CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

perjantai 17. lokakuuta 2008

Kamerani kummallisuus

Ufoko?
Ei sentään. Tuossa on minun kattoplafondini.

Otin siitäkuvia ihan siksi, että opettelin kamerani käyttämistä. Jostain kumman syystä en saa otettua normaaleja kuvia valaisimista, joissa on valo. Edellisellä kamerallani se onnistui ihan loistavasti. Tuo valokuva on otettu keskellä päivää eli huoneessa ei ollut pilkkopimeää vaikka siltä näyttää.

Kun laitoin valot pois päältä niin kuvasta tuli tällainen ihan normaali.

Merkillistä minun mielestäni. Olen raapinut pääni lähestulkoon ruvelle miettiessä mistä tuo johtuu.

Tuohon ongelmaan törmäsin jo silloin, kun yritin ottaa valokuvia vanhasta kirpparilta löytämästäni valaisimesta. Täytyypä ottaa kameran ohjekirja oikein tarkkaan syyniin tässä lähipäivinä. Eiköhän tuohon ongelmaan löydy ratkaisu sieltä.

Se kirpparilta löytämäni valaisin on ollut muuten pimeänä tähän päivään asti. Jouduin ottamaan sen pois käytöstä siksi, että lamppu kuumensi yhden metalliosan ja sen sisällä oleva muoviosa kuumeni sen vuoksi. Asian huomasin siitä, kun ihmettelin keittiössäni leijuvaa palaneen käryä. Ensimmäisenä iltana en hoksannut mistä se tulee. Toisena iltana osasin yhdistää käryn valaisimeen. Muoviosa oli sulanut jo pahasti. Kyllä säikähdin! Nyt sain vihdoinkin aikaiseksi hankkia siihen yhden pienen lisäosan, jolla sain asian kuntoon. Että se valaisin voikin olla kaunis!!!

4 kommenttia:

krisuh kirjoitti...

Oletko koittanut säätää kamerasi valkotasapainoa eri asentoihin lamppua sisällä kuvatessasi? Aina ei pelkkä 'auto'-asetus anna haluttua lopputulosta, vaan tarvitaan manuaalia säätöä. Englanniksi white balance, wb, jos haluat etsiä tietoa. Suomeksikin löytyy: http://tietosanakirja.dy.fi/w/Valkotasapaino
Toinen kikka on yrittää koittaa salaman kanssa. (Itse inhoan salamakuvia, en ota niitä koskaan.)
Kolmas konsti, mitä itse käytän usein, kun ruokakuvat keittiön lamppujen valossa ovat keltaisia kameran säädöistä huolimatta on jälkikäsittely kuvankäsittelyohjelmalla.

Anu kirjoitti...

Krisuh - kiitos paljon neuvoistasi!
Onnistuin tässä yksi päivä sotkemaan kaikki asetukset kamerasta, kun "vähän" säätelin. Palautin sitten kaikki alkuperäisasetukset. Yritän perehtyä kameraan oikein ajan kanssa joku päivä ja tutustun samalla tuohon valkotasapainoon.

Marjukka kirjoitti...

Minäkin meinasin ehdottaa tuota valkotasapainon säätöä, mutta oletkin näemmä jo sen ohjeen saanut.

Anu kirjoitti...

Marjukka - jep, hyvät ohjeet sain. Niiden toteuttaminen on vaan vaikeampi juttu, kun en ymmärrä mitään kameran päälle. Pläähh... :(

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen