CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 29. marraskuuta 2008

Niin helppoo..

On se kyllä jännä juttu miten valokuvaaminen onkin helppoa näillä nykyajan digikameroilla. Voi veljet - lasten leikkiä!

Ostin muutama kuukausi sitten uuden kameran. Sillä saa teräviä kuvia ISO 1600 - herkkyysvastaavuuden, automaattisen optimaalisen herkkyyden valinnan ja kuvanvakaimen ansiosta. DIGIC III -prosessori ja iSAPS takaavat salamannopean toiminnan, erinomaisen kuvanlaadun ja edistyksellisen kohinanpoiston. On paljon pikseleitä, laajakuvatsuumeja ja vaikka mitä herkkuja!


Olen aiemminkin esitellyt loistavia otoksiani. Hieman lisää ihailtavaa...

Viritin eilen parvekkeelleni paksun keinotekoisen havuköynnöksen ja siihen valosarjan. Se on valtavan kaunis illan hämärtyessä. Kuin tähtitaivas! Eikö olekin...Otin kuvia kaikilla mahdollisilla asetuksilla - salamalla, ilman salamaa, yökuvauksella, digitaalisella makrolla, muotokuvalla, värinvaihdolla,.. Otin kuvia ihan läheltä ja mahdollisimman kaukaa...


Yhtä ainoatakaan totuutta vastaavaa kuvaa en saanut köynnöksestä!


Ajattelinkin perustaa Onnettomia Otoksia -blogin. =D

7 kommenttia:

Tilda kirjoitti...

sama ongelma täälläkin, mutta minä en tosiaan ymmärrä juuri mistään teknisistä asioista yhtään mitään, ja tokkopa opinkaan, se puoli aivoistani ei vain toimi, toinen puoli onneksi sentään ajoittain =)
jos minulta joku kuva on onnistunut, niin se on onnistunut tuurilla =)ei me pienistä lannistuta, jatketaan hauskaa harrastusta =)

tia kirjoitti...

Minäkin ajattelin laittaa blogiini valokuvien kohdalle myös onnettomat otokset. Niin paljon olisi tuon kameran kanssa opittavaa, nyt vaan ei jaksa syventyä vaikeisiin asioihin.

Nykyään olen uskaltautunut laittaa blogiini niitä tosi tärähtäneitä kuvia on sitten ottajan näköisiä ;-D

minde kirjoitti...

Mäkin taistelin eilen kuvan ottamisen kanssa. Näillä taidoilla yrittää kuvata illalla valkoista korttia. Kiitos digikamerasta tässä vaiheessa. Montakohan epäonnistunutta otosta tuli. Monta kymmentä...tänään sitten valoisampana aikana onnistu vähän paremmin. Mutta vaikeeta se on:)

eem kirjoitti...

Kuvaaman voi oppia juuri harjoittelemalla ja aoppia saa myös monista blogeista.
Minä katselen aika usein hyviä ohjeita tältä sivustolta

http://www.villevaavu.org/shooting/shooting1.html

Anu kirjoitti...

A - Ei todellakaan lannistuta! Kuvat joita otan tänne blogiini saavat olla vaikka vähän vinksahtaneita. Jospa ne pikku hiljaa paranisivat. Ja olenhan minä onnistunut ottamaan pari huippuotostakin gerberoista.
Älä hyvä ihminen syytä aivojasi - syytä kameraa!!! =D

Tia - Jos tärähtäneet kuvat ovat sinun näköisiäsi niin minun näköisiäni ovat taas vinksahtaneet. =D

Minde - Ihana saada tällaista vertaistukea. ;)
En siis taistelekaan yksin näiden kuvausongelmien kanssa.

Eem - Kiitos taas hyvästä linkistä. Sinä otat kyllä hienoja kuvia!

Marjukka kirjoitti...

Minä ainakin lohduttaudun sillä, ettei ne ammattikuvaajatkaan aina onnistu. Jos kaikki kuvat olisivat aina täydellisiä, ei osaisi iloita onnistumisista!
Valokuvaaminen on hauskaa, joten nautitaan siitä, vaikka ei aina "Vuoden kuvaa" tulekaan!

Anu kirjoitti...

Marjukka - Se on totta, että pitää iloita onnistumisista. Joskus vaan niin ärsyttää, kun ei onnistu - ei sitten niin minkäänlainen kuva. Erilaisten valojen kuvaaminen on minulle isoin ongelma. Sitä olen tuskaillut täälläkin monet kerrat. Eihän tässä auta muu kuin harjoitella kuten Eem kirjoitti. Hän antoi tosi hyvän linkinkin. Sieltä saan hyviä neuvoja kunhan vaan maltan keskittyä lukemiseen.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen