CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

perjantai 19. joulukuuta 2008

Taatto, taatto lähti innoissaan....

... joulukuusen, kuusen hankintaan..

Hyräilin tuota laulua tänään tallustellessani vesisaateessa kohti lähikauppaa. Minulla oli taskussa neljä kymppiä rahaa ja tiesin mitä halusin. Vaikka meninkin kohti lähikauppaa niin en kuitenkaan mennyt sinne vaan jäin pihassa olevan kuusimyyjän luo.

Kävin ihastelemassa kuusia jo tiistaina. Silloin mukava kuusimyyjä kertoi, että kaikki kuuset tulivat Rossin Kuusiviljelmiltä Suonenjoelta. Hän kertoili innoissaan eri lajikkeista ja näyttipä kansiosta kuvia viljelmiltäkin. En ottanut silloin kuusta mukaani, mutta lupasin palata asiaan lähipäivinä. Tänään sitten palasin hänen luokseen.

Luulin, että kuusen ostaminen olisi helppo juttu. Olin ajatellut napata tuosta noin vaan jonkun sopivan kokoisen kainalooni, mutta eihän se niin vaan käynytkään. Tutkiskelin ja mietiskelin... Mies kertoili mikä missäkin kuusessa oli kaunista, mikä kävi pieneen tilaan, mikä oli korkeampaan huoneeseen jne. Kiersin ja kaarsin kuusten ympärillä...

Sitten se löytyi! Sopivan tuuhea, sopivan korkea, sopivan leveä - minun kuuseni. Maksoin siitä 25 euroa. En tiedä onko se paljon vaiko vähän, mutta minusta se ei tuntunut ihan hirvittävältä hinnalta. Mies sahasi jalasta kiekon pois ja samalla katkaisi ihan alimmat oksat. Sitten hän pisti sen verkkoon. Minä olin ihan täpinässä, kun sain kuusen kainalooni.

Niin minä taas tallustelin sateessa jalkakäytävää pitkin, mutta nytpä en ollutkaan yksin - olihan minulla kuusi kainalossa. Puolivälissä matkaa huomasin hymyileväni aikalailla leveästi. Varmasti porukka ajatteli, että joku kylähullu siinä tallusteli onnellisena vesisateessa. =D

Hississä meinasi käydä ikävä haaveri kuusen kanssa. Sen latva jäi nimittäin hissin oven väliin. Minä olin jo painamassa nappia, mutta onneksi sitten hoksasin ettei koko kuusi ole hississä. Kun pääsin kotiin niin rötkäytin kuusen eteisen nurkkaan..

Se oli siinä varttitunnin ja jo sinä aikana siitä tuli ihanaa tuoksua eteiseen. Nuuhkin kuusta enkä olisi millään malttanut viedä sitä parvekkeelle. No, siellä se nyt kuitenkin on. Aaton aattoiltana minä sitten tuon sen sisälle. Aattoaamuna on aika koristella kuusi. Koristeet jo odottelevat tuossa pöydällä.

Ai minäkö innoissani..? Noooooo, ehkä ihan pikkiriikkisen. ;)

8 kommenttia:

minde kirjoitti...

Oliks sormet vähän liian nopeet...

midne kirjoitti...

Ei se kuusen hinta pahimmasta päästä ollut, luulen ma. Ite kun hakee aina sen "metsänhoidollisen kuusen". Tai no, joskus tulee vähän parempikin sahattua mukaan:) Innoissasi olet, ja mä odotan innolla miltä sun kuusi näyttää sitten koristeltuna.

Hilkka kirjoitti...

Ihanan jouluista! Kai sinä muistit miettiä, kumpi on tänä jouluna IN, poikakuusi vai tyttökuusi? Minä nuorempana näin kuusesta yhdellä silmäyksellä, onko se tyttö vai poika, mutta nykyään kaikki näyttävät metroseksuaaleilta. En tiedä, onko se ajan ilmiö vai vääristymä pääkopassani.

Tulin toivottelemaan rentouttavaa ja kaunista joulua, koska jätän blogin joulutauolle. Palaillaan asiaan sitten pyhien jälkeen!

tia kirjoitti...

Uskon kyllä sinun olevan täpinöissäsi, eikä minunkaan mielestäni ollut paha hinta.

Maltoit viedä sen sitten parvekkeelle ;-)

Sukoter kirjoitti...

Ei luultavasti paha hinta kuusesta, muistaakseni maksoimme jo viime vuonna paljonenemmän, tänä vuonna emme ole vielä kuusikauppaoja ehtineet hieroa.
Kyllähän se kuusi joulun kruunaa, päätimme juuri eilen miehen kanssa, että hankimme kuusen, oli mikä oli.

Tilda kirjoitti...

Tulin oikein hyvälle mielelle siitä että olet löytänyt kuusen, toiveiden toteutuminen on kertakaikkisen mukavaa :)

Nia kirjoitti...

Voihan joulukuusi! Saisimpa minäkin sellaisen meille, mutta ei taida mies antaa sellaista meille kantaa, koska luulee että kissat tuhoaa koko puun :D

Anu kirjoitti...

Minde - Joskus sormet kulkevat nopeammin kuin ajatus. ;)
Minulla ei ole noita metsäpalstoja joten joudun turvautumaan ostokuuseen. Ai että pitäisi laittaa kuusi oikein näytille koristeltuna..? Tiedä tuota kehtaanko..

Hilkka - Mitä Mitä Mitä?!? Ei minulla ole ollut aavistustakaan tuollaisista kuusen sukupuoliasioista. =D
Kiitos jouluntoivotuksista. Tavataan taas...

Tia - Eräs ystäväni sanoi, että hinta oli kova. No, kaikki on niin suhteellista. Olin kyllä aika murheissani, kun jouduin viemään sen parvekkeelle. =(
Olen kuin pikkulapset!

Sukoter - Kuusen hinta riippuu tietysti paljolti koostakin. Minun oli hoikka ja oli siksi halvempi. isommat olivat kolmekymppiä ja jotkut eri lajit neljäkymppiä.
Tuleekos teille ihan oikea kuusi?

-A- - Minun haaveeni ovat nykyään näin pieniä ja siksi myös toteutettavia. Onni syntyy loppujen lopuksi hyvin pienistä asioista. =)

Nia - Kissat ja koristeltu joulukuusi voivat olla tosiaan aika hankala yhdistelmä. Mitäs jos kuitenkin kokeilisitte. Siitähän saattaisi tulla varsin hauskaakin. =D

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen