CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Kukanpäivä

On se vaan kiva herätä aamulla, kun aurinko paistaa makuuhuoneen verhojen raosta ja kelloradiosta kuuluu hyvää musiikkia. On ihanaa vetkutella hetki sängyssä ja venytellä niin kuin koirat. Aaaaahhhh...

Tänä aamuna puoliunessa radiota kuunnellessani jonnekin mieleni sopukoihin jäi kaikumaan "kukanpäivä, kukanpäivä,..". Kun kömmin tähän sohvalleni kahvikupin ääreen niin ajattelin tutkia mikä se sellainen kukanpäivä on. Mieleeni tuli lähinnä kukkakauppiaiden kehittelemä teemapäivä jolla saataisiin kassakone kilisemäään. Olin väärässä. Floran eli kukanpäivä onkin perinteinen ylioppilaiden päivä, jota on vietetty 1800-luvulta asti. Oho! Enpäs tuota tiennyt. Aina sitä oppii uutta - sehän tässä elämässä niin ihanaa onkin. Jokainen päivä tuo tullessaan jotakin uutta ja mielenkiintoista elämään kunhan vaan pitää silmät ja korvat auki sekä tietenkin mielensä avoimena.

Kukanpäivän kunniaksi ajattelin laittaa tänne jonkun itseottamani kukkakuvan. Sepä ei ollutkaan niin helppo juttu. Koneellani ei ollut yhtään ainota kukkakuvaa. Kotonani ei ole myöskään yhtään ainoata kukkivaa kasvia. Ajattelin sitten ottaa kuvan jostakin nätistä astiasta. Menin kameran kanssa astiakaapille. Täh? Eikö minulla ole todellakaan yhtään ainota kukkakuvioista astiaakaan!? Ei. En antanut periksi vaan päätin löytää jostakin kukkia. Olohuoneen ikkunoiden välissä on muutama tekokukka, mutta niistä laitoin tänne kuvan juuri viime viikolla. Ne piti hylätä.

Availin kaappien ovia eteisessä ja makuuhuoneessa. Ei ollut kukallisia vaatteita, ei vuodevaatteita, ei kasseja,.. Juuri kun ajattelin ryhtyä selailemaan lehtiä löytääkseni niistä kukkakuvia bongasin siskoni säilyttämän 70-lukulaisen rengaskansion. ´Räps!´

Kuvan myötä toivottelen kaikille

OIKEIN MUKAVAA KUKANPÄIVÄÄ!

8 kommenttia:

Nia kirjoitti...

Hienon kuvan saitkin otettua ^__^ Ei meiltäkään juuri taida kukkajuttuja löytyä kodista, mutta koneelta kuvia senkin edestä :D

Mukavaa päivää sinulle Anu!

tia kirjoitti...

Se tulla tupsahtaa kun sitä ei osaa odottaa ja jo luovuttaa kuten sinäkin. Hienon kuvattavan löysit ja hyvää kukanpäivää myös sinulle.
Minulla taitaa muutama kukkakuva olla koneella ;-D

Papu kirjoitti...

Mie haalin noita hymiöitä tälläsestä paikasta http://www.glitter-graphics.com/ sieltä haluamasi klikkaat sen auki, ja sen jälkeen klikkailet download painiketta saat kuvan pieneen omaan ikkunaan, menet hiirellä kuvan päälle, klikkaat oikealla näytä kuva, tällöin osoite muuttuu siihen pieneen ikkunaan, tämän osoitteen kopioit ja viet sen sinne cboxin hallintasivulle smileskohtaan (options kohdasta löytyy smiles, siinä tulee taulukko auki jossa on nuo sinisetkin hymiöt). Sinne liität osoitteen ja laitat haluamasi lyhenteen sille hymiölle. Ala käyttää lyhteissä järjestelmällisesti jotain juoksevaa merkintätapaa, ettei tarvii miettiä olikos tämä jo. Katso hymiöitten kokoa, se näkyy kun avaat yhden auki ennen download valintaa. Liian isot rajautuvat laatikon ulkopuolelle. Oiskos näistä apua :D Varoitus tuohon jää sitten koukkuun tuohon hymiöiden etsintään, ja käytä ihmeessä hakupalvelua mikä tuolla sivulla on myös alalaidassa.

Anu kirjoitti...

Nia ja Tia - Teillä molemmilla tosiaan riittää ihania kukkakuvia. Teitä molempia ajattelin aamulla kuvaa ja kuvattavaa etsiessäni.

Papu - Olet aarre! Minä jo meinasin pyydellä anteeksi, kun matkin sinua sen laatikon kanssa. Ilmeisesti ei tarvitsekaan pyydellä, kun noin auliisti neuvot minua ihan pyytämättä. Ihana sinä! =)
Perehdyn noihin antamiisi ohjeisiin myöhemmin. Glitter-graphics on kyllä tuttu paikka minulle sillä vuosia olen jo siellä pörrännyt. En vaan hoksannut, että sieltä voi hakea kuvia.

Papu kirjoitti...

Et ois voinu kopioida ideaa miulta ku ei se miun alkuperäinen idea ole, miule on kaikki suurinpiirtein tarttunu Blue nunin blogista, siel ollu tuo cbox kauan ennen ku mie lisäsin.

Anu kirjoitti...

Papu - Poistin koko boxin, koska kuvien kanssa oli jotakin hämminkiä. En keksinyt mikä oli vialla. Yritän joskus uudestaan ja testaan kaikki kuvat.

Marjukka kirjoitti...

Luettuani tuon juttusi, katselin aikani ympärilleni, enkä tosiaan nähnyt yhtään kukkaa meilläkään. Olohuoneen pöydältä sitten lopulta bongasin yhden, äitienpäiväkukkani.
Eipä ole tullut aikaisemmin mieleen tämä "kukattomuus"!

Anu kirjoitti...

Marjukka - Huh huh! En olekaan ainoa nainen maan päällä joka ei "harrasta" kukkia. =)

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen