CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 23. joulukuuta 2008

Minun jouluni

- riisipuuroa -


- glögiä-

- rauhoittavaa musiikkia -


- punainen amaryllis -

- vanhat piparimuotit koristeena -


- palapeli-


Noin yksinkertaisista aineksista minun onnellinen jouluni koostuu.

Amarylliksen kuvan otin eilen heti, kun veljeni oli tuonut sen minulle. Nyt se on päässyt paremmalle paikalle ja yksi nuppukin on aukeamassa. Käyn vähän väliä kurkistelemassa sitä. Amaryllis on aivan ihana.

Puuro oli vasta hautumassa, kun otin kuvan. Tuo puurokattila on oikea aarre! Kuvassa olevasta kauhasta kerron joskus hauskan tarinan. Nyt en malta, koska sormeni syyhyävät niin kovasti vieressäni olevan palapelin vuoksi. Palapeli on lapsuudestani saakka säilynyt jouluperinne. Minä, siskoni ja veljeni olemme aina tykänneet tehdä niitä. Suurin yhdessä tekemämme taisi olla 5000 palainen. Se oli kyllä hirvittävän vaikea! Olimme kontallamme lattialla monta viikkoa sitä tehdessämme. Minä teen yksikseni vain 1000 palaisia. Sellaisissa on sopivasti puuhaa joulunpyhiksi.

Ai niin.. Tokihan jouluuni kuuluu lihaköntti ja joulukuusi. Tänä vuonna ostin kalkkunarullan, jonka aion paistaa tänä iltana. Joulukuusi, josta olen kertonut aiemmin on nyt suihkutilassa sulamassa. Tänään pistän kuusen pystyyn ja aamulla koristelen sen.

Nyt palapelin kimppuun. Jee Jee! =)

8 kommenttia:

Riikka-Amanda kirjoitti...

Hauska huomata, että jonkun muunkin joulunpyhiin kuuluu palapelit:) Antoisia hetkiä sen parissa!

Abana kirjoitti...

Palapelit... niitä on jokunen vaatekomerossa. Kerran ostin ihanan Noan arkki -aiheisen. Muistelin kaupassa, että 2000 palaa on se "normaali" koko. Kotona sitten tajusin, että melkoisen ison homman olin mennyt hankkimaan.

Tulihan se lopulta tehtyä. Kun pistin sen palasiksi fuskasin hyvällä omallatunnolla. Pistin helahoidon neljään osaan ja joka osan palat omiin pusseihinsa.

Hauskaa kokoilua, tuo näytti aika vaikealta.

Sukoter kirjoitti...

Ihanaa Joulua Anu :)

minde kirjoitti...

Toi kattila...oli hyvä. Kunnes joku (?) unohti sen levylle ja vesi haihtu. Nyt mulla on iiiiso haudekattila, perinteinen malli. Kyllä mua harmitti toi moka.

Palapelitkin on tuttua hommaa nuoruudesta. Neljä hevospalapeliä on kehystettyinä (ja hienosti) tälläkin hetkellä täällä seinillä.

Siivous on tehty ja suurin osa ruuista valmiina. Sopii joulun tulla. Ja niiden "vieraidenkin".

Ihanaa joulunaikaa sulle Anu! Olen varmasti kuulolla tässä pyhinäkin:)

Anu kirjoitti...

Riikka-Amanda - Ai, sinäkin teet palapelejä. =)
Kiva tietää etten ole ainoa tällainen höppänä aikuinen.
Voi kun malttaisi tehdä jotain muutakin välillä. Tuo on tosi addiktoivaa puuhaa.

Abana - Sinäkin kuulut meihin palapelin tekijöihin. Mahtavaa! =)
Parintuhannen palapeli on jo haastava. Luulisin, että tuo minun on suhteellisen helppo. Olen tehnyt noita Stenvallin ankkakuvia muutaman ennenkin.

Sukoter - Kiitos. =)

Anu kirjoitti...

Minde - Voi harmi miten kattilallesi kävi! Minä en osaa muulla keittää maitopohjaisia puuroja. Ne palaa aina pohjaan. Tuo on nerokas keksintö!
Mekin kehystettiin lapsena palapelejä. Nykyään en enää tee sitä. Ihailen aikani aikaansaannoksiani ja pistän sitten palat takaisin laatikkoon. Pöhköä touhua! =D
Kiitos sinullekin hyvän jouluntoivotuksista.

Marja-Leena kirjoitti...

Vaikuttaa todella mukavalta. Mukavaa jouluaikaa!

Anu kirjoitti...

Marja-Leena - Kiitos.

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen