CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Musiikkimakuni

Tuon edellisen videonpätkän heitin tänne kiireessä sillä olin juuri lähdössä saunaan. Saunassa oli muuten jo sinne mennessäni 100 astetta. Huh huh!

Siitä Eros Ramazzotin kappaleesta minulle tuli mieleen 80-luvun puoliväli. Se on elämäni onnellisinta aikaa ja sen ajan musiikki tuo minulle mieleen ihania muistoja. Kuuntelin silloin enimmäkseen pop-musiikkia, mutta hyvin paljon myös italialaista kevyttä musiikkia. Jotenkin vaan ihastuin italian kieleen ja siihen ihanan iloiseen musiikkiin. Minulla oli lukemattomia italiankielisiä levyjä.

Tarkoitukseni oli kertoa muutamalla sanalla nykyisestä musiikkimaustani. Olen nakannut tänne ihan sekalaisia musiikkivideoita ja se johtuu siitä, että kuuntelen aika monenlaista musiikkia. Riippuu ihan mielialastani mitä kanavaa tai levyä kuuntelen. Joskun minulle on tärkeintä rytmi ja joskus taas sanat.

Kuuntelen musiikkia lähes koko ajan hereillä ollessani. Aamulla avaan ensimmäisenä radion. Töissä minulla on radio auki. Kun tulen kotiin niin avaan radion ja suljen sen vasta sitten, kun/jos alan katsomaan televisiota. Nytkin minulla on radio päällä. Jos minulta kysyttäisiin mitä haluaisin ottaa mukaan autiolle saarelle niin se olisi varmaankin radio - niin ja lisäksi tietysti sellainen virtalähde ettei se hiljenisi heti ensimmäisenä päivänä. =D

Jos kurkistan omaan vaatimattomaan levyvalikoimaani niin sieltä löytyy mm. Tina Turner (useita), Lenny Kravitz (pari), Maarit Hurmerinta, Anastacia (pari), Anna Eriksson (useita!!!), Juice Leskinen, Leevi and the Leavings, AC/DC (pari), Aretha Franklin, Paula Koivuniemi (nyt muutama, mutta aikoinaan parisenkymmentä), Pink, Santana, Apulanta, Kaija Kärkinen ja Ile Kallio (useita), Janis Joplin, Mikko Kuustonen, Amy Winehouse, Eppu Normaali, Harri Marstio, Queen, Dire Straits, Patricia Kaas, Gary Moore,..

Aika sekalaista sakkia siellä tosiaan oli. Jokin yhteinen tekijä monissa kuitenkin oli - matala tai jollakin tavalla karhea ääni. En nimittäin voi sietää korkeita äänialoja. Joitakin harvoja poikkeuksia kuitenkin on. Jos matalaan ääneen yhdistetään vielä loistava kitaristi niin meikäläinen on myytyä.

Jos voisin nyt ostaa levyjä niin ensimmäisenä käteeni tarttuisi Happoradio. Siinä on kyllä pirskatin hyvä poppoo!

Siinä pieni katsanto meikäläisen musiikkimakuun.
Oho! Vuorokausi näyttää vaihtuneen vartti sitten. Valvon äärettömän harvoin yli yhdentoista. Nyt lienee aika hipsiä peiton alle...


(yksi elämäni tärkeimmistä kappaleista)

8 kommenttia:

Papu kirjoitti...

Sanonpa, että siul o hyvä musiikkimaku ja meillä näyttää olevan yhtä lailla kirjavaa :D Tässä juuri olen suhrannun puhelimeni kanssa että sain sinne musiikkia ja nyt lähden pesulle ja sitten kuuntelemaan tuutulauluja puhelimesta. Kaunista ja ihanaa vapaapäivää!

Anu kirjoitti...

Papu - Oho! Kylläpäs yllätyin, kun sain kommentin tähän aikaan yöstä. Mistä ihmeestä osasit tulla kurkkimaan tähän aikaan!?
Uusien lelujen kanssa aika kuluu huomaamattomasti. =)
Kiitos. Vapaapäivä tulee todella tarpeeseen. Voi kunpa ei olis hellettä...

Papu kirjoitti...

Noh lelujen kaa sitä aikaa todellakin menee huomaamatta :D :D :D Kävin vielä kurkkimas siun mökkiä ku käytät cboxia tiuhaan ni olikin ihan postaus.
Lintu on yks Annan upeimpia kipaleita!

Anu kirjoitti...

Papu - Toivottavasti kännykkäsi ei loukkaantunut, kun sanoin sitä leluksi. Leikillänihän minä. ;)
Cbox on minun uusin leluni. =D Tosi kiva, kun leikit sillä kanssani. ;)
Anna on loistava laulaja! Viime vuonna tuli käytyä konsertissakin.

Papu kirjoitti...

Ei tuo loukkaanu lelu -lempinimestä, sitähän se hyvin pitkälti on ja toistaiseks en vielä ajattele et sillä on tunteet :D
Tääl o toinen cbox-leikkijä :D :D
Miul ois haaveis päästä tänä kesänä Annan keikalle, tulee nimittäin Tornioon Twin City festareille.

marjukka kirjoitti...

Minäkin pidän monista Annan lauluista!

marjukka kirjoitti...

Piti vielä sanomani, että tuosta levyvalikoimastasi minäkin kelpuuttaisin suurimman osan ;D

Anu kirjoitti...

Marjukka - Aika peruskamaahan tuo kuuntelemani musiikki taitaa olla. Annassa tykkään siitä vahvasta äänestä. Lavaesiintyminen taas ei ole minun mieleeni. Se on kovin vaisua, mutta johtunee ihan Annan ujoudesta.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen