CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 21. lokakuuta 2008

Ihme pompula

Eilen tein sen minkä aamulla päätinkin eli ratkoin ompelemani verhon käänteet.

Homma otti tosi pahasti aivoon etukäteen! Varauduin siihen, että hermostun ja leikkelen verhon pieniksi paloiksi kesken ratkomispuuhan. Sen estääkseni tein pieniä ennakkojärjestelyjä...

Pilkoin ison levyn Fazerin Sinistä kulhoon ja laitoin sen olohuoneen pöydälle.


Sitten kaivoin laatikosta Leevi & The Leavingsin levyn ja laitoin sen soimaan. Tanssahtelin ja rallattelin lauluja posket suklaata pullollaan. "Minä lähden Pohjois-Karjalaan. Vaihdan farkut verkkarihousuun...". Kun oloni oli rento ja hyväntuulinen niin istahdin sohvalle ratkomaan verhoa.

Ratkoin ompeleita hyvin varovasti ettei niistä jäisi mitään rumia jälkiä kankaaseen. Hommaan kului melkoisesti aikaa, mutta mikä tärkeintä - kangas on ehjä ja voin viedä sen huomenna ystävälleni ommeltavaksi.

Miksiköhän muuten ratkojan toisen piikin päässä on tuollainen pompula..? Ihan kivan näköinen piristyshän se on, mutta tuskin se kuitenkaan ihan huvikseen siinä on. Jokin syvempi merkitys sen olemassaololla varmastikin on. ;)


-----------------------------

Lisäys 22.10.

Unohdin eilen mainita, että tuon suklaakuvan poimin netistä. Kaikki sen varmasti ymmärsivätkin. Ajattelin kuitenkin kertoa tuon ettei joku ajattele minun yrittäneen huijata ja esitellä kuvaa omanani. En ole todellakaan oppinut käyttämään kuvankäsittelyohjelmaa tuohon tyyliin parissa päivässä. =D

4 kommenttia:

Abana kirjoitti...

Olen hämärästi tietoinen, että tuollainen härpäke on olemassa... itse en omista. En oikein ole käsityöihminen, silloin harvoin kun jotain teen, ompelen käsin. Kaikki purkamiset (joita en viitsi muistella) sujuvat nuppineula&sakset-tekniikalla.

tia kirjoitti...

Tietenkin siksi ettet sinä tökkisi sillä päällä reikiä verhoosi ;-)

Aikamoisen hyvä vekotin tuo ratkomisvehje, meillä poikakin sitä kyseli kun joutui ratkomaan kapteenin nauhasta yhtä osaa ja ompelemaan jatketta siihen.

Hyvä kun musiikki ja suklaa auttoivat, että verhot ovat ehjät ratkomisen jälkeen.

Nia kirjoitti...

Suklaa auttaa aina asiaan kuin asiaan;)

Anu kirjoitti...

Abana - minäkin ompelin ennen kaikki verhot käsin. Tein sen hyvin hyvin pienillä piilopistoilla. Tulos oli poikkeuksetta loistava. Taidan siirtyä siihen tapaan takaisin.
Tuo on kyllä hyvä vempele!

Tia - Niin minä arvelinkin. Sitä minä vaan ihmettelin, kun se pompula ei hipaissutkaan verhoa ratkoessani. Se vaan törötti tyjänpanttina. =D
Pitkään mietiskelin tässä sitä mikä on kapteenin nauha. Mieleeni tuli ensimmäisenä lentokapteeni! Sitten muistin poikasi harrastuksen ja ymmärsin mistä on kyse. ;)

Nia - Kyllä, suklaa auttaa AINA! =D

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen