CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Kasa kaikkea

Eilen oli tosi nätti päivä ja hyppäsin siksi fillarin päälle. Suuntasin Sepänaukion kirpparille ja sieltä minun oli tarkoitus jatkaa matkaa jonnekin päin. Kirpparilta mukaani tarttui keitin ja siksi jouduin palaamaan kotiin. Nakkasin keittimen eteisen lattialle ja lähdin matkaan uudestaan.

Aina pyöräillessäni minulla on mukana tarakkaan kiinnitettävä laukku. Sinne mahtuu hirvittävät määrät tavaraa. Se tuli taas kerran todistettua. Kun lähdin pyöräilemään niin mitään en aikonut reissullani ostaa, mutta mutta..

Eksyin kuitenkin Etolaan ja siellä jumituin SINI-tuotteiden luokse. Mieleeni tuli se, kun pari viikkoa sitten pesin lattioita vanhanaikaisella systeemillä eli konttailin pitkin huoneita luuttu kädessä. Siitä seurasi se, että polveni olivat kuin tulessa ja istuskelin illan jääpalapussi polvien välissä. Pari seuravaa päivää polvet olivat kipeät ja jäykät. Ystäväni ihmettelivät miten ihmeessä joku vielä tänä päivänä luuttuaa lattioita kontaten. Selitin heille, että uskoin saavani sillä tavalla nurkat ja listojen päälliset paremmin puhtaaksi. Höh, nauramaan alkoivat. Eivät muuten naura enää. Siirryin nimittäin kertalaakista tälle vuosituhannelle:Minulla on ennestään sarjan siivousvälinevarsi ja iso monitoimimoppi. Kyllä nyt kelpaa siivota eivätkä polvetkaan kipeydy.

Etolan jälkeen kävin Prisman kahvilassa nauttimassa kahvin ja aivan huippuihanan vadelmaleivoksen. Se meinasi tosiaankin viedä kielen mennessään. Suosittelen!

Sitten meninkin Prismaan katsomaan Novitan lankoja. En yleensä tykkää Novitan langoista, sillä ne ovat minusta jotenkin tylsiä. Hyvänlaatuisia ne toki ovat - sitä en voi kieltää. Uusi Puro-lanka alkoi kiinnostamaan minua heti, kun näin siitä kuvan Pamin blogissa. Kuvan perusteella se näytti erehdyttävästi Noro Kureyonilta, jota sain kerran ystävältäni. Norossa minua ärsytti sen epätasaisuus. En saanut koskaan neulottua siitä mitään mieleistäni.

(Tiedetään, tiedetään,.. minua on vaikea miellyttää! Olen kyllä saanut kuulla tuon useammankin kerran elämässäni.)

Puro-lanka oli livenä vieläkin ihanampaa kuin kuvissa. Kolme sävyä oli loppunut hyllystä kokonaan ja muitakin oli tosi vähän jäljellä. Pari naista hiplaili lankoja kiinnostuneena ja ajattelin, että mikäli haluaisin ostaa lankaa niin se piti tehdä heti. Loikin vauhdilla hakemaan ostoskoria ja kurvasin takaisin lankahyllylle. Naiset olivat syventyneet tutkimaan lankojen vyötteitä. Minä tungin käsivarteni heidän välistään hyllylle ja aloin tiputtelemaan keriä koriini. Heille jäi enää jämät sinne hyllyyn. Hihkuin mielessäni "Jes Jes Jes!" ja lähdin rinta rottingilla kävelemään kassalle. Oli ihan voittaja olo! =DViivyin reissussa kuusi tuntia ja sinä aikana ehdin tuhlata melkoisen summan rahaa. En ollut lähtenyt ostamaan mitään ja niin vain kassini oli ääriään myöten täynnä tavaraa. Kotiin tultuani tyhjensin kassini lattialle ja istuin katselemaan sitä tavaran paljoutta. Ensin kadutti osa ostoksista, mutta syötyäni kassista löytyneet mansikat en katunut enää mitään - en mitään.Tai no.. Ehkä kaduin hieman sitä etten osannut syödä mansikoita hillityn tyylikkäästi niin kuin moni muu. Läsäytin nimittäin koko litran ruokalautaselle ja sekaan vielä vaniljajäätelöä. Siitä sitten pistin menemään ruokalusikalla.

Se oli kallis, mutta ihana vapaapäivä!

ps.kirjoitetaanko lankojen nimet isolla vai pienellä?

14 kommenttia:

tia kirjoitti...

Hyvä että olet hankkinut asianmukaiset vempaimet itsellesi ettei sen takia tarvitse kontata :-)

Nopea kannattaa olla muuten voi harmittaa liiallinen jahkailu, sait hienoja lankoja nyt sitten odottelen mitä niistä valmistuu.

Mitä sitä niin kauheasti hienostelemaan jos mansikoita ja jätskiä tekee mieli niin siitä sitten vaan.

minde kirjoitti...

Niinhän se on että Sinillä siivous sujuu;)

Anu kirjoitti...

Tia - Tässä olen yrittänyt muistella missä vaiheessa olen luopunut mopista. Käytin sellaista vuosikaudet ja sitten siirryin jostain kumman syystä konttauslinjalle. Kummallista.
En osaa päättää mitä langoista tekisin. Moneen kertaan olen selannut käsityölehteni. En ole ennen tykännyt monivärisistä langoista. Mikä lie tuossa Purossa sitten iski niin, että ihan ostaa piti.
Tänään vetäisin samanlaisen annoksen ihan samalla tyylillä. Njam!

Minde - Niinhän sitä sanotaan. Vaan kun ei ne Sinit siivoa itsekseen. Todella harvoin tulee kaivettua siivousvälineitä kaapista.

Abana kirjoitti...

Jopas olet shoppaillut! Kiva kuulla, että joku muukin konttailee lattioilla siivotessaan. Tosin en turhan usein siivoa ja edellistä lattioiden pesutapahtumaa en edes muista.

Abana kirjoitti...

Ihan unohtui... mielestäni kaikki nimet kirjoitetaan isolla.

Anu kirjoitti...

Abana - Mä arvasin, mä arvasin tämän! Jee jee! Tiesin nimittäin, että joku konttaaja ilmoittautuu täällä. =)
Arvaapa pesenkö minä usein lattioita..? No en todellakaan!!! En kehtaa edes kertoa milloin olin pessyt edellisen kerran. Kuiskaan sen joskus jossakin muualla. ;)
Minäkin olin uskonut, että kaikki erisnimet kirjoitetaan isolla. Eihän se niin olekaan. Pamin blogissa nimittäin selvisi, että esim. kukkien nimet kirjoitetaan aina pienellä. Tätä logiikkaa käyttäen voisi kuvitella ettei lankojen nimiäkään kirjoiteta isolla. *huokaus*. Että on vaikeata..

aimarii kirjoitti...

Tunnen minäkin Sinin käyttöedut ja on joitakin Sinisiivousvälineitä. Kehtaako tunnustaakaan, että mieluummin luutuan konttailemalla? En tosin joka kerta. Kuvittelen laillasi, että listat ja nurkat ja läntit lattioista saa puhtaammiksi.

Anu kirjoitti...

Aimarii - Arvasin etten ole ainoa, joka pesee lattioita kontaten ainakin silloin tällöin. Kyllähän moppi tai vastaava on hyvä siivouksessa, mutta ei se voita vanhanajan systeemiä. Tätä mieltä minä.

Nia kirjoitti...

Kesä ja mansikat <3 Ei mitään sen herkumpaa!

Anu kirjoitti...

Nia - TänäänKIN sama satsi. Syön mansikoita nyt tuoreeltaan niin paljon kuin maha ja kukkaro kestävät. Pakastetuista en välitä.

Papu kirjoitti...

Lankojen nimet on merkkejä, siksi ne kirjotetaan isolla. Kukka on laji, jos jollain piharatamolla ois erisnimi ni sitte se kirjotettais isol. Näin mie päättelen.
Ja Novitan lankojen laadusta voidaan olla montaa eri mieltä.... Kaks vuotta käsityöliikkeessä töissä ja kartan Novitaa ku ruttoa jos vaan en sekoa ihastuksesta. Ennemmin pistän rahaa harvoin ja paljon kunnon lankoihin ku ahistun Novitan laatuun käytössä.
Onneks olet siirtynyt siivousvälineiden käyttöön, ne on meijän elämää helpottamaan tehty ja oikeet semmoset niin tekeekin, toivottavasti nuo vaik sitten toisvat siivousintoa :)
Ja ah mantsikat ai jai ne on namia, ethän vaan saa mansikkakuumetta ;)

Anu kirjoitti...

Papu - Kiitos, kun selvittelit tuota iso/pieni-kirjainasiaa. Lankojen nimet ovat nyt selvä juttu. Pamin blogissa taas selvisi, että kukkien nimiä ei kirjoiteta koskaan isolla - vaikka niissä olisi alussa naisen nimi. Kommentoija kertoi asian siellä. Monimutkaisia nämä jutut.
Tunnen montakin Novitaa ylistävää neulojaa. Se on heidän mukaansa laadukkain. Novitan ohjeistakin tykkäävät. (YÖK!) Oli tosi kiva saada tietää tuo sinun eriävä mielipiteesi!
Eipä ole ollut kuumeita mansikoista johtuen. Liekö sellaista olemassakaan...?

Papu kirjoitti...

En tiiä liekö sitä kuumetta olemas oikeesti, mut penskana sillä peloteltiin, ettei vetäny kaksin käsin laatikosta mansikoita ku äiti koitti niitä pakastaa. Ja muistaaksein kerran kyl olin kuumeessa, koska vetelin niitä kaksin käsin, olen toivoton mansikkafriikki ;)

Anu kirjoitti...

Papu - Mansikkakuumeen olemassaolosta kiistellään. Kyllä mansikoiden hillittömästä ahmimisesta on taatusti omat haittansa - ainakin lapsille.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen