CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

"Härpäkekukat"

Pistetäänpäs käsityöjuttuja välillä tänne.

Kesän lopulla innostuin tekemään "härpäkekukkia". Innostuksen niihin sain katsellessani Ninnalisan kukkia. Tiedän tiedän, että ne ovat virallisesti rosee-kukkia. Ystäväni kanssa emme vaan kesällä muistaneet mikä niiden tekemiseen tarvittavan vempeleen nimi on. Sen vuoksi me puhuimme aina ihme härpäkkeestä ja niin ne kukat ovat meidän puheessamme nykyäänkin härpäkekukkia. Myyjältäkin muuten kysyin kesällä: "Onko teillä sellasta pyöreetä härpäkettä, jossa on tappeja?".Tein kukkia kaapissani lojuneesta luonnonvalkoisesta vähän paksummasta paperinarusta. Minun piti tehdä narusta viime talvena valoryijy, mutta jotenkin se vaan jäi tekemättä.

En voi sietää pitsejä tai muitakaan romanttisia juttuja omassa kodissani - muiden kodeissa kyllä! Nämä ovat varmasti naisellisinta mitä minun kodistani löytyy!


Minulla on kaapissa myös pari isoa nippua ohutta paperinarua. Toinen nippu on mustaa ja toinen tummaa harmaata. Niistä minun piti tehdä viime talvena seinäryijy. Joopa joo.. Sekin jäi toteuttamatta. Niistä suunnittelen nyt tekeväni härpäkekukkia koristeeksi valkoiseen kappaverhoon. Ensin pitäisi vaan ommella tuo pöydällä lojuva kappakangas. Pläääähh... Ompeleminen ei kuulu vahvuuksiini. Ehkä huomenna... ;)

8 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Kivannäköisiä kukkasia. Itselleni ei varmaan kärsivällisyys riittäisi... Jokin aika sitten Strömsössä (se suomenruotsalainen tv-ohjelma) tehtiin tuon tyylisiä kukkasia ja niistä muistaakseni tuli lampun varjostin. Tosin aika monta niitä pitkä väkertää... ;)

Anu kirjoitti...

Elina - Kiva kun pyörähdit "kylässä"!. =)
Yllättävän nopeasti noita kukkia saa aikaiseksi. Niitä voi käyttää kyllä mielettömän monella tavalla.

Marika kirjoitti...

Härpäkekukkia.. :D

tia kirjoitti...

Voi kun hienoja härpäkekukkia olet tehnyt ja sopii hyvin tuon punaisen päälle.

Rinri kirjoitti...

Hei, ensimmäistä kertaa sinun uudessa blogissasi. Onneksi jätit kommentin, jonka kautta löysin tänne. Aurinkoista syksyn jatkoa ja ihania kukkia olet tehnyt. Sama härpätin on omalla ostoslistallani. :o)

Anu kirjoitti...

Marika - Eikös ole oiva nimitys kukille. =D

Tia - Kukat tulevat kyllä hyvin esille punaisilta pinnoilta.

Rinri - Kiva, kun pyörähdit kylässä!

piisku kirjoitti...

Mummokalenterista piti toki vielä sanoa. Minä sain sen ihanalta ystävältäni syntymäpäivälahjaksi. Olin siitä niin iloinen jo silloin ja sitten vasta tajusin, että siitähän tulee olemaan iloa koko ensi vuodelle! :) Eli suosittelen.

Näitä kukkasia minunkin pitäis kokeilla. Äidin kaapista löytyi jopa se "laite", jolla voi noita väkertää. Tarvitaan enää paperinarua.

Mukavaa joulun odottelun aikaa!

Anu kirjoitti...

Piisku - Kiva, kun tulit vastavierailulle. Siitä kalenterista on tosiaan iloa koko tulevaksi vuodeksi. Se on i-ha-na!
Roseekukkia voi käyttää tosi monella tavalla. Se on tosi kivaa puuhaa.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen