CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Pulut potuttaa!

Kyyhkyjä on useampi sata eri lajia maailmassa. Näin olen lukenut. Minun kohdallani on käynyt niin, että yksi ainoa laji on saanut minut suorastaan vihaamaan koko kyyhkyjen sukua. Se laji on kesykyyhky eli tuttavallisesti pulu vaan.

En minä aina ole ollut pulujen vihaaja vaan vasta vuodesta 2002 alkaen. Mitäkö tapahtui..? No, minäpä kerron..

Muutin silloin kerrostalon ylimpään kerrokseen. Asunto on oikein kiva ja parveke suuri. Parvekkeella ei ole lasitusta vaan se on sellainen avoparveke. Huomasin heti ensimmäisenä päivinä, että pulut tykkäsivät istuskella kaiteella. Siinä ne ruikkivat läjiään kaiteelle ja lattialle. Häädin pulut pois aina, kun huomasin ne. Se oli täysin turhaa puuhaa sillä ne palasivat saman tien takaisin. Eräänä päivänä huomasin katsoa ylös ja totesin, että pulut olivat vallanneet ullakon. Ne sujahtivat rikkinäisen suojaverkon raosta ullakolle ja pois. Liikenne oli melkoinen. Siksi niitä siis riitti minun parvekkeellenikin. Ilmoitin asiasta huoltofirmaan ja ehdotin verkon korjaamista. Epäilin ettei verkkoa korjattaisi vaan ilmoitustani pidettäisiin turhana. Toisin kävi. Ei kulunut varmasti tuntiakaan, kun oveni takana oli kaksi miestä. He kävivät toteamassa ongelman ensin parvekkeeni kautta ja kiittivät siitä, että ilmoitin puluista. Miehet menivät sitten ullakolle. He korjasivat verkon ja uskoin, että puluongelma poistui sillä.

Tuosta tapauksesta kului jokunen viikko ja pulut tosiaankin hävisivät. No, sitten minulle ilmestyi uusi ongelma - pas**kärpäset! Ensin niitä tuli sisälle muutamia päivässä. Sitten niitä tuli kymmenkunta päivässä. Sitten... Eräänä päivänä tulin töistä kotiin ja ihmettelin heti ovella kodistani kuuluvaa surinaan. Tulin olohuoneeseen ja katsoin ikkunaan. VOI LUOJA! Ikkunassa oli mieletön määrä isoja kärpäsiä. Menin makuuhuoneeseen ja siellä oli sama juttu! Otin Raidin esille ja sumutin sitä molempiin huoneisiin. Hetken päästä oli hiljaista ja lattiat olivat täynnä raatoja. Lakaisin raadot pois ja laskin ne samalla. Niitä oli reippaasti yli sata! YÖK!

Sen jälkeen pidin ikkunat kiinni vaikka asunnossa olikin kuuma. Ihmettelin mistä ne kärpäset tulivat. Asia ratkesi minulle muutaman päivän päästä, kun kurkistin parvekkeellani ullakon suuntaan. Ullakon suojana olevan verkon takana oli muutama pulu. Ne olivat jääneet ilmiselvästi sinne nalkkiin. Eihän siinä auttanut muu kuin soittaa taas huoltofirmaan. Kyllä nolotti. Miehet olivat suorastaan ennätysajassa ullakolla. He ampuivat sisälle jääneet yksilöt. Se tuntui raa´alta. Minulle tuli paha mieli, kun olin aiheuttanut lintujen kuoleman. Eiväthän ne kuitenkaan pahoja olleet. Viattomat luontokappaleet olivat löytäneet hyvän pesäpaikan ja sitten ne ammuttiin. No, pakkohan se oli kuitenkin tehdä. Ullakolla oli ollut mielettömät määrät "sitä ihteesä" sekä myös kuolleita puluja. Siitä siis johtuivat minun luokseni kylään tulleet kärpäset.

Tänä keväänä onkin sitten tällainen ongelma:

Pulut ovat majailleet jo kuukauden verran parvekkeella ja nyt on pesäntekokin käynnissä. Parveke ei ole onneksi kuitenkaan omani vaan yleinen puisteluparveke.

Tämän vuoksi en kertakaikkiaan voi tykätä puluista.

5 kommenttia:

Nia kirjoitti...

Voihan pulut X) Mitä ajattelit tuolle pesälle tehdä?

Hilkka kirjoitti...

:) Sitä se on, kaupunkilaisten elämä. Meillä täällä Kemin kupeessa on huolena vain punkit ja jänisrutto.

Anu kirjoitti...

Nia - Tunnen huonoa omaatuntoa siitä, että.... menin tuhoamaan pesän tekeleen. En anna niiden tehdä pesää parvekkeelle. Paikka on erittäin huono. Tokihan voisi olla mielenkiintoista seurata munien kuoriutumista ja poikasten ruokkimista, mutta ei.. Kyllä pulujen on etsittävä joku toinen paikka.

Hilkka - Sittenhän teillä on vielä ne porot! Vai olikos se niin, että rakastit niitä. ;)

Hilkka kirjoitti...

Olen tehnyt kaikkeni, jotta saisin suljettua porojen olemassaolon tajuntani ulkopuolelle. Kiitos, Anu... olipa ystävällistä muistuttaa:)

Se sarjakuva, jonka linkin lähetit, kuvasi ihan tismalleen sitä miltä minusta on tuntunut...

Anu kirjoitti...

Hilkka - Soriiii....
Tulit heti mieleen siitä sarjiksesta. Pakko oli lähettää linkki. =)

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen