CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 11. huhtikuuta 2009

Pesupähkinäpensas

Nytpä esittelen kasvierikoisuuteni - pesupähkinäpensaan:Okei, okei. Kasvin nimi on virallisesti Sapindus mukorossi, mutta minulle se on tuttavallisesti ihan vaan pesupähkinäpensas. Kasvi on ollut minulla vasta noin kuukauden. Sen tarina on tällainen:

Olen käyttänyt jo pitkän aikaa Samu pesupähkinöitä pyykinpesussa. Kirjoitin niistä edellisessä blogissani pitkät tarinat ja tein testinkin niiden pesutehosta. Nyt en ala kehumaan niitä sen enempää vaan totean, että ne ovat maailman parhaita pyykinpesijöitä!

Kerran pähkinöitä koneeseen laittaessani huomasin, että yksi pähkinänkuori oli kokonainen eikä siis halkaistu niin kuin yleensä. Sen sisällä oli siemen. Ajattelin ihan huvikseni tuikata sen anopinkielen juurelle multaan. Mietin, että tiedä vaikka se lähtisi itämään. Aikaa kului ja unohdin koko jutun. Reilun kuukauden jälkeen huomasin, että ruukusta tunki esiin jotain vihreää. Pähkinä oli itänyt. Jee Jee! Enpä olisi uskonut, että niin käy.

Otin heti selkoa siitä millainen kasvi siitä tulisi mikäli se jaksaisi kasvaa. Kasvi ei olekaan mikään pensas vaan puu ja kasvaa jopa 15 metriseksi. Apua! Ajattelin, että jos se kerran niin isoksi kasvaan niin istutin sen hieman reilumpaan ruukkuun. Nyt vain odottelen, että se kasvaa isoksi ja alkaa tuottaa satoa. Sitten otan puusta pistokkaita ja istutan niitä lisää. Puiden kasvaessa yli kaksimetrisiksi minun pitää muuttaa jonnekin isoon kartanoon, jossa on korkeita saleja. Siellä puut voivat kasvaa täyteen mittaansa. Muutamassa vuodessa minulla on valtavat pesupähkinäviljelmät ja voin elättää itseni pähkinöitä myymällä.

Taisi lähteä hieman mielikuvitus laukkaamaan. Hih!

4 kommenttia:

tia kirjoitti...

Kuten nytkin huomasit kaikenlaista kannattaa kokeilla ja sait kivan uuden kaverin jota hoivata ja katsoa kun kasvaa. Ei ihan kartanoon tarvitse muuttaa sillä ovathan nämä monet uudet asunnotkin monimetrisiä korkeudeltaan. Jään odottamaan koska tulee pesupähkinöitä.

Anu kirjoitti...

Tia - Toivottavasti pensas jaksaa kasvaa täällä minun luonani. Sille pitäisi kai luoda samanlaiset olosuhteet kuin Intiassa on.
Taitaa mennä aika monta vuotta ennen kuin se hipoo kattoa ja muutto on edessä. =D

Hilkka kirjoitti...

Minäkin olen kokeillut noita pesupähkinöitä, mutta meillä oli siihen aikaan niin sairaan törkyistä pyykkiä, ettei siihen pystynyt mikään. Nyt aijon taas ottaa pähkinät käyttöön. Taidanpa pitää varani, jos löytyisi minullekin siemen. Olisipa mahtavaa kasvattaa itse omat pähkinänsä.

Anu kirjoitti...

Hilkka - Pähkinät eivät tosiaan pysty vaikeisiin tahroihin. Ne ovat loistavia ns. normaalilikaisessa pyykissä.
Tuttavapiirini jaksaa naureskella minun pähkinöilleni. On se kumma, kun eivät voi edes kokeilla niitä!!!

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen