CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 7. heinäkuuta 2009

Oi Tessa, oi Tessa!

Kehuin jokunen aika sitten olohuoneessani ja keittiössäni olevia VM-Carpetin Tessa-mattoja. Ajattelin kehua vielä lisää. Paitsi että ne ovat mukavan pehmeitä jalan alla, helppohoitoisia ja kestäviä niin niitä voi myös muotoilla helposti. Ai ettäkö mitä..?

No, Tessoissa on evapolytex pohja, joka on sellainen huopamainen, mutta paljon napakampi materiaali. Pohja pitää maton hyvin paikoillaan millaisilla lattiamateriaaleilla tahansa. Monissa nukkamatoissa on kova pohja ja ne tuppaavat liitelemään sinne tänne - ainakin lasten ja koirien vauhdissa. Tessan langat on kierretty niin tiukasti etteivät ne lähde purkautumaan rajummassakaan imuroinnissa. Monet nukkamatothan ovat jo muutaman kuukauden käytön jälkeen melkoisia takkukasoja. Tessa se vaan näyttää kuin uudelta monen vuoden käytön jälkeenkin.

Ai niin, siitä muotoiltavuusjutustahan minun piti kertoa. En vaan voi sille mitään, että Tessa saa minut näin kehua retostelemaan. =)

Evapolytex pohjaus tekee Tessasta sellaisen, että sitä voi halutessaan leikata pienemmäksi joko mattopuukolla tai sitten ihan saksilla. Mikäli vaikkapa iso 160x230 senttinen matto alkaa tympimään niin siitä voi leikata vaikkapa kaksi 80x230 senttistä käytävämattoa. Kätevää!Tuo musta matto, jota sunnuntaina leikkasin ei ole Tessa!!! Rahapulassani menin nimittäin sortumaan kopioon. Maton nukkalanka on kyllä ihan ok, mutta pohja on aivan liian paksu ja erottuu siksi rumasti nukan alta. Valkoinen pohja mustassa matossa on karmea näky! Ei siinä auttanut muu kuin värittää tussilla reunat.Entisen 133x200 senttisen maton sijaan minulla on nyt kaksi mattoa. Toinen niistä on pyöreä (halkaisija 130cm) ja toinen 70x133 senttinen

Tessa-mattoja ostetaan paljon koiraperheisiinkin eikä niiden puhtaanapito tuota kuulemma yhtään mitään ongelmaa.
Ou nou, taas alan kehumaan. Tämä ei sitten ollut mikään VM-Carpetin maksettu mainos vaikka siltä saattaa vaikuttaakin. Hih!

Kylppärissäni minulla on muuten vihreä pyöreä Tessa. Sen hankin 100 euron lahjakortilla, jonka sain mattoliikkeen kilpailusta. Kilpailussa piti suunnitella hauska mattomainos ja minä pääsin kolmen parhaan joukkoon omalla hoopolla julisteellani. Lahjakortti riitti pyöreän maton lisäksi pieneen palaseen samaista mattoa. Myyjät ihmettelivät mitä tekisin mokomalla pienellä siivulla. En tiennyt vielä silloin mitä siitä teen, mutta tuonne se sitten päätyi:Tiedän - olen hieman outo. ;)

7 kommenttia:

marjukka kirjoitti...

Tiedän - olet outo - mutta hyvällä tavalla ;D

Papu kirjoitti...

Kuules outous useimmiten tarkottaa sitä, että tietää mikä on itselle hyväksi ja on reilusti sellainen, eikä yritä mennä virran mukana väkisin jos se ei ole oma juttu!
Tää on kyllä just sillai, että meillä ei oo olkkaris mattoja niin pitkään ennen ku saadaan tämmönen Tessa :D Tornio-Haaparantapäivänä, joka meijän on siis tarkotus tehä tänäkin kesänä, pitää käydä Koti-Ideasta kattomas vähä hintoo :)

Anu kirjoitti...

Marjukka - Kaikilla meillä omat omat omituisuutemme. Useimmat vaan suotta arkailevat tuoda niitä julki. Helpostihan tällaiset ihmiset leimataan kylähulluiksi. Minä ottaisin ilolla tittelin vastaan. =D


Papu - Juu, outous kunniaan!!! =)
Luulenpa ettei Tessa ole sinun makuusi. Se ei ole nimittäin pätkääkään romanttinen! Tai no... onhan siinä tosin yksi ihana pinkki väri.

Papu kirjoitti...

Sori, kyl se on koska olen nukkamattoa haaveillu varmaan pari vuotta, mutta en ole halunnut ostaa halpaa. En mie katos läpeensä ole romanttinen, eikä meil kämppä todellakaan ole pinkki :D
Viininpunainen tai ruskea ois olkkariin haussa :D

Anu kirjoitti...

Papu - Enkä minä ole läpeensä kova elikkäs musta, harmaa ja teräksinen. No, sen tiedätkin.
Taas sormet syyhyää ja tekisi mieli kehua lisää Tessaa. =D
Jos nyt vaihteeksi moitin muita nukkamattoja. Niissä on monia ongelmia joita on vaikeata tietää ostohetkellä. Osa on sähköisiä ja vetävät siksi kaiken pölyn itseensä eikä sitä saa irti millään. Osassa on sellaiset langat, että ne lähtevät purkaantumaan heti ja matto on vuoden päästä kuin takkuturkkinen koira. Osa on kuitenkin ihan kelpomattoja!
Halvat matot ovat ihan hyvä valinta silloin, kun haluaa uusia sisustusta mattojen osalta usein!!! Niitä ihmisiähän on paljon!

Anonyymi kirjoitti...

Tessa-matto ja tämä "kopio" ovat aikalailla muuten samaa tavaraa, paitsi pohja on eri. :)

Nukka tulee kumpaankin mattoon samasta paikasta eli Belgiasta, mutta Tessaan tehdään täällä suomessa pohjaus ja tiettyjä yksityiskohtia, joten se saa suomalaisen leiman.
Ja kopiossa nukka kyllä käytössä lakseutuu reunan päälle niin, ettei pohja enää näy. :)

Loistavia mattoja!

Anu kirjoitti...

Anonyymi - Totta töriset eli osassa halvemmissa matoissa on aivan sama lanka kuin Tessassa. Värit vaan poikkeavat.

Loistavia mattoja kaikki. Vieläkin ovat käytössä minulla. Tekisi mieli vaihtaa vaan minkäs teet, kun mitään kulumisen merkkejä ei ole vieläkään...

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen