CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Lääräystä

Viimeisen vuoden aikana olen tuskaillut sitä, kun en ole mikään mestari värien kanssa. Nykyisessä työssäni hyvästä värisilmästä olisi todella paljon hyötyä. Lukemattomia kertoja olen heittänyt kirveen kaivoon, kun en ole pystynyt palvelemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Olen kyllä tehnyt aina parhaani, mutta haluaisin pystyä parempaan. Haluaisin osata työni paremmin. Hyvin onnistuneesta asiakaspalvelutilanteesta tulee hyvä mieli niin asiakkaalle kuin myyjällekin.

Olen pyytänyt apua työkavereiltani ja pomoltani. Olen pyytänyt apua ystäviltänikin. Asioita, joita kysyn heiltä ei kuulemma voi opettaa minulle. Esimerkiksi kylmät ja lämpimät värit ovat mietityttäneet minua koko vuoden. Kaikki sanovat, että ne vaan näkee eikä niitä voi opettaa minulle. Sitten, kun olen kysynyt jostakin tietystä sävystä, että onko se kylmä vaiko lämmin niin vastaukseksi on tullut: "No se nyt riippuu miten sitä katsoo..". Täh?! Jos kerran sanotaan, että on olemassa kylmiä ja lämpimiä sävyjä niin eikö tuohon kysymykseen pitäisi olla ihan selkeä vastaus eli kylmä tai lämmin..!? Kyllä minun mielestäni.

Tähän väliin täytyy sanoa se, että tiedän kyllä, että esim. sinistä sisältävä punainen on kylmä ja keltaista sisältävä punainen on lämmin. Tuo tieto ei vaan auta minua. Tuijottaessani jotakin punaista en osaa sanoa kumpaako siinä on mukana.

Uskon siihen, että värisilmää pystyy kehittämään. En kerta kaikkiaan voi uskoa, että olen ihan toivoton tapaus. Katsoessani kotini yhteensointuvia värejä tiedän, että minulla on värisilmää. Ongelmani on se etten ymmärrä mistä väreistä mikäkin väri koostuu. Tarkoitan että, nähdessäni vaikkapa oliivinvihreän niin en tiedä mitä värejä on tarvittu sen aikaansaamiseksi.

Olen päättänyt ottaa asioista selvää ihan itse. Olen ostanut värioppikirjan ja lainannut joitakin muitakin oppaita kirjastosta. Olen perehtynyt väriympyrään oikein ajatuksen kanssa. Olen oppinut ymmärtämään mitä ovat päävärit, välivärit, lähivärit ja komplementtivärit. Olen myös pohtinut sitä miten valoisia ja kylläisiä värit ovat.

Tänään olenkin sitten läärännyt värien kanssa. Olen katsonut kirjasta värimalleja ja yrittänyt saada aikaiseksi niitä itse. Jotkut ovat onnistuneet ja jotkut taas eivät.Jatkan harjoituksia...

6 kommenttia:

tia kirjoitti...

Hih, sinä siis teet sormivärejä ;-)
Olet sinä sitkeä kun jaksat opetella, niinhän se on että mikä kiinnostaa niin sitä jaksaa opetella.
Minä tykkään pelata värien kanssa, ehkä arvasitkin sen.

Anu kirjoitti...

Tia - Yritin ensin sekoitella värejä siveltimellä ja lastalla, mutta se oli aika kömpelöä. Iskin sitten sormet väreihin ja homma oli helppoa ja älyttömän kivaakin. Opin paljon asioita tänään. Hyvä mieli on siitä. =)
En ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut väreistä. Työni vuoksi olen ollut pakotettu kiinnostumaan niistä. Homma oli pakkopullaa alussa. Nyt kiinnostus on todella herännyt ja syvällisempi opiskelu voi alkaa.
Sen olen kyllä huomannut, että sinä tykkäät leikitellä värien kanssa. Värisilmäsi on erinomainen!

Papu kirjoitti...

Värit on ihania ja hyvin olet onnistunut värin saamaan aikaiseksi. Oletko vielä törmännyt siihen, että mikä väri laitetaan viereen, vaikuttaa siihen miltä joku väri näyttää. Eli jos tahtoo jonkun värin nähdä itsenään niin neutraali harmaa taakse, muuten ympäristö muokkaa myös sitä, miten näemme värin. Näitä opiskellessa siellä artenomiopinnoissa tuntu, että miun silmät on solmussa ja aivot kanssa, mutta tuo kurssi oli yks mielenkiintosimmista. Jaksamista opinnoissasi! Olet selkeästi päässyt hyvään vauhtiin.

Anu kirjoitti...

Papu - Värimaailma on mielenkiintoinen, mutta samalla vaikea! Olen nyt niin innokas etten unohda värejä missään. Kaupungilla kävellessänikin huomaan pohtivani esim sitä. onko talon keltainen väri kylmä vaiko lämmin tai mikä on jonkun erikoisen värisen takin lähdeväri. Niinä hetkinä toivon, että joku olisi vierelläni kävelemässä ja kertoisi vastaanko oikein. =)

Toisten värien vaikutus muihin väreihin on ihmeellinen juttu. Olen siis törmännyt siihenkin. Olen myös ihmetellyt värien valoisuutta ja kylläisyyttä. Vaikeata, vaikeata,..

Sinulla on sellaisia taitoja, jotka haluaisin itselleni. Niitä ovat hyvä värisilmä ja ompelutaito.

Papu kirjoitti...

Siula on hyvät halut :D Molemmat taidot ovat opeteltavissa :D Et sentään tahdo kuuta taivaalta ;)

Anu kirjoitti...

Papu - Vai että hyvä halut. =D
Voin sanoa, että myös ruokahaluni on kerrassaan erinomainen! Hih hih...

Juu, en halua kuuta enkä tähtiäkään taivaalta. En myöskään haaveile mistään suurista jutuista. Elän tässä hetkessä ja rakennan elämääni pieni pala kerrallaan. Näin on hyvä.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen