CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 25. joulukuuta 2008

Sininen joulumuisto

Bridget Jonesin elokuvassa oli äsken sellainen pätkä, jossa Bridget laittoi - tai siis yritti laittaa ruokaa. Yhdestä hänen ruuastaan tuli aivan sinistä eikä se ollut todellakaan tarkoitus. Siitä minulle tuli mieleen yksi hoopo joulumuisto. Kerronpa sen..

Äitini teki aina jouluisin valtavan ihanaa imellytettyä perunalaatikkoa, jota meillä kutsuttiin ihan vain uunimuussiksi. Se oli sellaista ihanan notkeaa, kiiltävää ja tummaa. Olen yrittänyt saada aikaiseksi samanlaista lukemattomat kerrat, mutta ei se vaan onnistu. Miksi - voi miksi en kysynyt äidiltä ohjetta aikoinaan. *huokaus*

Joulu saapui taas kerran ja oli aika tehdä uunimuussia. Äiti kuori valtavan ison kattilallisen perunoita. Meidän viisihenkinen perheemme söi melkoisesti sitä herkkua ja siksi kattila oli sen mukainen. Perunat kiehuivat aikansa ja sitten äiti meni katsomaan ovatko ne kypsiä..

AAAAGGGGHHH....!!!! Perunat olivat aivan sinisiä!!! Kyllä, sinisiä!
Muistan hyvin, kun minäkin katsoin niitä eikä todellakaan naurattanut.

Syy perunoiden väriin löytyi siitä, että siskoni oli värjännyt kattilassa farkkuja. Voi ei!!! Tokihan siskoni oli pessyt kattilan, mutta alumiini oli varmastikin imaissut jonkun verran väriä, joka irtosi sitten kiehuvassa vedessä. Se oli melkoinen katastrofi! En muista minkälaisen läksytyksen siskoni sai. Se on ainakin varmaa ettei siinä huushollissa värjätty enää vaatteita!!!

7 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Sinisiä perunoita, voi nyt hyvänen aika, sisko raukkasi taisi saada korvilleen :D

tia kirjoitti...

Voin vain kuvitella äitisi tunteen huomatessaan perunoiden värin.

Anu kirjoitti...

Marika - Onhan sitä olemassa sininenkin perunalajike, mutta tämä ei tosiaan ollut sellainen.
Kyllähän siitä jonkinlainen kuritus siskolleni ja siinä sivussa ehkä meille muillekin muksuille seurasi. En vaan jostain syystä muista millainen.

Sukoter kirjoitti...

Ai hurja sentään. Olisin saanut itse aikamoisen hepulin, jos oma uurastukseni (perunoiden kuoriminen) olisi kokenut tuollaisen kohtalon...

Nyt kyllä vähän naurattikin moinen tapahtuma. Kaikkea sitä voi tapahtuakin.

Tilda kirjoitti...

=) Juuri tuo on lasten kanssa elämisessä niin hauskaa, koskaan ei voi olla ihan täysin varma mitä seuraavaksi tapahtuu!

Marika kirjoitti...

Tiedätkö, että ihminen yleensä muistaa elämästään sellaiset tapaukset, joihin liittyy voimakkaimmin jokin tunne? Sinä muistat juuri tuon perunajutun, eli siihen on liittynyt voimakas tunne. Sen sijaan rangaistus ei ilmeisesti enää sen rinnalla herättänyt niin kummoisempia tunteita, niin jäänyt mieleen vain ne siniset perunat :)

Anu kirjoitti...

Tia - Se oli kyllä kamala hetki. =(

Sukoter - Nauroin tuolle tapaukselle monet kerrat siskoni kanssa vuosia myöhemmin. Eihän hän sitä tahallaan tehnyt. Tekevälle vaan sattuu kaikenlaista. =D

-A- - Niin, joskus tapahtumat on hauskoja ja joskus ei. =)

Marika - Näinhän se on. Tuona hetkenä, kun nähtiin siniset perunat niin tiedettiin mitä tuleman pitää eli ankara rangaistus isäukolta mikäli hän saisi tietää. Se kauhunhetki ei unohdu. Todennäköisesti äiti oli äkäinen, mutta alkoi äkkiä kuorimaan uusia perunoita ja veimme siniset perunat roskikseen. Hän pelasti meidät muksut lukemattomilta selkäsaunoilta. =)

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen