CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 30. heinäkuuta 2009

Vaivaako se?

Hampaastani lohkesi mojova pala. Soitin tietenkin hammahoitolaan varatakseni ajan. Minulta kysyttiin vaivaako hammas. Selitin, että hampaan reuna on terävä ja ruuat jäävät koloon.

Hammasta tutkitaan torstaina 21.1.

Meikäläinen meni sanattomaksi.

16 kommenttia:

Papu kirjoitti...

Siis että mitä ihmettä!!!! Onhan teijän kaupungissakin oltava akuuttien tapausten päivystys!!!!! HALAUS

Anu kirjoitti...

Papu - On toki. Tämä ei vaan kuulu päivystykseen, koska ei vaivaa. Pitäisi sattua niin saa**nasti, että pääsisi hoitoon heti.

minde kirjoitti...

Kyllä sä vielä sujuvasti opit latelee valkosia valheita...ei nykyään tunnu pärjäävän, ellei oo vähän "kiärä"...

Papu kirjoitti...

Miun mies sano, että jos ei kuukautiskipuihin löydy hoito, ni laitat Lapin lissee. Käytäs sitä! Mie en joutunu käyttämään, ku tilanne levis sillon tänne muutettua ni eipä tarvinnu ennee ootella :D Nykysin hoitoa saa yksityiseltä puolelta tai sitten ku pää on kainalossa. :(

Katja Tanskanen kirjoitti...

Kannattaa tosiaankin valehdella seuraavalla kerralla... Tai uhkailla;)

Maailman meno on kyllä nykyään niin hurjaa, että ihmeteltävää riittää.

Anu kirjoitti...

Minde - Kyllä niitäkin irtoaa tarpeen vaatiessa, mutta nyt en ollut osannut varautua. Olin rehellinen kertoessani vaivan laadun.

Papu - Yksityiselle menisin mielelläni, mutta ei ole varaa sellaiseen. Jos hampaaseen alkaa sattumaan vähänkin niin soitan heti päivystykseen. Tämä lohjennut hammas on EHKÄ juurihoidettu eikä siihen välttämättä tule kipuakaan. Tarkkailen tilannetta..

Media - Mikäli kipu saapuu niin täältä kyllä pesee ja hoitoa löytyy taatusti!

Luin juuri sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta tämän:
"Oikeus päästä hammashoitoon on viimeistään kuuden kuukauden kuluessa yhteydenotosta. Hoitoon pääsy arvioidaan tarpeen perusteella. Kiireellisessä tapauksessa hoitoon pääsee nopeammin."

Blue nun kirjoitti...

Ei hyvät hyssykät! Jo on aikoihin eletty! Tosiaan kai pääsee sitten heti lekuriin, jos sanoo, että kannan tässä kainalossa päätäni, pikkasen sattuu. Jos silloinkaan.
No, minä tilasin toukokuussa gynarin. Sain sen sentään jo elokuun 31. päivä! =D

Nia kirjoitti...

Että mitenkä?! Piti ihan lukea uudelleen. Siis tosiaanko vasta ensi tammikuussa. HUH!


*ojentaa buranaa*

Anu kirjoitti...

Blue Nun - Kolme kuukauttakin on liian pitkä aika odotella lääkärille pääsyä. =(

Nia - Totta se vaan on. Jotenkin ymmärrän puolen vuoden odotusajan siinä tapauksessa, että kyseessä on ihan vaan tarkistusaika eikä siis mitään ongelmia ole. Mikäli taas on pientäkin kipua, halkeama, paikan irtoaminen tms. niin kyllä silloin olisi päästävä hoitoon ihan lähiviikkoina ja pahoissa tapauksissa samana päivänä.
Kuntien/kaupunkien varat valuvat vääriin paikkoihin. Niitä tarvittaisiin kipeästi terveydenhuollossa eikä... no enpäs sanokaan missä.

Abana kirjoitti...

Kauheeta! Itse en hammaslääkärikammoisena ole iäisyyksiin käynyt kunnallisella puolella. Olen kyllä ihan sikavaraton, mutta onneksi on luottokortti, ja monista paikoista saa sen kelakorvauksen heti vähennettyä.

Soita uudelleen ja sano, että nyt alko särkeen ja vihloon. On toi ihmisten kohtelu kyllä #!@§€!!-tasoa.

Hannele kirjoitti...

eikö vois vaihtaa lääkäriä??

Arjaanneli kirjoitti...

Nyt luuri kätöseen ja opettelemaan valehtelun aakkosia.
Suahan sattuu, särkee ja vihloo nyt niin paljon, ettet kestä päivääkään.
Kukaan ei siel tuolissa voi väittää, etteikö näin olisi.
Kivun kokeminen on yksilöllistä.
Sua sattuu nyt just tänään sattumaan.... :)
Sinne koloonhan kerkiää pesimään muuttolinnutkin ennen tammikuuta!

Anu kirjoitti...

Arjaanneli - Nauraa hekotan tuolle muuttolintujutullesi. Totta taitaa kyllä olla. Ei sitä koloa ehdi joka välissä rassaamaan puhtaaksi.

Hannele - Hammaslääkäriä en voi vaihtaa muutoin kuin siirtymällä yksityiselle puolelle.

Abana - Näköjään kansa suorastaan vaatii minua latelemaan valkoisia valheita joten ensi viikolla lurittelen niitä korvat heiluen puhelimessa. Joudun soittamaan joka ikinen aamu heti kahdeksalta yrittääkseni saada päivystysaikaa. Sinnekään pääsy ei nimittäin ole meillä täällä itsestäänselvyys. Eikö ole uskomatonta!!!

Kaikessa tässä on nurinkurista se, että aina kehotetaan odottamaan ja tarkkailemaan tilannetta. Vastaanotolle ei pidä mennä turhan pienistä, koska on kiirellisempiä tapauksia jonossa. Sitten kun tekee niin kuin kehotetaan niin lopulta saa kuulla kunniansa, kun on odotellut ja vaiva on pahentunut sen vuoksi. On se kyllä hel**tin vaikeata tämä terveydenhuolto nykyään!!!

irene kirjoitti...

Kokemuksesta tierän, jotta lohojennu hammas rupiaa sattumahan ennenmmein tai myöhemmin, jos ei muutoon, niin kielehen. Lohjennu hammashan on useen tervä reunaanen.

Mulle sattuu Venäjällä olles tällaanen aksidäntti, enkä halunnu mennä tämän venälääsen pikkikaupungin hammaslääkärille, koska soli niin alakeellista touhua niiren hammashoito.

Mä oon aina ollu kuitenkin luova tyyppi, joten menin miehen pakkilaatikolle ja valittin sieltä karkiaa ja vähän hienompaa hiekkapaperia. Karkiammalla hioon itte hampahan reunan maharollisimman siliäksi ja viimeistelin tämän homman hienommalla hiekkapaperilla. Ja a vot! hyvin pärijäsin siihen saakka, jotta pääsin seuraavalla Suomenkäynnillä hammaslääkärihin. Hammaslääkäri ylisti mun älyäni ja nokkeluuttani, kun olin osannu antaa hampahalle ensiavun. =oD

En suosittele kuitenkaan muille tätä konstia. Jos sitten sattuu joku suurempi aksidäntti tämän ensiavun seurauksena, voin joutua vielä korvausvelevollisuutehen. =oDDD

marika kirjoitti...

Justiinsa. Tämä Suomen terveydenhuolto, kuten melkeinpä erityisesti hammashuolto on kertakaikkisen hyvässä jamassa. *Silmien pyörittelyä*

Anu kirjoitti...

Irene - No jopas jotakin! Melkoisen neuvokas ja rohkeakin olet!
Kyllähän kaapistani löytyy hiekkapapereita ja jopa vahvat tongit joilla voisin repiä koko riivatun hampaan pois, mutta jos en kuitenkaan..

Marika - 2005 voimaan tullut hoitotakuu on hieno juttu - ainakin paperilla. ;)

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen