CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 11. marraskuuta 2008

Söin kuormasta


Eilen olin ystäväni luona hinnoittelemassa hänen sekä hänen äitinsä kirpparille meneviä tavaroita. Olin itse tarjoutunut auttamaan siinä puuhassa. Voi jestas sitä tavaramäärää!!!

Päätimme hinnat yhdessä ja lähes jokaisen tavaran kohdalla kävimme tämäntapaisen "huutokaupan":

Ystäväni: "Viiskyt senttiä?"
Minä: "Kolme euroo."
Ystäväni: "Euro!"
Minä: "Kaks ja puol!"
Ystäväni: "Korkeintaan euro viiskyt!!!"
Minä: "Vähintään kaks euroo!!!"

"Huutaessamme" katsoimme aina tiukasti toisiamme pöydän yli. Lopulta jompi kumpi otti hintalapun ja kirjoitti kompromissihinnan.

Me teimme hommaa niin nopeasti kuin suinkin mahdollista. Kerran pidimme nopean kahvi/teetauon ja samalla peuhasin koirien kanssa. Tavaramäärästä kertonee jotain se, kun sanon meillä menneen hinnoitteluun aikaa peräti viisi tuntia. Kyllä - viisi tuntia! Aika meni kuin siivillä ja ehdimme juttelemaan kaikenlaista kivaa siinä hinnoittelun lomassa. Mukava ilta meillä oli.

Olisihan se pitänyt arvata, että löydän niistä tavaroista kotiin tuotavaakin. =D
Tuolla ylhäällä olikin jo yksi löytöni eli pieni tuikkulyhty. Minun olisi kannattanut kuvata tonttu ihan suoraan edestä, koska silloin sen hellyttävästi karsastavat silmät olisivat näkyneet paremmin. ;)

Tämä valosarja lähti myös mukaani. Jokunen lamppu on palanut, mutta se ei haittaa sillä aion tunkea koko tuon hässäkän pyöreään lasivaasiin joulun aikaan.


Seuraava pieni lasi on tosi mielenkiintoinen. Ystäväni ei meinanut uskoa todeksi sitä, että halusin sen itselleni. Lasin pinnassa on koholla tuollainen omituinen kuviointi. Mielikuvitusta käyttäen siinä voi nähdä koiran, junan, banaanin yms. Todennäköisesti kuvio ei kuitenkaan esitä yhtään mitään. Lasi on kuulemma vanha. Ystäväni on samaa ikäluokkaa kuin minä ja hän on juonut tuollaisista maitoa pienenä tyttönä. Lasi on siis 70-luvulta - ellei peräti 60-luvulta.Seuraava Arabian Talvikki leipälautanen on minusta kaunis. Aion käyttää sitä todennäköisesti kynttilänalusena. Talvikki-sarjaa valmistettiin tietääkseni 60- ja 70-lukujen vaihteessa. Korjatkaa mikäli olen väärässä.


Että sellaisia sieltä kirppisiltamista tarttui mukaani. Ai niin, otinhan myös yhdet aivan tuliterät leveät miesten henkselit. Laitoin ne tänään pakettiin ja lähetin ex-miehelleni. Ai miksikö?

Kerronpa tuonkin hassun jutun vielä. Kävin hänen luonaan kerran viime kesänä. Hän asuu isossa omakotitalossa maaseudun rauhassa. Hänellä on koiria ja kesällä hän hankki myös kaksi lammasta. Minä ajelin melkoisen matkan ihan vaan hänen elämäntapaansa ihmettelemään. Kun pöräytin Vespallani pihaan niin näin hänet tallustelemassa pihamaalla saappaat jalassa, ruutupaita päällä ja housunpersaukset roikkuen. Minua alkoi naurattamaan. Hän oli niin erinäköinen kuin "ihmisten ilmoilla". Hän sanoi, että tykkää olla sellaisissa "römppäskä"-vaatteissa ja haaveilee saavansa vielä henkselit. Silloin hän olisi kuin Charles Ingalls. Siinä sitten kehuimme Pieni talo preerialla -ohjelmaa ja minä pistin sen henkseli-haaveen korvani taakse.

Ylihuomenna hän sitten saa ne henkselit. Saas nähdä mitä ukko tykkää. =D

6 kommenttia:

Tilda kirjoitti...

ihana tuo henkseli juttu =) luulisi ilahtuvan! kiitos blogini huomioimisesta!

Hilkka kirjoitti...

Kyllä niistä henkseleistä vielä muotia tulee, kun tarpeeksi moni ottaa ne käyttöön:) Ei olisi hassumpi muoti.

Tuollaiset kummalliset kuvioinnit laseissa oli suosittuja joskus 70 -luvulla. Minäkin muistan vähän samantyyppiset lapsuusvuosilta. Kunpa löytäisin käyttöön sellaiset hauskat myrkynvihreät, kohokuvioiset lasit. Ihan totta! Varmasti hirvein väri mitä voi lasissa kuvitella, mutta silti haaveilen sarjasta juuri sellaisia 70-luvun laseja. Joskus kirpparilta löytää yksittäisiä, ei ole vielä osunut näköetäisyydelle kuutta tai kahdeksaa samanlaista. Eikä mitään ohutta lasia vaan niitä paksuja, jykeviä, melkein mukimaisia.

tia kirjoitti...

Henkselit ovat jo nyt muotia, ainakin naisilla, sillä miniä kyseli että onko meillä vanhoja henkseleitä. Hieno juttu tuo sinun lähettämä henkselilahja.

Kivaa jos olisitte kuvanneet tuon hinnoittelutilanteenne ;-) voin ihan kuvitella sitä keskustelua.

Ainahan toisen tavaroista voi löytyä mielenkiintoisia juttuja.

Marjukka kirjoitti...

Minullakin on ollut tuollainen tonttulyhty (särkynyt-nyyh)ja samoin tuollaiset kynttilät (värittömät kylläkin)lasivaasissa. Poltan niitä heti pimeiden tultua aina pitkään kevääseen.

Abana kirjoitti...

Lähdin eilen työkaverini seuraksi kirpparille... Ei mun mitään pitänyt ostaa, mutta kummasti siellä köyhdyin kympin verran ja sain lopun iltaa raahata ostoksiani pikkujouluriennoissa mukananani.

Anu kirjoitti...

A - Jännityksellä odottelen miten hän reagoi hullutteluuni.

Hilkka - Nuorilla pojilla henkselimuoti olisi minusta paljon kivempi kuin ne polvissa roikkuvat housut. =D

Ne myrkynvihreät lasit ovat minullekin tuttuja. Ne ovat yhtä aikaa ihania ja kamalia. Osta ihmeessä jokainen näkemäsi yksinäinen lasi. Pikku hiljaa saat kasaan haluamasi määrän. Tuskin niitä löytää kerralla mistään.

Tia - Ihan totta - ovatko henkselit muotia naisilla? En tiennyt. Taidatkin olla varsin muotitietoinen. ;)
Se hinnoittelusessio olisi ollut varmasti loistavaa viihdettä! =D

Marjukka - Uskomatonta, että sinullakin on ollut samanlainen tonttujuttu! Kuten olen sanonut niin tunnen, että olemme hengenheimolaisia. =)

Abana - Niin se menee, että kun ei etsi mitään niin silloin löytää. Olikos sinulla isokin muovikassi käsivarrella keikkumassa..? Kenties uusi pikkujoulumuoti on syntynyt! Heh!

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen