä,..

Tiina kirjoitti...

Onkohan tuo ollut Olli Lindholmin kannustuslaulu alaisilleen toimiessaan siivousfirman esimiehenä. :D

Anu kirjoitti...

Tiina - Jaa-a... ;)

Papu kirjoitti...

Nyt rennompia päiviä siule. Hienoa, että selvisit urakasta. Oon tuohon samaiseen asiaan vasta törmännyt ystävän ongelmien kanssa hänen työasioissaan ja että ottaa päähän tää nykyinen työelämän meininki, ärrin purrin. Se on nykyisin ihme, että saa olla töissä semmosessa paikassa, jossa saa kiitostakin. Kaunista alkavaa viikkoa!

Tinka kirjoitti...

Ihan vaan ohimennen, että tuo on Herra Ylpön teksti :)

Anu kirjoitti...

Papu - Minunkin ystäväpiirissäni on pari joiden työpaikoilla on paljon mätää. Mätää tuntuu olevan nimenomaan johtoportaassa.
Minä nautin olostani tässä firmassa niin kauan kuin sitä riittää. =)

Tinka - Kiitos tuosta tiedosta. On kiva oppia aina uutta! =)

marjukka kirjoitti...

Valitettavasti monet työnantajat eivät tajua, mitä firmalle merkitsee se, että se arvostaa työntekijöitään. Jos työntekijöillä "menee hyvin", menee firmallakin! Ihanaa, että sinulla on tuollainen työnantaja!

Anu kirjoitti...

Marjukka - Niinpä, niinpä,.. Tässä vaan nyökyttelin, kun luin kommenttisi.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen