CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Hellepäivä illassa

Auringonlaskun aikaankin mittari näytti 24 astetta. Hurjaa!Selvisin käsittämättömän hyvin tästä päivästä. Voin jopa sanoa nauttineeni helteestä. Maailmankirjat ovat kyllä aivan sekaisin! Puolenpäivän aikaan kävin pyöräilemässä tunnin lenkin. Seuraavan kuvan otin siksi, että tykkään tuosta kevyenliikenteen sillasta, joka on osa Jyväsjärven rantaraittia.Kuvassa on oikeastaan vain puolet sillasta. Rannalta ajelin Lounaispuiston kioskille. Pitkään mietiskelin ostanko kahvin ja letun vaiko hampurilaisen. Hampurilaisen puolelle käännyin. Majoneesivaihtoehtoja on kolme ja pyysin niistä tomaatin. Kuinka ollakaan niin myyjältä lipsahtikin pippurinen. Tajusin sen vasta, kun olin haukannut hampurilaista. Mainitsin siitä myyjälle ja hän aikoi tehdä uuden, mutta sanoin syöväni sen vaikken niin hirmuisesti rakastakaan mausteita. Siinä se sitten oli - helle ja mausteet yhdessä. Vaan valuiko hiki päästäni..? Kyllä, mutta ei kovinkaan paljon. Ihmettelen suuresti!

Matkani jatkui Köyhälammelle. Sen rannalla käyn aina silloin tällöin istuskelemassa ja syöttelemässä sorsiakin. Odotan jo innolla poikasten saapumista. Pianhan on se aika käsillä..Siihen päättyi minun retkeni ja tulin kotiin. Välillä olen käynyt ottamassa hiet pintaan parvekkella eli siis yrittänyt ottaa aurinkoa. Enimmäkseen olen kuitenkin hiippaillut sisällä vähissä vaatteissa ja lueskellut.

Vaan nyt on aika painaa pää tyynyyn sillä huomenna on aikainen herätys.

Hyvää ötyä!
(Muistaako kukaan mistä tuo sanonta on?)

15 kommenttia:

tia kirjoitti...

Sinulla kaikesta helteestä huolimatta hieno päivä ja kauniit maisemat missä pyörällä polkea. Piti käydä kurkkaamassa tuota hyvää ötyä, Jussi Jurkka sen on lausahtanut, hämärästi muistan ;-) kaikkea sitä on Googlessa.

Hyvää työpäivää sinulle.

Anu kirjoitti...

Oikein ihanan päivän vietin. Mieli oli virkeä ja valvoinkin myöhään. Jyväskylässä on äärettömän hyvät pyöräilyreitit. Turistit ottavat muuten usein valokuvia kävelykadulle parkkeeratuista fillareista. Niitä on nimittäin to-del-la paljon. Syynä on lyhyet etäisyydet paikasta toiseen ja suuri opiskelijoiden määrä.

Kävit sitten lunttaamassa googlesta. ;)
Ne Jussi Jurkan iltasadut olivat minusta iki-ihania. Tuota ötyä-sanontaa käytän silloin tällöin itsekin.

Hilkka kirjoitti...

En ymmärrä helteiden päälle. Hiostava ja turvonnut olo koko ajan. Silti toivon, että tulisi lämmintä. Mukamas on ollut Lapissa asti hellelukemat... Eipä ole näkynyt. Saatanan kylmä tuuli vaan koko ajan. Pitänyt takki päällä kulkea. Hermot menee. Huomiseksi kuulema luvattu myös tuulista.

Käyn minäkin täällä, mutta olen vielä laiskempi kommentoimaan kuin sinä. Yleensä on aina sellainen hoppu, ettei kertakaikkiaan jouda. Toivottavasti kelit pysyvät suotuisina = ei liian kuumina, ei liian kylminä.

Anu kirjoitti...

Hilkka - Sääkarttojen mukaan Pohjois-Suomessakin oli eilen hellettä. Eipä vaan ollut. Sen luin blogeista. Ihme huijari säätiedotuksia! Mur Mur Mur!
Täällä on ollut tänään viileämpi päivä. Meikä nauttii. Työpaikalla oli tosin tuskaisen kuumaa. Mittari näytti pahimmillaan 28 astetta! Kävin ostamassa sinne tuulettimen illalla. Nyt loppui hikoilu.

marjukka kirjoitti...

Kyllä lämpöä viikonloppuna piisasikin, ei juuri viitsinyt sisällä viipyä! Minä en avannut edes tietsikkaa kertaakaan, vaikka kuinka "poltteli" ;D

Anu kirjoitti...

Marjukka - Etkö tosiaan avannut.. et kertaakaan...? Et edes ihan pikkaisen kurkistanut..? ;)
Todennäköisesti olet napsinut hyviä kuvia viikonloppuna ja niitä me muutkin saadaan ihailla. Täytyykin tulla heti kurkistamaan...

bigM kirjoitti...

älähän anu huoli siellä ollenkaan! se on vaan hyvä kuvakulma ja vielä parempi kuvankäsittely, ne saavat ihmeitä aikaan.
arvaa vaan, miten ihana tunne saada parveke kunnolla pestyä ja saan ehkä jo tänään avattua oman terassin.
pulunpaskat lähti isoina levyinä pitkän liottamisen jälkeen...

marjukka kirjoitti...

Lataapa täältä (http://www.dotpdn.com/downloads/pdn.html)ilmainen kuvankäsittelyohjelma, ohjeita löytyy täältä (http://personal.inet.fi/palvelu/paintnet/). Näillä pääset kokeilemaan kuvankäsittelyn hauskuutta.

Anu kirjoitti...

bigM - Parvekkeesi on kyllä todella kauniisti sisustettu! On varmasti ihana tunne, kun ei tarvitse kestää enää niitä alivuokralaisia. ;)

Marjukka - Olet ihana, kun jaat neuvojasi niin auliisti aina! Kiitos!!! Yritin jo ladata ohjelman, mutta joku mättää - todennäköisesti taas joku yhteensopivuusongelma Vistan kanssa. Mur Mur Mur!

Nia kirjoitti...

Voi miten ihania kuvia olet ottanut!!! <3 mahtoi olla nätti päivä:)

Anu kirjoitti...

Nia - Kaunis päivähän se oli niin kuin suurimmassa osaa Suomea.
Vaatimattomia kuvia sinun kuviisi verrattuna. Itse tykkään noista kyllä kovasti. =)

Papu kirjoitti...

Siul o ollu kaunis retki! Jospas siula on tulossa uusi kesä, kun ei olekaan niin paljon hikoiluttanut! Kaunista loppuviikkoa, vasta nyt ennätin kommentoimaan :/ No tästä tää tasottuu :D Ei hengästytä ennee.

Anu kirjoitti...

Papu - Enpä kuule ihmettele yhtään ettet oo pörrännyt blogeissa - niin kamalaa vauhtia oot pitänyt viime päivinä.
Retki oli kiva ja hikoilemattomuus vasta kivaa olikin. Maanantaina olin taas normaali ja hiki tirskui töissä. =(

Abana kirjoitti...

Mukavalta tuo päiväsi vaikuttaa. Itse odottelen lisää hellettä, tällä hetkellä on kuulema kylmintä 60:een vuoteen, hui.

Minä en Googlesta luntannut...Jurkan iltasaduthan ne noin päättyivät. Liekö ollut Parempi myöhään? No, joku loistotekele kuitenkin. Eikös joskus kakkakin mennyt päin seinää?

Anu kirjoitti...

Abana - No en minäkään tällaista keliä olisi halunnut vaikken helleihminen olekaan. Kylmyydestä ja sateesta en ole vaan kehdannut valittaa.
Joo, Parempi myöhään -ohjelman lopussahan se oli. Kakkajuttua en kyllä muista. Olisikohan ollut juuri siinä pätkässä jossa Jussi kirjoitti sadun kirjoituskoneella ja se oli aivan täynnä kirjoitusvirheitä - kuten tuon ötyä-jutunkin.
Se oli kyllä loistava ohjelma ja sopi vaikka koko perheelle.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen