CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Aarteitani

Moitin aiemmassa tekstissäni miten kirppishinnat ovat korkeita. Onneksi sentään joskus tulee tehtyä hienoja löytöjä. Esittelenpä nyt muutaman sellaisen..

Kesän lopulla menin käymään paikallisessa Fidassa. Heti astuttuani ovesta sisään näin pöydällä pieneksi taitellun kankaan. Se oli punamusta ja siksi se kiinnitti huomioni. Etsiskelin nimittäin kotiini jotain pientä kivaa, joka olisi mielellään punainen tai musta. Avasin kankaan ja huomasin, että se on kalenteripyyhe. En ole erityisen kiinnostunut niistä. Olin laittamassa pyyhettä pois, mutta silloin tajusin siinä olevan vuosiluvun.. Ei, eihän se voinut olla totta! Käsissänihän oli punaista, mustaa ja ja ja ja.... minun ikäiseni kalenteripyyhe! Vautsi mikä löytö! Maksoin siitä ihan mukisematta 4 euroa.


Se on loistavassa kunnossa yhtä pientä poltettua reikää lukuunottamatta. Kuvissa pyyhe on vielä odottamassa silittämistä ja kehystämistä. Nyt se koristaa makuuhuoneeni seinää. Tykkään siitä tosi tosi paljon.


Pari viikkoa sitten kävin EkoCenterissä. Siellä minulle kävi samoin kuin Fidassa pyyhkeen kanssa eli heti sisälle päästyäni näin SEN! Siellä se roikkui katossa - kauniina ja kurvikkaana... Oih! Kiersin ja kaarsin sen ympärillä. Että se olikin kaunis! =)

Olen onnellinen saadessani 8 eurolla näin ihanan valaisimen keittiööni:


Kuva on ei todellakaan tee oikeutta valaisimelle. Se on aivan erinäköinen silloin, kun siinä on valo. Valo hohtaa kauniisti tuon korkean lasiosan läpi ja sen valossa varjostimen viininpunainen väri tulee upeasti esille. Kun opin käyttämään kameraani paremmin niin lisään tänne uuden kuvan.
Olisin äärettömän iloinen mikäli joku osaisi kertoa minulle minkä ikäinen tuo valaisin on. Minulla ei ole nimittäin aavistustakaan siitä. Alkuperäisen valojohtosysteemin ja hyvin runsaan likakerroksen perusteella voin vain veikkailla, että se on jokusen vuosikymmenen takaa.

Voisinhan tässä muitakin kirppislöytöjä esitellä, mutta ei makkeeta mahan täyveltä! ;)


---------------------------------------
Lisäys 9.10.
Eipä onnistu lähikuvien ottaminen valaisimesta silloin, kun siinä on valo. En viitsi nyt perehtyä kameran käyttöoppaaseen. Tässä toinen yritelmä kuitenkin:

7 kommenttia:

Nia kirjoitti...

Kivoja löytöjä kyllä! Tuo lamppu on tosi ihana:)

Marjukka kirjoitti...

Hienoja löytöjä, tuo lamppu varsinkin on oikein kaunis. Voisi olla jostain 70-luvulta (arvaus),
on niin sen tyylinen, mitä silloin oli. Kalenteripyyhkeitä minulla on aika monta ;), äiti niitä säilytti, enkä ole malttanut kaikkia heittää poiskaan. Tosin ne kaikki on vaaleita, ei noin kauniin värisiä, kuin tuo sinun.

Anu kirjoitti...

Nia - Kiitokset!

Marjukka - Minä veikkaisin myös 70-lukua. Äitini osti/sai joululahjaksi myös aikoinaan joka vuosi kalenteripyyhkeen. Ne olivat kaikki valkopohjaisia ja niissä oli hempeitä kuvia. Tuo minun on erikoinen ja on onni, että juuri minä löysin sen. Harva siitä edes tykkää.

tia kirjoitti...

Hieno pyyhe ja aina voi mieli muuttua mistä pitää. Todella hyvin säilynyt lamppua, toisen käytetty on toiselle uusi.

Anu kirjoitti...

Tia - Totta, mieli voi muuttua. Minulla se muuttuu joissakin asioissa turhankin usein. =)

minde kirjoitti...

Kelpais toi lamppu mullekin. Halvalla sait. Hyvä juttu:)

Anu kirjoitti...

Minde - Halvalla sain tosiaan. Valojohto maksoi tosin jokusen euron. Varjostimessa on yksi naarmu, mutta enpä ala sitä fiksailemaan. Vanha mikä vanha.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen