CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Punainen


Edellisen kirjoitukseni jälkeen innostuin etsimään netistä tietoa väreistä. Olen ennenkin käynyt sellaisella sivustolla kuin Coloria, mutta nyt keskityin lukemaan erityisesti punaisesta väristä. Halusin tietää, että yhdistetäänkö punainen aina ja kaikkialla rakkauteen ja seksiin. Ei sentään.

Sivuilla on hauska kysely, jossa ihmiset voivat kertoa mitä heille tulee mieleen väreistä. Täytyy sanoa, että esim. ruskeasta ihmisille tulee mitä merkillisimpiä mielleyhtymiä. Punaisesta useimmille tulee mieleen rakkaus, mutta lähes yhtä monelle tulee mieleen voima ja voimakkuus. Minulle punainen on nimenomaan energiaa antava väri. Se on ollut sitä aina. Minulla on ollut aika jolloin sisustin kotini rauhallisen vihreän ja beigen eri sävyin. Se tapahtui avioeroni jälkeen. Sitä aikaa kesti muutaman vuoden, mutta sitten aivan kuin huomaamatta aloin pikkuhiljaa ujuttamaan sisustukseen punaisia elementtejä. Kun voimani ja elämäniloni alkoivat palata niin sen myötä myös omat värini - punainen ja oranssi. Välillä yritän päästä eroon näistä väreistä, mutta turha niitä vastaan on näköjään rimpuilla. Ne ovat vahvasti osa minua.

Löysin sivuilta myös kohdan, jossa punaisen sanotaan olevan oinaan väri. Arvatkaapa mikä olen horoskooppimerkiltäni? ;)

Sivuilla kerrottiin myös, että punaista käytetään paljon ravintoloiden sisustuksissa, koska se lisää ruokahalua. Nythän löytyi selitys sille miksi minulla on aina kotona nälkä! =D
Suosittelen kyllä Colorian sivuja kaikille väreistä kiinnostuneille. Siellä on tietoa mm. siitä mitkä värit kuuluvat mihinkin kulttuuriin ja uskontoon. Sieltä löytyy tietoa värikasveista, kosmetiikasta, sateenkaaresta, elintarvikkeiden värjäyksestä, jne jne. Minua kiinnosti myös juttu, jossa kerrottiin minkä väriset pakkaukset houkuttelevat ostajia. Colorian sivut ovat melkoinen tietopaketti väreistä.

Nyt tämä täti painaa päänsä tyynyyn, jossa on hetkinen.....
Tietenkin punainen tyynyliina. =D

7 kommenttia:

Ninnalisa kirjoitti...

Täytyypä käydä tutustumassa noihin Colorian sivuihin kunhan saan tarpeeksi energiaa siihen. Heh, vitsi vitsi.

Olen myös kuullut kerrottavan, että oranssi väri lisää ruokahalua. Sitä myös näkee aika paljon ravintoloiden sisustusvärinä.

Kiva muuten kun olet taas aloittanut bloggailun. Minä yritän palata blogini pariin pikkuhiljaa. Sain jopa yhden postauksen aikaiseksi.

tia kirjoitti...

Täällä yksi punaisen ystävä, kylläkin vain vaatetuksen osalta. Olen se huutomerkki kadulla pitkässä punaisessa ulsterissani, ja hatussa, myös punaiset saappaat ;-)

Taas olisi punainen takki haussa, lyhyempi eikä villakangasta, toivotonta hakua.

Anu kirjoitti...

Ninnalisa - kiva kun kävit moikkaamassa mua täällä! Kävin jo vastavierailulla.

Tia - käypäs lukemassa Coloriasta mitä mieltä miehet ovat punaisista vaatteista. Hih! ;)
Ei vaan.. Ne punaiset kumisaappaasi on aivan ihanat! Muistan kuvan blogistasi.

Nia kirjoitti...

Väreillä on kyllä suuri vaikutus elämäämme. Kaikessa mitä näemme on värejä ja sävyjä. Punainen on aika voimakas väri ja siihen reagoidaan yleensä aina jollakin lailla. TOisella se voi ilmentyä pahoinvointina jos potee esimerkiksi rakkausongelmia tai sitten sitä voi tuntea kaipaavansa.

Jos itselleni kävi niin koulussa kun testattiin värien käyttäytymistä, että punaisella värillä puoli tuntia maalattuani minua rupesi heikottamaan ja oksettamaan. Korjasin tilanteen sillä, että aloin maalaamaan kuvan päälle sinisellä, pitäen kuitenkin huolen siitä, että puhdasta punaista jäi vähän näkyviin.

Jänniä juttuja nuo värit kyllä.

Anu kirjoitti...

Nia - Jestas sentään! Tuo punaisen aiheuttama pahoinvointi oli minulle aivan uusi juttu! Tosi mielenkiintoinen uusi tieto taas kerran. Tuon tiedon perusteella hyvin punainen sisustus ravintolassa on melkoinen riski yrittäjälle. Tiedän muuten yhden AIVAN punaisen pizzaravintolan.

Minulle heikotusta ja huimausta aiheuttaa peruspunaisen ja perusvihreän yhdistelmä. Näiden kahden värin rajalla näen kirkkaita välähdyksiä - ikäänkuin salamoita. Ihan tosi! Tuo liittynee jotenkin migreeniherkkyyteeni. Muistan kuinka jouduin aikoinaan jättämään ruokailun kesken Rossossa, koska siellä oli voimakaskuvioinen punavihreä pöytäliina.

Värit vaikuttavat todellakin paljon elämäämme - enemmän kuin moni arvaakaan.

Abana kirjoitti...

Kävin kurkkimassa Coloriassa ja laitoin samantien osoitteen talteen. Värit ovat kiinnostavia. Punaisen ja vihreän yhdistelmästä tulee väistämättä mieleen joulu. Kuvotusta tunnen (melkein ainakin) vaikkapa violetin ja oranssin yhdistelmästä.

Anu kirjoitti...

Abana - Niillä sivuilla on enemmän tietoa kuin ensisilmäyksellä arvaisikaan.

Punainen ja vihreä tuovat minunkin mieleeni joulun tai mansikan. =D

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen