CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 18. heinäkuuta 2009

Mikä löytö!

Vietin tänään vapaapäivää pyöräilyn, herkuttelun ja shoppailun merkeissä. Päivä oli ihanaakin ihanampi. Nyt nukuttaa, mutta pakko laittaa esille aamulla tekemäni kirppislöytö. Saanko esitellä aito ja alkuperäinen Santos vakuumikeitin:Keittimen mukana sain varapannunkin. Sitä tuskin tarvitsen, sillä yläkupu on herkempi rikkoutumaan. Huomasin jo ostohetkellä, että kumitiiviste on aika hapristunut ja pelkäsin ettei keitin toimisi sen vuoksi.

Heti kotiin päästyäni pesin pannun ja ryhdyin testaamaan toimisiko se. Kyllä vaan toimi. Edellisen kerran keitin kahvit tuollaisella noin 30 vuotta sitten. Sitä sanottiin meillä puluputinpannuksi. Vakuumikeitin nimitykseen törmäsin vasta 90-luvun alussa, kun möin vastaavia Bodumin valmistamia keittimiä.

Yhdessä kuvassa keittimen takana on vanha peltipurkki. Se löytyi samaiselta ulkokirppikseltä tänään.

Taas se nähtiin, että toisen roska on toisen aarre!

13 kommenttia:

tia kirjoitti...

Hienon löydön olet tehnyt, harvoin enää tuollaisia näkee ja taisit saada hyvät kahvitkin sillä keitettyä, kiva purkkikin löytyi.
Hyvää sunnuntaita sinulle.

minde kirjoitti...

Nyt täytyy sanoo että tollasta en oo varmaa ikinä ennen nähnyt.
Vanhat peltipurkit sensijaan on tutumpia. Löytyy muutama.

Anu kirjoitti...

Tia - En ole nähnyt koskaan kokonaista keitintä kirppareilla. Alaosia on ollut silloin tällöin myynnissä. Onneksi kukaan muu ei ollut halunnut ostaa tuota. Vitosen maksoin. Oikein käypä hinta oli enkä lähtenyt edes tinkimään.
Kiitos, sinulle myös mukavaa sunnuntaita! Kaunis päivä tulossa ainakin tälle suunnalle.

Minde - Tuo on useimmille ihan tuntematon kapistus. Meillä se oli käytössä kahvipannun ja kahvinkeittimen välissä eli joskus 70-luvulla.
Nuo jäivät pois myynnistä, kun kahvinkeittimet yleistyivät. 90-luvun alussa olin taloustavaraosastolla myyjänä ja silloin myyntiin tuli nykyaikainen versio tuosta keittimestä. Nostalgiannälkäiset hyvän kahvin ystävät ostelivat niitä.

minde kirjoitti...

Halvalla pääsit jos tähän uuteen vertaa http://www.clasohlson.fi/link/m3/Product,Product.aspx?artnr=34-2368

Nia kirjoitti...

Tuolla tulee kyllä mielettömän hyvää kahvia! Loistolöytö :)

marjukka kirjoitti...

Yli viikkoon en ole ehtinyt/päässyt "vierailulle" kiiruun ja netin tökkimisen vuoksi, mutta nyt onneksi nettikin toimii. Hieno tuo peltipurkki (minulla kaapissa samanlainen ;D), pidän myös tuosta alimman kuvan "lehmä-purkista". Varmaan saat aromikasta kahvia tuolla keittimellä!

Anu kirjoitti...

Minde - Niin pääsin. Sellaista uutta en olisi edes halunnut. Aitoo retroo sen olla pitää! =)
Harmi, kun Ohlsonilla ei ole postimyyntiä. En tiedä mistä muualta saisin uuden tiivisteen. En oikein viitsisi tehdä Tampereen reissua pelkän tiivisteen vuoksi. Pahimmassa tapauksessa se ei edes kävisi minun keittimeeni.

Nia - Hyvä kahvi kyllä tulee. Äsken juuri turautin pari kupposta. =)
Vähänkös oon ylypee ku mulla on tommonen. Veljellekin soitin eilen ja leveilin. =D

Marjukka - Netin tökkiminen on kurjaa, mutta toisaalta se antaa tarpeellisen lomankin koneesta.
Äitini säilytteli jauhoja tuollaisissa ruusupurkeissa. Minä hölmö en niitä ottanut itselleni silloin aikoinaan. Minne lie joutuivat - roskiin varmastikin. =(
Tuon lehmäpurkin sain tuliaiseksi veljeltäni ja hänen vaimoltaan. Purkki on niin hauska etten viitsi pitää sitä kaapissa. Toisella puolella lukee Coffee ja se vähän ärsyttää. Säilytän siinä milloin mitäkin - tällä hetkellä sokeria.

Abana kirjoitti...

Oho, tuon kapineen olin ihan unohtanut! Johtuu varmaan siitä, että aloin juoda kahvia vasta vanhempana.

Anu kirjoitti...

Abana - Minä taas opin kahvinjuonnin kai samaan aikaan kuin kävelynkin.

Papu kirjoitti...

Tää olikin ihan uutta miule, vau, enpäs ole tämmöseen kapineeseen törmännytkään. Mielenkiintoinen härveli. Toivottavasti saat uuden tiivisteen jotenkin kätevästi, ettei tarvii ihan sitä varten Tampereelle mennä.
Ja olen ihan samaa mieltä, et toisen roska on toisen aarre, todellakin ;)

Anu kirjoitti...

Papu - Laitoin useamman kuvan esille siksi, että ne jotka eivät ole moista vempelettä nähneet ymmärtävät miten kahvi siinä valmistuu. Jännä juttu miten alaosaan kehittyvä paine nostaa veden yläkupuun. Alaosan viilennyttyä kahvi valuu alaosaan. Kaikkea sitä....

Marika kirjoitti...

Mä en ole koskaan nähnty tuollaista, ennen kuin kuvaan näin täällä blogissasi :) Kaikkea sitä on keksittykin! :)

Anu kirjoitti...

Marika - Etpä ole ainoa joka ei ole nähnyt. Siksi onkin kiva esitellä se. Tuolla valmistettu kahvi on maultaan jotakin suodatin- ja pannukahvin välimaastosta.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen