CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 30. lokakuuta 2008

Arabian lautanen

Kun nyt kerran aloin laittamaan tänne kuvia vanhoista esineistä niin jatkanpa vielä yhden lautasen verran. Tämä kaunis Arabian lautanen on siskoni entinen. Hän osti sen joskus aikoinaan kirpparilta.

Olen etsinyt lautasesta tietoa netistä ja saanut tietooni vain sen, että se on AS-sarjaa. Mitä lie sitten tarkoittaakaan..? Pohjaleiman perusteella se on valmistettu 1964-1971 välisenä aikana. Arvokas tuokaan ei ole, mutta minusta nätti.------------------------------
Lisäys 31.10.


Tässäpä vielä kuva lautasen pohjaleimasta:

Tuosta leimasta en saa mitään muuta irti kuin tuon valmistusajankohdan. Jossain nettisivuilla lautasta myytiin AS-nimellä. Jos joku teistä tietää lautasesta jotain enemmän niin kiva, jos kertoisitte minulle.

4 kommenttia:

tia kirjoitti...

Kaunis ja erikoisen näköinen lautanen, en ole minäkään nähnyt. Sinulle varmaankin arvokas muisto siskostasi.

Ritva kirjoitti...

Ihanasti sinulla on muistoja ihan konkretisoituna! Minulla on joitain äitini kukkamaljakoita, mutta rakkain aarteni on äitini kylpytakki, paksu froteinen takki, hieman jo kulahtanut,,,,selässä lukee vielä hänen nimensä kun oli hoitokodissa, niin piti kaikki nimikoida) - en ole nimilappua ottanut pois, hiuksia värjätessäni olen sössännyt punaiseen sen jne ...mutta aina kun laitan sen päälle, näen äitini se päällä, on kuin äiti olisi läsnä....nyt alkaakin itkettää...kaksi vuotta poismenostaan aikaa....ne ihanat muistot....lempeä äitini....

Nia kirjoitti...

Voin yrittää katsoa tuota sarjamerkintää yhdestä kirjasta joka mulla on kotona. Siellä on eritelty Arabian leimoja yms:)

Anu kirjoitti...

Tia - Kyllä vaan. Lautanen on samalla muisto ja kaunis esine. Hankkisin ilomielin lisää tuon sarjan astioita, mutta eipä niitä ole näkynyt kirppareilla. Noita on valmistettu varmastikin vain vähän aikaa.

Ritva - Kyllä, minulla on paljon muistoja esineiden muodossa sekä äidistäni että siskostani. Niitä katsellessa palaan menneisiin..
Ihana juttu, että sinullakin on samanlaisia esinemuistoja äidistäsi. Toki ilman esineitäkin muistot säilyvät mielessä, mutta kyllä esineetkin ovat ihania.

Nia - Lisäsin tuon pohjaleiman kuvankin ihan siksi, että ehkäpä sinä tai joku muu osaisitte tulkita siitä enemmän kuin minä.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen