CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maanantai 8. joulukuuta 2008

Vanhat joulukortit

Eilen tutkiskelin laatikkoa, jossa säilytän vuosien varrella saamiani kortteja. Niitä on kertynyt melkoiset määrät. Aiemmin säilytin kaikki kirjeetkin, mutta viime vuonna luin ne pikku hiljaa läpi ja hävitin suurimman osan.

Äidillänikin oli aikoinaan tapana säilyttää kaikki joulu- ja pääsiäiskortit. Muistan kuinka tykkäsin tutkiskella niitä pikkutyttönä. Jossain vaiheessa kortteihin on tullut iskettyä reiät siksi, että niitä on voitu säilyttää kansiossa. Se on ollut kyllä typerääkin typerämpi idea! No, pääasia kuitenkin ettei niitä ole tullut hävitettyä.

Tässä parit maistiaiset vuodelta 1962:


Tuohon aikaan oli tapana kirjoittaa korttien kuvapuolelle lähettäjä. Nykyään aika harva tekee niin. Seuraavassa kuvassa olevat kortit ovat vuosilta 1962, 1964, 1966 ja 1968.


Kätköissäni on joitakin 50-luvun korttejakin. Jotkut kortit ovat menneet huonoon kuntoon vuosien varrella ja löytyypä niistä minun piirustuksianikin. Olin nimittäin kova tyttö piirtelemään.

Tuosta tulikin mieleen, että piirtelin kuulemma aika paljon luvattomiinkin paikkoihin. Äitini kertoi, että hän oli kerran kipaissut pikaisesti lähikaupassa jättäen minut siksi aikaa yksin kotiin. Hän ei ollut viipynyt poissa kuin hetken. Minä olin kuitenkin ehtinyt tekemään koko ison seinän kokoisen taideteoksen sakuroilla (sen aikaisilla väriliiduilla). Olin noussut seisomaan sohvalle ja kurkotellut niin korkealle kuin olin yltänyt. Luovuuteni oli päässyt kertakaikkisesti valloilleen. Äidilläni oli ollut hirvittävä urakka jynssätä seinä puhtaaksi. Silloin häntä ei ollut varmasti naurattanut.

Arvatkaapa mitä olin selittänyt syyksi seinään piirtelylleni..? No tietenkin sen, että paperi oli loppu! =)

4 kommenttia:

tia kirjoitti...

Hienoja kortteja sinulla ja onneksi on säilynyt, meillä kaikki hävitetty sen aikaiset, tuoreempia kylläkin tallella. Kauniita nuo vanhat kortit ja tuo nimi siinä toivotuksen alla.

Vai sellainen vipeltäjä ja taiteilijan alku sinä olet ollut.

Marjukka kirjoitti...

Nuo vanhat joulukortit ovat sitten kauniita. Hienoa, kun sinulla ovat säilyneet.
Olet tainnut olla samanlainen "vipeltäjä" kuin minäkin, joka paikkaan ehdit ja keksit aina kaikenlaisia kivoja juttuja ;D

Sukoter kirjoitti...

Ihania kortteja nuo vanhat, ostan monesti "vanhanaikaisia" kortteja uusien kimalluksien sijaan jos vain on tarjolla.

Anu kirjoitti...

Tia - Näin joulun alla oli kiva tutkiskella vanhoja joulukortteja.
Sellainenhan minä. Mieleisin puuhani oli piirtäminen ja etenkin värityskirjojen värittäminen. Joskus se paperi sitten loppui. =D

Sukoter - Vanhanaikaiset kortit ovat nyt kovasti suosittuja. Minä ostelen niitä joskus etenkin iäkkäämmille ihmisille. Uskon, että heille tulee mukavia muistoja niistä.

Marjukka - Muistan, kuinka sinä esittelit niitä tosi tosi vanhoja kortteja. Ne vasta olivatkin upeita!
Olin kiltti ja ujo tyttö, mutta kyllähän minä joskus tein jotain pahaakin - en kuitenkaan ilkeyttäni vaan tyhmyyttäni. ;)

Kävijöitä 4.3.2010 alkaen